מדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???
-
-
@סודי-ביותרררררררר אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
@פרוזי אני מגיבה למה ש @גילה כתבה
אתה כנראה מתכוון ל @ברוריהצודק סליחה!
טל"ח -
@בועז אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
ואם לא הוא אז על מה גדלת?
ואו. ממש לא כולם גדלו על מרדכי בן דוד!
ולא רק היא !!
יש עוד מליון ואחת זמרים . שגם אם אז הם לא היו "מלכים" כן שמעו אותם.
אני עד לא מלפני הרבה זמן הכרתי תזמר הזה !!@בועז אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
אפילו לא את אנחנו מאמינים בני מאמינים?
דווקא את זה ספציפי אני כן הכרתי , אבל נודע לי לא מזמן מי שר את השיר..
-
@פונץ-בננה לא חושב שיש כזה דבר ''מלך'' אבל אני לא מבין את מי כן שמעתם? מי היה אז חוץ מהם?
אני יודע שהיה עוד אבל במגזר החרדי לא היה הרבה אלא אם כן אתם ממש בגיל צעיר. אני לפני 15 שנה לא זוכר מוזיקה ים תיכונית. אני זוכר חיים ישראל וכדו' אברהם פריד. שוואקי. מ.ב.ד. אלי פרידמן. ועוד זמרים הרבה יותר שמרנים. -
@בועז זה זמרים שהיום כמעט ולא שומעים עליהם ולי ממש חבל , כי גדלתי עליהם .
כמו -
ברק כהן , יניב בן משיח [הוא היה בהתחלה שלו] אביהו מדינה, איציק קלה, ג'ו עמר
אביעד גיל , אמיר אליהו , ארז יחיאל ,גד אלבז, דקלון, יובל טייב ,יחיאל נהרי , מידד טסה [שהיה ילד פלא] , שולי רנד, משה חבושה , ציון גולן ,שאול חיון ..[מאמינה ששכחתי עוד רבים]
אולי הגזמתי מעט עם המוזיקה המזרחית , אבל זה מה שזכור לי שהייתי שומעת בתור ילדה קטנה ....
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע. -
@פונץ-בננה על שולי רנד לא שומעים היום?!?!?!?!?!?!
-
@זברה לאו דווקא שלא שומעים , יש שם כמה שכתבתי וכן שומעים מהם היום!
אבל אלה בעיקר מי שאני גדלתי עליהם , בכול אופן.. -
@פונץ-בננה אני גדלתי על שולי רנד ממש אבל...
ותכלס הוא מלך... -
@פונץ-בננה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
כמו -
אביעד גיל , אמיר אליהו , ארז יחיאל ,גד אלבז, דקלון, יובל טייב ,יחיאל נהרי , מידד טסה [שהיה ילד פלא] , שולי רנד, משה חבושה , ציון גולן ,שאול חיון ..[מאמינה ששכחתי עוד רבים]
אולי הגזמתי מעט עם המוזיקה המזרחית , אבל זה מה שזכור לי שהייתי שומעת בתור ילדה קטנה ....
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע.כנראה שזה ההבדל בין אלה שגדלו עליהם לאלה שלא..
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים. חוץ מחיים ישראל ומידד טסה בתור ילד לא היה בסביבתי את המוזיקה הזאת.
אה.. שכחתי. ג'ו עמר ברצלונה כן שמעתי. -
כמו -
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע.כנראה שזה ההבדל בין אלה שגדלו עליהם לאלה שלא..
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים. חוץ מחיים ישראל ומידד טסה בתור ילד לא היה בסביבתי את המוזיקה הזאת.כשאני הייתי ילדה היינו שומעים את ערוץ 7 ומה שהשמיעו שם היו בעיקר זמרים חרדים או דתיים לאומיים ולא זוכרת משם שירים מזרחיים
-
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים.
אז כניראה שאותו דבר ההיפך , לא?
כמו שאני לא הכרתי את מרדכי בן דוד... -
@ברוריה נראה לי שרוב רובם של הציבור החרדי של ה30 שנה אחורה לא הקשיבו לזה. כך שזה לא כ''כ ראיה.
תקנו אותי אם אני טועה.
וסתם מעניין. לא השמיעו שם פריד ומ.ב.ד.?השמיעו כן אבל עניתי בהקשר של המוזיקה מזרחית שלא זכורה לי משם אבל בוודאי היו מרדכי בן דוד ואברהם פריד אבל היו גם הרבה זמרים אחרים שלא שומעים עליהם כבר היום משום מה
-
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים.
אז כניראה שאותו דבר ההיפך , לא?
כמו שאני לא הכרתי את מרדכי בן דוד...לא רוצה לפתוח פה נושא בתוך נושא אבל הסיבה שלא שמעו זה לא היה מגזענות.
אלא כי זה לא היו מילים מהמקורות. וזה היה ''פחות שמור''.