מדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???
-
@בועז זה זמרים שהיום כמעט ולא שומעים עליהם ולי ממש חבל , כי גדלתי עליהם .
כמו -
ברק כהן , יניב בן משיח [הוא היה בהתחלה שלו] אביהו מדינה, איציק קלה, ג'ו עמר
אביעד גיל , אמיר אליהו , ארז יחיאל ,גד אלבז, דקלון, יובל טייב ,יחיאל נהרי , מידד טסה [שהיה ילד פלא] , שולי רנד, משה חבושה , ציון גולן ,שאול חיון ..[מאמינה ששכחתי עוד רבים]
אולי הגזמתי מעט עם המוזיקה המזרחית , אבל זה מה שזכור לי שהייתי שומעת בתור ילדה קטנה ....
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע. -
@פונץ-בננה על שולי רנד לא שומעים היום?!?!?!?!?!?!
-
@זברה לאו דווקא שלא שומעים , יש שם כמה שכתבתי וכן שומעים מהם היום!
אבל אלה בעיקר מי שאני גדלתי עליהם , בכול אופן.. -
@פונץ-בננה אני גדלתי על שולי רנד ממש אבל...
ותכלס הוא מלך... -
@פונץ-בננה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
כמו -
אביעד גיל , אמיר אליהו , ארז יחיאל ,גד אלבז, דקלון, יובל טייב ,יחיאל נהרי , מידד טסה [שהיה ילד פלא] , שולי רנד, משה חבושה , ציון גולן ,שאול חיון ..[מאמינה ששכחתי עוד רבים]
אולי הגזמתי מעט עם המוזיקה המזרחית , אבל זה מה שזכור לי שהייתי שומעת בתור ילדה קטנה ....
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע.כנראה שזה ההבדל בין אלה שגדלו עליהם לאלה שלא..
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים. חוץ מחיים ישראל ומידד טסה בתור ילד לא היה בסביבתי את המוזיקה הזאת.
אה.. שכחתי. ג'ו עמר ברצלונה כן שמעתי. -
@בועז אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
כמו -
וזה המוזיקה המזרחית . ומי שגדל בבית כמו שלי , יוכל לומר לך שזה מה שהוא גם שמע.כנראה שזה ההבדל בין אלה שגדלו עליהם לאלה שלא..
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים. חוץ מחיים ישראל ומידד טסה בתור ילד לא היה בסביבתי את המוזיקה הזאת.כשאני הייתי ילדה היינו שומעים את ערוץ 7 ומה שהשמיעו שם היו בעיקר זמרים חרדים או דתיים לאומיים ולא זוכרת משם שירים מזרחיים
-
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים.
אז כניראה שאותו דבר ההיפך , לא?
כמו שאני לא הכרתי את מרדכי בן דוד... -
@ברוריה נראה לי שרוב רובם של הציבור החרדי של ה30 שנה אחורה לא הקשיבו לזה. כך שזה לא כ''כ ראיה.
תקנו אותי אם אני טועה.
וסתם מעניין. לא השמיעו שם פריד ומ.ב.ד.?השמיעו כן אבל עניתי בהקשר של המוזיקה מזרחית שלא זכורה לי משם אבל בוודאי היו מרדכי בן דוד ואברהם פריד אבל היו גם הרבה זמרים אחרים שלא שומעים עליהם כבר היום משום מה
-
השירים המזרחים לצערי היו קצת מופקעים בתקופה ההיא אצל אשכנזים שמורים.
אז כניראה שאותו דבר ההיפך , לא?
כמו שאני לא הכרתי את מרדכי בן דוד...לא רוצה לפתוח פה נושא בתוך נושא אבל הסיבה שלא שמעו זה לא היה מגזענות.
אלא כי זה לא היו מילים מהמקורות. וזה היה ''פחות שמור''. -
@ברוריה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
@ברוריה נראה לי שרוב רובם של הציבור החרדי של ה30 שנה אחורה לא הקשיבו לזה. כך שזה לא כ''כ ראיה.
תקנו אותי אם אני טועה.
וסתם מעניין. לא השמיעו שם פריד ומ.ב.ד.?השמיעו כן אבל עניתי בהקשר של המוזיקה מזרחית שלא זכורה לי משם אבל בוודאי היו מרדכי בן דוד ואברהם פריד אבל היו גם הרבה זמרים אחרים שלא שומעים עליהם כבר היום משום מה
אז איזה זמרים השמיעו?
סגנון לייבלה השל וכזה? -
תקנו אותי אם אני טועה.
אז איזה זמרים השמיעו?
סגנון לייבלה השל וכזה?גם וגם אודי אולמן ואסף נגל ותזמורת שלהבת ומיאמי וכו' קרליבך
-
תקנו אותי אם אני טועה.
אז איזה זמרים השמיעו?
סגנון לייבלה השל וכזה?גם וגם אודי אולמן ואסף נגל ותזמורת שלהבת ומיאמי וכו' קרליבך
טוב נסחפנו חזק לנוסטלגיה...........
אצלנו שמעו גם הרבה מאוד חזנות ודיסקים של 'לחיים טיש' בנוסף לכל הנ"ל.
היו גם שטרייכר ודדי גראוכר ואת עמית ליסטונד מישהו מכיר?
את שולי רנד הכירו אצלנו בתור שחקן ומידד היה כמה שנים טובות אחרי (כמעט חופף ליונתן שיינפלד)@פונץ-בננה אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
אפילו לא את אנחנו מאמינים בני מאמינים?
דווקא את זה ספציפי אני כן הכרתי , אבל נודע לי לא מזמן מי שר את השיר..
ברור לי שיש עוד הרבה שירים שאת ואנשים כמוך מכירים ופשוט לא יודעים של מי המקור.
השירים של בן דוד הושמעו בכל המגזרים. -
לפי דעתי,
מי שכובש מדינות זה מרדכי שפירא -
@ביביסט אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
זהו נושא כואב במקצת!
יש היום הרבה מאד זמרים "קטנים" שנכנסים, ורובם נכנסים דרך חתונות.
מדוע אין לנו היום אחד שמצליח לכבוש פסגה לאורך שנים ארוכות כאברהם פריד ומרדכי בן דוד??
וזה לא רק מבחינה ציבורית, אלא באמת אין מישהו שמשתווה ברמה המוזיקלית לשניים הנ"ל.
כל הזמרים היום יודעים שהשניים הנ"ל הם כעין תקרה שאותה א"א לעבור, אך תקרה חמה מאד כשמש שגם לא מתקרבים אליה...רבותיי, נתקע לנו הדיסק (תרתי משמע) אי שם בשנות השמונים! מה קרה מאז???
נכון, יש עוד מוצלחים יותר ופחות, אבל משהו מטורף, עמיד לאורך זמן, מקצועיות אמיתית- חסר!!!
מה גרם לזה???
זה מב' סיבות יחד, גם היוצרים פחות משקיע במוזיקה
וגם הציבור פחות משקיע בשמיעת מוזיקה.
וחוזר חלילה שמפני שהציבור פחות דורש מוזיקה, אז יש יותר "זמרים" שמקשקשים, וקונים את צעירי הצאן הם מוזיקה זולה ולא מקצועית.המוגבלות שהיתה פעם להוציא שיר יפה היא זאת שנתנה לו את האיכות, וממילא גם לזמר ששר אותו.
להוציא שיר ברמה היה צריך להשקיע בעיבוד / בביצוע / במיקסים של השיר פי כמה וכמה מהיום.כנ"ל לגבי אורגניסטים, היום עם התכנות והאוטומט זה לא בעיה להיות אורגנסיט שמקפיץ וכו' וכו'.
סליחה ובלי לפגוע באף אחד - אבל המוזיקה היום מבחינת חומר, רדוד מאוד, ואין שום הוכחה משיר מצליח או מזמר מצליח שזה אכן כזה.
-
@אייצ-ית אמר במדוע אין "מלך" חדש במוזיקה???:
את מ.ב.ד. אני אומנם לא מכירה
אפילו לא את אנחנו מאמינים בני מאמינים?
ואם לא הוא אז על מה גדלת?שים לי קישור לשיר הזה..לא חושבת אבל שאני מכירה.
אהממ..גדלתי לא על סגנון חסידי בכלל... -
לי אישית גם יש תאוריה שמסתבר שכבר נגעו בה כאן:
פעם להיות זמר היה צריך להביא את עצמך. כלומר אתה לא רק מייצג איזהו שיר שאתה רוצה להוציא, אלא ממש מביא את עצמך בתוך השיר.
כלומר אנשים רצו באמת לשמוע אישיות, מוזיקליות, יופי אמיתי.
ממילא פעם, מי שהלך למוזיקה היו אנשים שיש להם מה למכור בד"כ אף מעבר למוזיקה, ורק אלו הם האנשים שיכולים לתפוס את הבמה לעשרות שנים בלא שינוי במעמדם, כי אנחנו גם מתחברים לבן אדם עצמו ולא טכנית לשירים שהוא מוציא.עברו שנים, ירידת הדורות משפיעה ואנחנו לא מחפשים את האישיות, ואף לא את המוזקליות. אנחנו מחפשים חידושים וסתם דברים מעניינים.
אז זמר שרוצה היום להוציא שיר, לא משנה הרמה המוזיקלית שלו, ולא משנה רמת אישיותו. הוא מוציא איזהו שיר בסגנון מעניין כמה שיותר, חדשני, עם חידוש בעצם השיר- כי מעבר לזה אין לו, וגם אם יש קצת- אנחנו לא מקשיבים לזה והוא אישית לא מעניין אותנו כלל!א"כ התוצאה ישירה בהחלט על עתיד הזמר. דור שלא מחפש את הזמר עצמו, את האדם עצמו- אלא רק את השירים שלו- הזמר אינו מסוגל להפוך למלך!!
אם הזמר רוצה שייזכרו אותו הוא יכול לעשות את זה רק אם הוא מוציא עוד ועוד שירים. למה? הוא אישית לא מעניין אף אחד, אלא אם כן הוא שוה איזה שיר חדש יפה ומעניין. (ולא בהכרח שזה טרק או משהו, אלא אף אם זה שיר שקט ומרגש, עדיין את אישיות הזמר אף אחד אינו מחפש.)מחכה לתגובות