איזה רדיו עדיף לשמוע קול חי או קול ברמה?
-
@בני-מז-ורי אמר באיזה רדיו עדיף לשמוע קול חי או קול ברמה?:
ויעיד מי שמקשיב לתוכניות של ירון בר ושל אפרים קמיסר
דווקא קמיסר השדרן הכי טוב בחסידי לדעתי. חוץ מיוסי גיל...
@בני-מז-ורי אמר באיזה רדיו עדיף לשמוע קול חי או קול ברמה?:
ולכן אם כבר מסכמים את ההבדל בין קול חי מיוזיק לקול פליי, ההבדל הוא, שבקול חי מיוזיק המוזיקה יחסית כבדה כלומר פחות שירי פופ חדשים, ואילו קול פליי כן שמים דגש יותר על שירי פופ שמושכים בעיקר צעירים, ובאמת בסקר TGI האחרון נקבע, שיש קצת יותר רייטינג לקול חי מיוזיק, אבל בסקר אמרו שזה מתבסס בעיקר על קהל מבוגר.
גם בזה אני קצת חולק עליך.
מה שבטוח שמשום מה הסאונד של קול פליי נורא ואיום לעומת קול חי מיוזיק. -
@בני-מז-ורי
אני חושב שהלכת מידי רחוק עם זה שבקול פליי
ישמיעו שיר של עידן עמדי
נשמע לי מאוד מוזר
אולי התבלבלת? -
בעיקרון כל אחד יאזין לתחנה שמתאימה לו יותר מבחינת סגנון, תוכן, ערכים, עקרונות וכו'...
אבל אם רוצים יותר להתעמק.... אז לדעתי קול ברמה וקול פליי לוקחים ובגדוללל!
מבחינת מוזיקה: הם משמיעים את כללל הסגנונות (אני אישית אוהבת סגנון חסידי אבל עדיין זה יפה לשמוע שהם משמיעים הכלללל!)
ההפקות שלהם מטורפותתת! קחו לדוגמא את ההופעה עם מרדכי שפירא בבניני האומה... הייתה שם הפקה פשוט מטורפת והכל היה כ"כ מקצועי ועל הפרטים הקטנים! הרגשתי כאילו האסק הגיע לישראל... והישיבשיר... 3 הופעות כל הופעה הפקההה!
מבחינת שרים בעיתיים יותר או פחות... לפי דעתי הכל תלוי באיזה תוכנית שומעים כי בסופו של דבר לאף אחד אין זמן להאזין 24/6 לרדיו... שומעים את מה שמעניין אותנו במיוחד וכשיש זמן שומעים מה שיש.... אני לא חושבת למשל שיואלי ישמיע שיר של חילוני.... בוא נגיד שהשיר היחיד שהוא השמיע של חנן בן ארי זה "איזון" שאין בו שום בעיה וזה גם שיר ממש ישן שלו מהתקופה שהוא עוד היה איכשהו בסדר...
עקיבא למשל יואלי משמיע את "רק עוד רגע"... לא זכור לי שהוא השמיע עוד שירים שלו... חוץ מהראיון איתו בלילה מנצח שהוא היה חייב להשמיע...
מבחינת פוליטיקה: (אני לא כ"כ מבינה בזה אבל ממה שאני רואה מהצד...) הם ממש טובים בזה!
ובכללי הם כמו משפחה אחת גדולה.... מי שמחובר לסטטוסים שלהם יכול לשים לב לזה...
ושוב אני רק אומרת את דעתי! כל אחד יעשה מה שבא לו.... פשוט חרשתי כבר על הנושא הזה מליון פעםםםם -
@leale זה בסדר לאהוב משהו יותר. אבל למה זה לא כמו אברהם פריד ומ.ב.ד. שגם אם אני אוהב יותר אחד אין לי משהו נגד האחר. האם ההקמה של קול פליי הייתה קריאת מלחמה שצריך להיות באיזה צד?
גילוי נאות אני לא סובל את קול פליי גם בגלל השדרנים וגם בגלל הסאונד הנורא לדעתי. -
@בועז אני ממש לא חושבת שיש כאן קריאת מלחמה!!!
קול ברמה פתחו את קול פליי בגלל שהם הבינו שאי אפשר לדחוף בתחנה אחת גם הרבה מוזיקה וגם פוליטקה ושיעורי תורה
ושצריך לעשות הפרדה כלשהי... לכן הם פתחו את קול פליי!
וקול חי מיוזיק הרגישו סוג של "פחד" שאולי לא יהיו להם הרבה האזנות כמו בהתחלה ובגלל זה יש הרבה מלחמות (שרובן מצד קול חי וקול חי מיוזיק...) כי קול פליי נכנסו עם הרבה דברים מעניינים על ההתחלה! כמו העיתון למשל... אני שמעתי פעם אחת הקלטה של מנחם טוקר שהוא דיבר נגד קול פליי והזכיר שם את המגזין...
המאזינים מרגישים את המתיחות שנוצרה ומעבירים אותה הלאה... אני חושבת שזה די ברור...
ובלי קשר אני מכירה הרבה ששומעים גם את קול פליי וגם את קול חי מיוזיק
ובקשר לסאונד של קול פליי... אני שומעת אותם דרך האתר והסאונד מצוין!
ושוב זאת דעתי בלבד וזכותו של כל אחד לחלוק עליי -
@leale לא חושב שהצעד של קול פליי הוא מלחמה כי זה עניין כלכלי נטו כמו קול חי. התכוונתי לומר שאנחנו הציבור חושבים כך. או בכל אופן מרגישים...
דרך אגב אני לא יודע אם כולם כך. אני ככה מרגיש ושאלתי למעלה. האם מישהו מזדהה איתי.
ובענין הסאונד ברור שבאתר יהיה טוב כי מעלים את הסאונד הבסיסי של השיר מה שלא כך בתדרי הרדיו שצריך לכוון סאונד. ורוב המאזינים לרדיו ובפרט החרדים לא משתמשים באתר. ומעניין שאין להם סאונדמן טוב שיסדר להם את העניין וילמד אותם. -
@leale למיטב האזנתי הקליטה מעולה. אני מסתובב עם רכב בכל האיזורים החרדים ואף פעם הם לא התקרבו לרמה של תחנות מוזיקה שונות. אולי התדר במהותו לא מספיק טוב. אבל בזה אני כבר לא מבין אבל לא נראה לי שיש כזה דבר.
אמרת שיואלי טען שמטפלים בזה. כלומר הם מודעים לעניין? -
@בועז
התדר שלהם הוא לא תדר בפני עצמו כמו של קול ברמה 104.3 או קול חי...(אני לא זוכרת את התדר שלהם...) זה סוג של תדר נלווה או משהו כזה... ממה שהבנתי...
והם מודעים לעניין והם כל הזמן מנסים להשתפר עוד ועוד...
גם השבוע הם נסעו (יואלי ועוד שדרן) למקום שבו מרוכזים כל התדרים של כל התחנות כדי לראות ולבדוק על הדרך מה אפשר לשפר