ירידת הדורות במוזיקה
-
@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
ואני יכולה להבין שהיא לא התכוונה לישי ריבו ודומיו.....
להזכירך הוא התגלה בדור הזה שיש פה המון שכל כך נגדו..
שוב,
אני לא אומרת שהדור שלנו עילת העילות, אבל בהחלט לא כל כך רע כמו שרבים פה כותבים.אולי כשתהיו בצד אחר של החיים תבינו שלא כל מה שלא נשמע לכם הוא בהכרח רע גם לשני...
-
@אילנית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@אייצ-ית רק שאני אבין, איך הגענו לצד האחר של החיים???
לא המקום לפרט כאן. אם את רוצה בצאט.
מלמעלה אני יגיד לך, שלא כל מי 'שזכה' לאהוב או להנות מהמוזיקה של מ.ב.ד. למשל חייב לאהוב אותה . אני באה מצד אחר- ובהחלט אוהבת המון מהמוזיקה העכשווית שבעיניכם היא גרועה.@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
מסתבר שמי שנגד ישי הוא פשוט לא בסגנון שלו......
נו..נו.. אבל סגנון לא קשור לאיכות!!
@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
והשאלה כאן היא לא עד כמה הדור שלנו גרוע....אלא אם יש ירידת הדורות מבחינת המוזיקה.זה הכל!!!!!!!!
שימי לב שזה לא הנושא. כי על זה שיש ירידה אני בהחלט מסכימה.
ממליצה לך לקרוא את הפוסט הראשון ולהבין מה הנושא.. -
לדעתי גם היום יש הרבה מוזיקה טובה, ברור שיש תקופות יותר יבישות {כגון השנה וחצי האחרונות שהקורונה וכו' גרמו לזמרים להוציא פחות שירים} אבל בגדול עוד צפוי לנו חורף עם הרבה אלבומים משובחים ומוזיקה איכותית, וכן זה נחשב התקדמות משמעותית, כל עניין הסאונד והמקצויות בהפקה המוזיקלית זה בהחלט התקדמות
ולגבי מה שמשמיעים ברדיו צריך לשים לב שזוהי בגדול הבעיה של המאזינים!!!! עם כל היום מבקשים את השירים בסגנון הרדוד הנ"ל - זה מה שישמיעו יותר!!
וגם פה עדיין יש שדרני רדיו שיודעים מה להשמיע {כגון קמיסר ויוסי איייזנטל} פשוט צריך להחליף את העם.... -
@אייצ-ית
ברור כשמש בצהריים שיש היום ירידת הדורות במוזיקה !!!!!!
המוזיקה של היום נפתחה בהרבה מישורים, נכון לא אצל ישי ריבו כי הוא עוד 200 שנה לא ישנה את הסגנון שלו ויהי מה, אבל זמרים אחרים שפעם היה להם סטייל שונה, היום הם ילכו אחרי ההתקדמות של 2022 כי אם הם לא ישנו סגנון הם לא יקבלו את כל ההשמעות בפלייליסטים של הרדיו וזה בטוח לא משתלם!!!!!!!!
ואפשר לראות שכן היום פריד הוא לא של פעם אבל אם הוא ימשיך בסגנון המוזיקה של פעם אף אחד לא ישים אוזן על השירים שלו אבל מה ביקשנו אוקייי תהיו בסטייל של היום אבל לא להביא את המוזיקה בעלת המילים הרדודות אלינו ואז להגיד אין ירידה !!!!!!!!!!!!! -
@מיאה-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
אבל לא להביא את המוזיקה בעלת המילים הרדודות אלינו ואז להגיד אין ירידה !!!!!!!!!!!!!
על זה אין חולק. כי הירידה קיימת.
השאלה פה היא למי את מפנה את השאלה הזו. וזה מה שאמרתי.
אין לי עניין לחזור על מה שכתבתי לעיל. מי שיש לה שאלות נוספות מוזמנת לשאול -
@רבקה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
המוזיקה של פעם הייתה יותר איכותית והמוזיקה של היום רדודה ולא מקצועית.
אני חושבת שיש כאן הכללה מדיי כובלת ולא מתחשבת בכלל.
אברהם פריד של היום רדוד?
מרדכי שפירא?
מרדכי בן דוד?
חיים ישראל?
ארי היל?
משה קליין?
יואלי דיקמן?אם אני אמשיך הרשימה לא תיגמר.
.
הם לא רדודים בכלל. אמנם יש מלא רדודים - ואותם לא הזכרתי מפני לשון הרע. אבל דיי עם הכללות שלא לטעם.וגם אלה שנראים בעיניי כמה וכמה רדודים הם מהמתקדמים יותר שמהווים תחליף לנוער של היום שלא ישמעו לועזי וחילוני וכמובן שלא יתייחסו לאברהם פריד ומרדכי שפירא...
יש בהתקדמות הזו צד מאד-מאד חיובי לבני הנוער של ה2021.
יהיה מי שיתווכח!
אולי האומנים עצמם לא רדודים אבל רובים השתנו בשנים האחרונות עקב ביקוש כנראה של הציבור וזה מביא למוזיקה קצת פחות איכותית מבחינת תכנים וכו' כי יותר צמודים לחידושים עדכניים (לא אומרת שזה תמיד שלילי אבל יש ויש)
-
@אני-אני-הוא אמר בירידת הדורות במוזיקה:
יתירה מזו, תארים כמו "מאסטרו" (שמשום מה מוענקים בשלב זה לכל מי שיש לו דופק)
דופק הכוונה לתופים?.....
ועכשיו ברצינות.
ההבדל הגדול לדעתי הקטנה בין תקופתנו אנו לתקופת העבר זה המטרה שבשיר.
פעם חיפשו שיר קליט ומושר שאפשר לשיר אותו ולהתחבר למילים ובלי להעמיס תוכן.
כיום מחפשים שירים שכיף להאזין להם.
וזה גם ברור כי הפלטפורמות היום זה הרדיו והרשתות החברתיות ולזה צריך טקסטים מעניינים שיסייעו ויקדמו את זה וזה לא יהיה משהו משעמם.
הראיה לזה היא פשוט להסתכל באולמי החתונות והקומזיצים. אפילו ישי ריבו הענק לא הצליח להכניס שיר אחד!! לפלייליסט הזה. חוץ מנפשי שזה עם מילים מהמקורות!!
מעניין לשמוע מה אתם חושבים על הכיוון הזה. -
@אייצ-ית ההגדרה של קומזיץ זה ערב שירה. אבל המציאות של קומזיץ זה ערב שירה והתעוררות. כלומר שרוצים לנסות להתרגש. ואני כאחד שמסתובב והסתובב המון בקומזיצים גם מהצד המלוה עוד לא נתקלתי בשיר שישירו אותו ברוב בקומזיציםשהוא של זמר אלטרנטיבי.
וזכני לגדל-ברוך לוין.
כאיל תערוג 1-אפרים מנדלסון.
כאיל תערוג 2-מוטי שטיינמץ וקומזינג. -
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
המוזיקה של פעם הייתה יותר איכותית והמוזיקה של היום רדודה ולא מקצועית.
אברהם פריד של היום רדוד?
מרדכי שפירא?
מרדכי בן דוד?
חיים ישראל?
ארי היל?
משה קליין?
יואלי דיקמן?אם אני אמשיך הרשימה לא תיגמר.
.
הם לא רדודים בכלל. אמנם יש מלא רדודים - ואותם לא הזכרתי מפני לשון הרע. אבל דיי עם הכללות שלא לטעם.וגם אלה שנראים בעיניי כמה וכמה רדודים הם מהמתקדמים יותר שמהווים תחליף לנוער של היום שלא ישמעו לועזי וחילוני וכמובן שלא יתייחסו לאברהם פריד ומרדכי שפירא...
יש בהתקדמות הזו צד מאד-מאד חיובי לבני הנוער של ה2021.
יהיה מי שיתווכח!
וואו, לא התכוונתי להתנפלות הזו... לא התכוונתי להכליל בדברים שלי, וברור שיש היום שירים איכותיים, אבל היום הדגש הוא הרבה פחות על איכות, אל תתנו לי דוגמאות של זמרים כמו ישי ריבו ואברהם פריד, אני מדברת על זמרים אחרים בלי שמות שמוציאים שירים כל יומיים והאיכות בהתאם, פעם זה לא היה ככה. לפני עשרים שנה לא היו יכולים לשלוח לי במייל 10 שירים חדשים כל יום, היום כן, ומתוך עשר שירים אני יכולה למצוא אולי אחד איכותי עם מילים איכותיות, כל השאר זבל. מי שאוהב לשמוע שיר עם מנגינה מועתקת משיר אחר ומילים שהזמר חלם עליהם בלילה- שיערב לו, אני בטוחה שאלו שמוזיקה איכותית חשובה להם מאזינים יותר למוזיקה מהדור הקודם.
-
יש גם רדוד וגם לא,
כלומר בכל דור יש את מה שיגידו שזה רדוד,
פעם המיינסטרים היה רוק שאמרו על זה רדוד והיום הם הלהיטים הכי גדולים של שירים
מושמעים של פעם,
וכיום זה הפופ- שאומרים שזה רדוד.
וחוץ מזה יש המון זמרים שאם מחפשים אות מגלים שייש המן המון עומק,
כדוגמא: אברומי ויינברג, אהרו יונתן רזאל, נפתלי קמפה, יונתן רזאל, דוד בן ארזה, אלי פרידמן (אגב המון ליטאים מי שחיפש זמרים ליטאים) וכו'... -
@אייצ-ית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
מה רע לקבל את השינוי במוזיקה? זו סוג של עבירה יענו?
יש כאלה שבשבילם זה ממש פריצת גדר.
נכון!!
-
תכלית הירידה - עלייה!
המטרה בירידת הדורות היא שמתוך הירידה - נבוא לעליה.
ולכן ברור שיש חידושים שהם עלייה, אך יש חידושים שהם ירידה.
המבחן הוא - כמו כל דבר בעולם הזה - האם זה מביא אותך להתעלות ולקרבה לה'.
שיר טוב באמת - הוא שיר שראוי לשיר בבית המקדש או לפחות בדרך לשם...