ירידת הדורות במוזיקה
-
@אייצ-ית ההגדרה של קומזיץ זה ערב שירה. אבל המציאות של קומזיץ זה ערב שירה והתעוררות. כלומר שרוצים לנסות להתרגש. ואני כאחד שמסתובב והסתובב המון בקומזיצים גם מהצד המלוה עוד לא נתקלתי בשיר שישירו אותו ברוב בקומזיציםשהוא של זמר אלטרנטיבי.
וזכני לגדל-ברוך לוין.
כאיל תערוג 1-אפרים מנדלסון.
כאיל תערוג 2-מוטי שטיינמץ וקומזינג. -
@רבקה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
המוזיקה של פעם הייתה יותר איכותית והמוזיקה של היום רדודה ולא מקצועית.
אני חושבת שיש כאן הכללה מדיי כובלת ולא מתחשבת בכלל.
אברהם פריד של היום רדוד?
מרדכי שפירא?
מרדכי בן דוד?
חיים ישראל?
ארי היל?
משה קליין?
יואלי דיקמן?אם אני אמשיך הרשימה לא תיגמר.
.
הם לא רדודים בכלל. אמנם יש מלא רדודים - ואותם לא הזכרתי מפני לשון הרע. אבל דיי עם הכללות שלא לטעם.וגם אלה שנראים בעיניי כמה וכמה רדודים הם מהמתקדמים יותר שמהווים תחליף לנוער של היום שלא ישמעו לועזי וחילוני וכמובן שלא יתייחסו לאברהם פריד ומרדכי שפירא...
יש בהתקדמות הזו צד מאד-מאד חיובי לבני הנוער של ה2021.
יהיה מי שיתווכח!
וואו, לא התכוונתי להתנפלות הזו... לא התכוונתי להכליל בדברים שלי, וברור שיש היום שירים איכותיים, אבל היום הדגש הוא הרבה פחות על איכות, אל תתנו לי דוגמאות של זמרים כמו ישי ריבו ואברהם פריד, אני מדברת על זמרים אחרים בלי שמות שמוציאים שירים כל יומיים והאיכות בהתאם, פעם זה לא היה ככה. לפני עשרים שנה לא היו יכולים לשלוח לי במייל 10 שירים חדשים כל יום, היום כן, ומתוך עשר שירים אני יכולה למצוא אולי אחד איכותי עם מילים איכותיות, כל השאר זבל. מי שאוהב לשמוע שיר עם מנגינה מועתקת משיר אחר ומילים שהזמר חלם עליהם בלילה- שיערב לו, אני בטוחה שאלו שמוזיקה איכותית חשובה להם מאזינים יותר למוזיקה מהדור הקודם.
-
יש גם רדוד וגם לא,
כלומר בכל דור יש את מה שיגידו שזה רדוד,
פעם המיינסטרים היה רוק שאמרו על זה רדוד והיום הם הלהיטים הכי גדולים של שירים
מושמעים של פעם,
וכיום זה הפופ- שאומרים שזה רדוד.
וחוץ מזה יש המון זמרים שאם מחפשים אות מגלים שייש המן המון עומק,
כדוגמא: אברומי ויינברג, אהרו יונתן רזאל, נפתלי קמפה, יונתן רזאל, דוד בן ארזה, אלי פרידמן (אגב המון ליטאים מי שחיפש זמרים ליטאים) וכו'... -
@אייצ-ית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
מה רע לקבל את השינוי במוזיקה? זו סוג של עבירה יענו?
יש כאלה שבשבילם זה ממש פריצת גדר.
@רבקה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
אני חושבת שיש כאן הכללה מדיי כובלת ולא מתחשבת בכלל.
נכון!!
-
תכלית הירידה - עלייה!
המטרה בירידת הדורות היא שמתוך הירידה - נבוא לעליה.
ולכן ברור שיש חידושים שהם עלייה, אך יש חידושים שהם ירידה.
המבחן הוא - כמו כל דבר בעולם הזה - האם זה מביא אותך להתעלות ולקרבה לה'.
שיר טוב באמת - הוא שיר שראוי לשיר בבית המקדש או לפחות בדרך לשם... -
@אריה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
תכלית הירידה - עלייה!
המטרה בירידת הדורות היא שמתוך הירידה - נבוא לעליה.
ולכן ברור שיש חידושים שהם עלייה, אך יש חידושים שהם ירידה.
המבחן הוא - כמו כל דבר בעולם הזה - האם זה מביא אותך להתעלות ולקרבה לה'.
שיר טוב באמת - הוא שיר שראוי לשיר בבית המקדש או לפחות בדרך לשם...דווקא אהבתי את הרעיון ששיר טוב הוא שיר שראוי לשיר בבית המקדש, כמה שירים של היום נראה לך שאפשר לשיר בבית המקדש? כי אני יכולה להביא 10 שמות של שירים, וכולם שירים של פעם.
-
@תמר-מהמרכז אפשר להבי כמה שירים טובים גם מהיום
-
@אוהבת-מוזיקה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז אפשר להבי כמה שירים טובים גם מהיום
תני דוגמא, שאני אקשיב להם, כמה שירים כאלו יש היום? אפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת.
-
אני חושב שהרבה במוזיקה היום כן מתעקשים לכתוב רגשות ולא יחצנות בלבד דוגמת נהוראי אריאלי שמהיכרות אישית לוקח רק מה שמתאים לרגשות שלו או דוגמת חנן בן ארי ישי ריבו עקיבא מאיר גרין יונתן שיינפלד ועוד רבו השמות של כאלה שכותבים או שרים דווקא מוזיקה מהלב משו מרגש
מה שכן אני חושב ששונה במוזיקה של היום זה שפעם היו שרים בעיקר פסוקים והיום פחות . פעם היו פחות זמרים ופיות שירים מה שיצר להיטים גדולים יותר מה שהיום אין כי כל בנאדם שרוצה מוציא שיר . פעם מי שהיה לו כסף שלט במוזיקה היום תמורת 1000 שקל אפשר להוציא שיר מקורי
אז כן בסך הכל הרבה דברים השתנו ואני מאמין שיש עוד דברים ששחכתי אבל רוב הדברים ששונים הם שונים לטובה גם אם פעם שיר היה שיר לא אומר שאי אפשר להתחבר לשירים של היום פשוט כל אחד צריך למצוא את עצמו בתוך המגוון הענק שהדור שלנו מציע -
@תמר-מהמרכז לדעתי המוזיקה השתבחה רק השאלה באיזה ז'אנר
בחסידי את צודקת שלא אבל באוטנטי ואלטרנטיבי ובעוד הרבה כן בהחלט -
@טיטו אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז לדעתי המוזיקה השתבחה רק השאלה באיזה ז'אנר
בחסידי את צודקת שלא אבל באוטנטי ואלטרנטיבי ובעוד הרבה כן בהחלטאז זה כבר קשור לסקר שהתפרסם השבוע, אבל ברמה הכללית ברור שיש ירידה, מוזיקה אלטרנטיבית לא השתבחה מפעם, היא פשוט פרצה לעולם שלנו - מה שלא היה קורה פעם כשהיו לנו שירים איכותיים משלנו.
-
פוסט זה נמחק!
-
ירידה מהדור הקודם
זה תמיד יהיה .
המציאות מדברת בעד עצמה . הקהל והדור משתנה ... אז את מי יעניין השירים של פעם?
כמה בודדים , ומה שבטוח שזה לא עולה על הכמות של הקהל שאוהב ת'מוזיקה של היום .
כי זה מה שמספק אותם, ולא שירים של לפני 30 שנה !! -
יש מישהו שחושב שהמוזיקה השתבחה בהשוואה לפעם?
לדעתי מבחינת עיבודים ברור שהשתבחה.
וגם מבחינה מוזיקאלית יש היום שירים הרבה יותר טובים מפעם,
תחשבו למשל 'אוביקטיבית' על השיר 'אנחנו מאמינים בני מאמינים' , מבחינה מוזיקאלית נטו הוא שיר דיי רדוד,
השיר עומד על אותו סולם, לא מתפתח לשום מקום, לא מעניין מידי,
וכך רוב השירים הישנים.
היום המציאות והתחרות מחייבים להוציא שירים יותר מושקעים בלחן, כמובן שתלוי למי מקשיבים. -
@זאב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
תחשבו למשל 'אוביקטיבית' על השיר 'אנחנו מאמינים בני מאמינים' , מבחינה מוזיקאלית נטו הוא שיר דיי רדוד,
השיר עומד על אותו סולם, לא מתפתח לשום מקום, לא מעניין מידי,
וכך רוב השירים הישנים.וואו, זה הסתכלות אחרת! שכנעת אותי... למרות שאני חושבת שמבחינת תוכן- השירים של פעם טובים יותר, גם במנגינות יש זמרים שעושים הקלות לעצמם, אבל בעיבודים מסוימים באמת יש איכות יותר מפעם.