ירידת הדורות במוזיקה
-
@תמר-מהמרכז לדעתי המוזיקה השתבחה רק השאלה באיזה ז'אנר
בחסידי את צודקת שלא אבל באוטנטי ואלטרנטיבי ובעוד הרבה כן בהחלט -
@טיטו אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז לדעתי המוזיקה השתבחה רק השאלה באיזה ז'אנר
בחסידי את צודקת שלא אבל באוטנטי ואלטרנטיבי ובעוד הרבה כן בהחלטאז זה כבר קשור לסקר שהתפרסם השבוע, אבל ברמה הכללית ברור שיש ירידה, מוזיקה אלטרנטיבית לא השתבחה מפעם, היא פשוט פרצה לעולם שלנו - מה שלא היה קורה פעם כשהיו לנו שירים איכותיים משלנו.
-
פוסט זה נמחק!
-
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
ירידה מהדור הקודם
זה תמיד יהיה .
המציאות מדברת בעד עצמה . הקהל והדור משתנה ... אז את מי יעניין השירים של פעם?
כמה בודדים , ומה שבטוח שזה לא עולה על הכמות של הקהל שאוהב ת'מוזיקה של היום .
כי זה מה שמספק אותם, ולא שירים של לפני 30 שנה !! -
יש מישהו שחושב שהמוזיקה השתבחה בהשוואה לפעם?
לדעתי מבחינת עיבודים ברור שהשתבחה.
וגם מבחינה מוזיקאלית יש היום שירים הרבה יותר טובים מפעם,
תחשבו למשל 'אוביקטיבית' על השיר 'אנחנו מאמינים בני מאמינים' , מבחינה מוזיקאלית נטו הוא שיר דיי רדוד,
השיר עומד על אותו סולם, לא מתפתח לשום מקום, לא מעניין מידי,
וכך רוב השירים הישנים.
היום המציאות והתחרות מחייבים להוציא שירים יותר מושקעים בלחן, כמובן שתלוי למי מקשיבים. -
@זאב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
תחשבו למשל 'אוביקטיבית' על השיר 'אנחנו מאמינים בני מאמינים' , מבחינה מוזיקאלית נטו הוא שיר דיי רדוד,
השיר עומד על אותו סולם, לא מתפתח לשום מקום, לא מעניין מידי,
וכך רוב השירים הישנים.וואו, זה הסתכלות אחרת! שכנעת אותי... למרות שאני חושבת שמבחינת תוכן- השירים של פעם טובים יותר, גם במנגינות יש זמרים שעושים הקלות לעצמם, אבל בעיבודים מסוימים באמת יש איכות יותר מפעם.
-
ח'ברה נגיד מוטי וויס זה בדיוק כוונת המשורר בתחילת הפוסט! אבל לאחרונה ( מהקיץ נדמה ) לי קרה לכולם סווי'ץ במוח וכולם מדברים על הרמה ואיכות המוזיקה ולדעתי התוצאה נכרת בכך שהרמה והאיכות רך עולה ומשתבחת!
-
יש זמרים שעושים הקלות לעצמם,
לכן הדגשתי 'תלוי באמת למי מקשיבים'
שמבחינת תוכן- השירים של פעם טובים יותר
תחשבי על ההתקדמות שבמקום רק מילים מהמקורות יש מילים מקוריות..
-
טוב, זה עניין של הסתכלות, כי לדעתי זו לא התקדמות. בעבר יכלו לקחת מילים מהמקורות ולהתחבר רגשית אליהן, היום כבר אי אפשר וצריך להמציא מילים, ותסכימו אותי שלא כל המילים המקוריות שוות את השיר בכלל.
-
טוב, זה עניין של הסתכלות, כי לדעתי זו לא התקדמות. בעבר יכלו לקחת מילים מהמקורות ולהתחבר רגשית אליהן, היום כבר אי אפשר וצריך להמציא מילים, ותסכימו אותי שלא כל המילים המקוריות שוות את השיר בכלל.
וזה בדיוק! נקרה ירידת הדורות (והמבין יבין)
-
הנקודה המשמעותית של ירידת הדורות מבחינתי,היא לא העניין של איכות המוזיקה כי ברור שאין כאן שום ויכוח והמוזיקה בדורינו מבחינת לחנים סאונד וכו' הרבה יותר טובה.
אלא שמה?
היום כל אדם שבוחר להיות זמר לא משנה איך הוא נשמע נראה או מהי הרמה שלו יכול לבוא ולהקליט שיר- דבר שלא היה קיים אף פעם!!!!!
ולכן פעם השירים היו הרבה הרבה יותר ברמה......(אני לא רוצה להכנס יותר מדי לשמות ופרטים אך כל אדם לא טיפש יוכל להבין את כוונתי.....) -
@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
לא משנה איך הוא נשמע נראה או מהי הרמה שלו יכול לבוא ולהקליט שיר-
אבל הפוסט שלי כאן הוא לא רוחנית שברור שאתם צודקים,
אלא מוזיקלית נטו -
@חסיד-אוטנטי לכן מי שזה מפריע לו שיקשיב רק לשירים האיכותיים שברור שגם מהם יש היום ובשפע.
-
@אילנית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@מ-ב אין פה בכלל צל צילו של ספק.
יש ירידה חד משמעית ואנחנו חשים אותה!
המילים המפחידות ברדידותן!!! ועוד ועוד ועוד......מבחינת תוכן- ברור שיש ירידה, אבל כמו ש@זאב אמר, העיבודים של היום הם כן יותר איכותיים. אני ספציפית אעדיף תוכן איכותי מעיבוד איכותי, אבל יש אנשים שיחשבו אחרת.
-
@תמר-מהמרכז כן... ברור, כי המכשור והטכנולוגיה התפתחו מאוד...
אבל !!!! לעולם אעדיף חוויה מוזיקלית פחות מקצועית מאשר סאונד מושלם ומילים שראוי היה בכלל לא להעלותן על הכתב....