ירידת הדורות במוזיקה
-
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@זאב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
תחשבי על ההתקדמות שבמקום רק מילים מהמקורות יש מילים מקוריות..
טוב, זה עניין של הסתכלות, כי לדעתי זו לא התקדמות. בעבר יכלו לקחת מילים מהמקורות ולהתחבר רגשית אליהן, היום כבר אי אפשר וצריך להמציא מילים, ותסכימו אותי שלא כל המילים המקוריות שוות את השיר בכלל.
וזה בדיוק! נקרה ירידת הדורות (והמבין יבין)
-
הנקודה המשמעותית של ירידת הדורות מבחינתי,היא לא העניין של איכות המוזיקה כי ברור שאין כאן שום ויכוח והמוזיקה בדורינו מבחינת לחנים סאונד וכו' הרבה יותר טובה.
אלא שמה?
היום כל אדם שבוחר להיות זמר לא משנה איך הוא נשמע נראה או מהי הרמה שלו יכול לבוא ולהקליט שיר- דבר שלא היה קיים אף פעם!!!!!
ולכן פעם השירים היו הרבה הרבה יותר ברמה......(אני לא רוצה להכנס יותר מדי לשמות ופרטים אך כל אדם לא טיפש יוכל להבין את כוונתי.....) -
@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
לא משנה איך הוא נשמע נראה או מהי הרמה שלו יכול לבוא ולהקליט שיר-
אבל הפוסט שלי כאן הוא לא רוחנית שברור שאתם צודקים,
אלא מוזיקלית נטו -
@חסיד-אוטנטי לכן מי שזה מפריע לו שיקשיב רק לשירים האיכותיים שברור שגם מהם יש היום ובשפע.
-
@אילנית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@מ-ב אין פה בכלל צל צילו של ספק.
יש ירידה חד משמעית ואנחנו חשים אותה!
המילים המפחידות ברדידותן!!! ועוד ועוד ועוד......מבחינת תוכן- ברור שיש ירידה, אבל כמו ש@זאב אמר, העיבודים של היום הם כן יותר איכותיים. אני ספציפית אעדיף תוכן איכותי מעיבוד איכותי, אבל יש אנשים שיחשבו אחרת.
-
@תמר-מהמרכז כן... ברור, כי המכשור והטכנולוגיה התפתחו מאוד...
אבל !!!! לעולם אעדיף חוויה מוזיקלית פחות מקצועית מאשר סאונד מושלם ומילים שראוי היה בכלל לא להעלותן על הכתב.... -
מבחינת תוכן- ברור שיש ירידה, אבל כמו ש@זאב אמר, העיבודים של היום הם כן יותר איכותיים.
למה אתם חושבים שהעיבודים של היום יותר טובים? מבחינת מוזיקה או מבחינת סאונד?
המוזיקה של פעם הייתה הרבה יותר טובה. ומי שרוצה להבחין בזה שיאזין לדיסקים משנות התפר. כלומר בזמן שהעולם התחיל להתקדם אבל הזמרים עוד לא התחילו לצוץ כפטריות אחרי הגשם. הדוגמאות הטובות הם מ.ב.ד. אפשר לתקן. וחלק מהאלבום לפניו נעבוד. וכן אפרים מנדלסון וע''י אמירת תהילים. ויש עוד הרבה. -
אני חושב שבנוגע לכמות הזמרים זה לא ירידת הדורות אלא שאדרבה היום כל אחד יכול למצוא את הסגנון שהוא אוהב מבחינת גוון וצבע קול ומבחינת הז'אנר והסגנון של המלל ומהכל יש וזה טוב אולי לא לזמרים הגדולים אבל בשבילנו הקהל זה מעולה לא חושבים ככה?
-
@טיטו אנו עוסקים בכמות או באיכות?
איכות אבל היום איכות נמדדת כל אחד לפי הסגנון שהוא מתחבר מה שיוצר מצב שיש בו הרבה יותר איכות מפעם כי כל אחד מוצא את מה שאיכותי מבחינתו
-
@טיטו אמר בירידת הדורות במוזיקה:
איכות אבל היום איכות נמדדת כל אחד לפי הסגנון שהוא מתחבר מה שיוצר מצב שיש בו הרבה יותר איכות מפעם כי כל אחד מוצא את מה שאיכותי מבחינתו
אני לא מסכימה עם זה לגמרי, כי כל אחד יכול לזהות שיר איכותי ולא משנה הסגנון. לדעתי היום באחוזים השירים האיכותיים הם הרבה פחות מפעם, אפילו שמוציאים הרבה יותר שירים.
-
אני לא מסכימה עם זה לגמרי, כי כל אחד יכול לזהות שיר איכותי ולא משנה הסגנון. לדעתי היום באחוזים השירים האיכותיים הם הרבה פחות מפעם, אפילו שמוציאים הרבה יותר שירים.
בגלל שמוציאים כמויות שירים האיכות נראית כמושהיא נראית, רובנו קראנו את הטור של ארי משהו מקול חי ושם הוא כותב שיצאו בשנת תשפ''א מעל4000 שירים! שזה אומר כמויות של שירים ליום= תורידו בשנה אחת שבתות חגים ספירת העומר יימי בין המצרים שזה מסה של שירים לכל יום והכמות אפילו לא נתפשת!!! לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית בכל יום איזה 20 שירים של נתן ,נחמן ,עופר ,ינון ,אבישאול
ארז
ובצד יש איזה ביצוע לייב של פריד לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית : -
@חסיד-אוטנטי אמר בירידת הדורות במוזיקה:
בגלל שמוציאים כמויות שירים האיכות נראית כמושהיא נראית, רובנו קראנו את הטור של ארי משהו מקול חי ושם הוא כותב שיצאו בשנת תשפ''א מעל4000 שירים! שזה אומר כמויות של שירים ליום= תורידו בשנה אחת שבתות חגים ספירת העומר יימי בין המצרים שזה מסה של שירים לכל יום והכמות אפילו לא נתפשת!!! לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית בכל יום איזה 20 שירים של נתן ,נחמן ,עופר ,ינון ,אבישאול
ארז
ובצד יש איזה ביצוע לייב של פריד לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית :הגזמת קצת אבל המסר חד...
-
@חסיד-אוטנטי צודקת ב100 אחוז!!!!!!!! סתם כך,גם תשימו לב הלהיטים שיוצאים הם מאוד נחמדים קלילים ויפים מצד אחד ומהצד השני-רדודים ברמה מפחידה!!!!!(טוב הבעש"ט.....נו מה הלאה?וזאת רק דוגמא אחת......)אולי אנחנו קצת מפחדים להודות בזה אבל כן!!!!השירים בדורינו באמת רדודים!!!!
מסקנה:ירידת הדורות במוזיקה קיימת ועוד איך!!!!!!!!!!!! -
@תמר-מהמרכז כן... ברור, כי המכשור והטכנולוגיה התפתחו מאוד...
אבל !!!! לעולם אעדיף חוויה מוזיקלית פחות מקצועית מאשר סאונד מושלם ומילים שראוי היה בכלל לא להעלותן על הכתב....זה לגמרי נכון מה שווה כל ההשקעה עם המילים לא כשרות בלשון המעטה?