ירידת הדורות במוזיקה
-
@טיטו אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@אילנית אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@טיטו אנו עוסקים בכמות או באיכות?
איכות אבל היום איכות נמדדת כל אחד לפי הסגנון שהוא מתחבר מה שיוצר מצב שיש בו הרבה יותר איכות מפעם כי כל אחד מוצא את מה שאיכותי מבחינתו
אני לא מסכימה עם זה לגמרי, כי כל אחד יכול לזהות שיר איכותי ולא משנה הסגנון. לדעתי היום באחוזים השירים האיכותיים הם הרבה פחות מפעם, אפילו שמוציאים הרבה יותר שירים.
-
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
איכות אבל היום איכות נמדדת כל אחד לפי הסגנון שהוא מתחבר מה שיוצר מצב שיש בו הרבה יותר איכות מפעם כי כל אחד מוצא את מה שאיכותי מבחינתו
אני לא מסכימה עם זה לגמרי, כי כל אחד יכול לזהות שיר איכותי ולא משנה הסגנון. לדעתי היום באחוזים השירים האיכותיים הם הרבה פחות מפעם, אפילו שמוציאים הרבה יותר שירים.
בגלל שמוציאים כמויות שירים האיכות נראית כמושהיא נראית, רובנו קראנו את הטור של ארי משהו מקול חי ושם הוא כותב שיצאו בשנת תשפ''א מעל4000 שירים! שזה אומר כמויות של שירים ליום= תורידו בשנה אחת שבתות חגים ספירת העומר יימי בין המצרים שזה מסה של שירים לכל יום והכמות אפילו לא נתפשת!!! לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית בכל יום איזה 20 שירים של נתן ,נחמן ,עופר ,ינון ,אבישאול
ארז
ובצד יש איזה ביצוע לייב של פריד לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית : -
@חסיד-אוטנטי אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@תמר-מהמרכז אמר בירידת הדורות במוזיקה:
בגלל שמוציאים כמויות שירים האיכות נראית כמושהיא נראית, רובנו קראנו את הטור של ארי משהו מקול חי ושם הוא כותב שיצאו בשנת תשפ''א מעל4000 שירים! שזה אומר כמויות של שירים ליום= תורידו בשנה אחת שבתות חגים ספירת העומר יימי בין המצרים שזה מסה של שירים לכל יום והכמות אפילו לא נתפשת!!! לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית בכל יום איזה 20 שירים של נתן ,נחמן ,עופר ,ינון ,אבישאול
ארז
ובצד יש איזה ביצוע לייב של פריד לכן המוזיקה נראית כמו שהיא נראית :הגזמת קצת אבל המסר חד...
-
@חסיד-אוטנטי צודקת ב100 אחוז!!!!!!!! סתם כך,גם תשימו לב הלהיטים שיוצאים הם מאוד נחמדים קלילים ויפים מצד אחד ומהצד השני-רדודים ברמה מפחידה!!!!!(טוב הבעש"ט.....נו מה הלאה?וזאת רק דוגמא אחת......)אולי אנחנו קצת מפחדים להודות בזה אבל כן!!!!השירים בדורינו באמת רדודים!!!!
מסקנה:ירידת הדורות במוזיקה קיימת ועוד איך!!!!!!!!!!!! -
@תמר-מהמרכז כן... ברור, כי המכשור והטכנולוגיה התפתחו מאוד...
אבל !!!! לעולם אעדיף חוויה מוזיקלית פחות מקצועית מאשר סאונד מושלם ומילים שראוי היה בכלל לא להעלותן על הכתב....זה לגמרי נכון מה שווה כל ההשקעה עם המילים לא כשרות בלשון המעטה?
-
@נטלי אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@זאב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
וגם מבחינה מוזיקאלית יש היום שירים הרבה יותר טובים מפעם,
גם אני מסכימה עם זה,
לא היה בעבר שירים של ישי ריבו וחנן בן ארי או נתן גושן ודומיו...היה לדוג' שלמה קרליבך, אייבי רוטנברג, ברוך לוין ועוד כמה כאלה (בעיקר בחו"ל)
ולדעתי בעניין של הירידה,
השירים בסגנון הירוד, ירד יותר.
והסגנון המשובח, השתבח יותר מפעם. -
@תמי אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@פיני אמר בירידת הדורות במוזיקה:
המוסיקה העכשווית יש בה שירים טובים יותר וטובים פחות.
אבל אין ספק שהמוסיקה הישנה של מלפני כ30 40 שנה אחרונה הייתה הרבה יותר מוצלחת ונעימה לאוזן.כי אז לא רצו העיקר להוציא שיר וכו' ולכן היה יותר תוכן...
הנקודה היא שזה לא רק התוכן של השירים, כל הלחנים של פעם היו הרבה יותר מרגשים, גם היום יש לפעמים יציאות עם שירים טובים ומרגשים אבל זה עדיין שונה מפעם
-
@אוהבת-מוזיקה אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@נטלי אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@זאב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
וגם מבחינה מוזיקאלית יש היום שירים הרבה יותר טובים מפעם,
גם אני מסכימה עם זה,
לא היה בעבר שירים של ישי ריבו וחנן בן ארי או נתן גושן ודומיו...היה לדוג' שלמה קרליבך, אייבי רוטנברג, ברוך לוין ועוד כמה כאלה (בעיקר בחו"ל)
ולדעתי בעניין של הירידה,
השירים בסגנון הירוד, ירד יותר.
והסגנון המשובח, השתבח יותר מפעם.אני לא חייתי בתקופה של קרליבך וכמו שרובכם ידעו בזמנו היה אסור להאזין ולהיות בופעות שלו הוא שר במעורב ונראה כמו שהוא נראה... לכו תדעו אולי בעוד איזה 100 שנה יקרה אותו דבר לעקיבא וחנן בן הארי
-
@חסיד-אוטנטי אם זה לא קרה עד היום לא נראה לי שיקרה בעוד 100 שנה...........
-
@מ-ב אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@חסיד-אוטנטי צודקת ב100 אחוז!!!!!!!! סתם כך,גם תשימו לב הלהיטים שיוצאים הם מאוד נחמדים קלילים ויפים מצד אחד ומהצד השני-רדודים ברמה מפחידה!!!!!(טוב הבעש"ט.....נו מה הלאה?וזאת רק דוגמא אחת......)אולי אנחנו קצת מפחדים להודות בזה אבל כן!!!!השירים בדורינו באמת רדודים!!!!
מסקנה:ירידת הדורות במוזיקה קיימת ועוד איך!!!!!!!!!!!!זה לא בדיוק נכון יש ירידת הדורות בצבור וזה משפיע גם על המוזיקה, המוזיקה היא רק תסמין של ירידת הדורות
-
@שמחה-הגיטריסט איך אפשר לומר שיש ירידת הדורות כללית?
והרי יש המון תחומים שבהם יש רק עליית הדורות? (לימוד תורה, כוללים, שמיה"ל, צניעות ועוד)
אמנם יש הרבה תחומים שיש באמת ירידת הדורות ואחד מהם זה המוזיקה
אבל להכליל ירידת הדורות על הכל? זה ממש לא! -
@מישו אמר בירידת הדורות במוזיקה:
@שמחה-הגיטריסט איך אפשר לומר שיש ירידת הדורות כללית?
והרי יש המון תחומים שבהם יש רק עליית הדורות? (לימוד תורה, כוללים, שמיה"ל, צניעות ועוד)
אמנם יש הרבה תחומים שיש באמת ירידת הדורות ואחד מהם זה המוזיקה
אבל להכליל ירידת הדורות על הכל? זה ממש לא!מה זתומרת? ירידת הדורות זה דבר שקיים ודברו על זה גם גדולי ישראל, לא רוצה לסטות מהנושא, אבל ברור שהירידה במוזיקה נובעת מירידת הדורות הכללית.
-
@תמר-מהמרכז
@מישו אמר בירידת הדורות במוזיקה:והרי יש המון תחומים שבהם יש רק עליית הדורות? (לימוד תורה, כוללים, שמיה"ל, צניעות ועוד)