הזרמים השונים בעולם המוזיקה החסידית
-
@תמר-מהמרכז
כן גם אני לפעמים בשוק מהשירים שאני שומעת...
פתאום אני רואה שזה מה זה לא הסגנון שלי... -
הרבה פעמים אני נתקלת בחוסר הבנה של הבדלים שונים של חרדיות על כל גווניה השונים וזה משפיע על כל תחום וגם על תחום המוזיקה כמובן למשל כשיש אנשים שהם דתיים לאומים והם מתוך התעשייה החסידית המוזיקלית זה נורא מבלבל את רוב האנשים הקונפליקטים הפני חרדיים וכאילו מזהים אותם כחלק מהציבור החרדי (אני לא מדברת על מישהו ספציפי שלא יהיה לשון הרע אלא באופן כללי).
אני מתכוונת שיש גבול דק מאוד בין כל הזרמים ולפעמים הוא יכול להיות ממש שקוף אפילו לנו לאנשים מבוגרים ולא מבחינים לעיתים מרוב שהתרגלנו כבר להבדלים. כאילו מכניסים לנו לפלייליסט כל מיני סגנונות שלא בטוח רצויים אצלינו ואנחנו כסומים כבר לא מבחינים בין טוב לפחות טוב. מה דעתכם על נושא זה? -
@ברוריה הבעיה מתחילה בחרדים 'האמיתים' שהתחילו לשיר
עם מגזרים אחרים ואז נהיה היתר לשמוע גם אותם.
ואם נתחיל לסנן לא ישאר כמעט זמרים שאפשר לשמוע... -
@אילנית הבעיה שקשה לעצור זאת שפתאום זמרים עושים
הופעות עם חילונים גברים ונשים ובמקום למחות יש כאלה
שהולכים לשם... -
@נחמה-לה נכון. יש ויש.
ו @תמר-מהמרכז אני שמה בעצמי תשירים, וזה יהיה רק מה שאני אוהבת ובסגנון שלי. אין כאן מקום לטעות.
ברור שיש הרבה סגנונות וכבר מזמן התוודענו לכך וצריך לשים 🤍.@מוכשרת-על צודקת, אבל אני מדברת על שירים של זמרים מסוימים שהיום הם שונים מפעם, וכשהם מוציאים שירים בסגנון אחר אני מורידה ובהתלהבות רבה מכניסה לנגן, רק כשאני שומעת את השירים אני אוחזת שהזמר השתנה ושינה את הסגנון, גם כאלו עם מראה חרדי אותנטי יכולים מאוד לבלבל אותי וככה יוצא שאני שומעת שירים אחרים ממה שמלכתחילה הייתי שומעת.
-
@מוכשרת-על צודקת, אבל אני מדברת על שירים של זמרים מסוימים שהיום הם שונים מפעם, וכשהם מוציאים שירים בסגנון אחר אני מורידה ובהתלהבות רבה מכניסה לנגן, רק כשאני שומעת את השירים אני אוחזת שהזמר השתנה ושינה את הסגנון, גם כאלו עם מראה חרדי אותנטי יכולים מאוד לבלבל אותי וככה יוצא שאני שומעת שירים אחרים ממה שמלכתחילה הייתי שומעת.
@תמר-מהמרכז אבל עדיין יש זמרים שמורים
כגון הלל פלאי, ארהלה סאמעט,מוטי שטינמץ ויזל .
ויש עוד אבל בזמרים אחרים צריך לבדוק לפי השיר ולא לפי הזמר... -
@תמר-מהמרכז אבל עדיין יש זמרים שמורים
כגון הלל פלאי, ארהלה סאמעט,מוטי שטינמץ ויזל .
ויש עוד אבל בזמרים אחרים צריך לבדוק לפי השיר ולא לפי הזמר...@100 בטח, אבל כשהם יחליטו לשנות סגנון הם לא יודיעו לך לפני שיעשו את זה.... לכן נכנסים כל מיני שירים בסגנון אחר... לא להאשים אותי....
-
בוודאי שיש היום ירידת הדורות גדולה בנושא....
אני חושבת שכל אחד ישב עם עצמו ויבדוק-איזה סגנון מתאים לו באמת....ולפי זה יתאים ויכניס את השירים לפלייליסט שלו....
ו........
ברור שאפשר למצוא היום גם שירים שהם "גלאט" לגמרי!!!!
ב"ה ככל שהעולם מתקדם גם המוזיקה מתקדמת לטוב ולמוטב.....כל אחד באמת צריך לשמור על עצמו מהטעויות שיכולות לקרות..... -
@100 בטח, אבל כשהם יחליטו לשנות סגנון הם לא יודיעו לך לפני שיעשו את זה.... לכן נכנסים כל מיני שירים בסגנון אחר... לא להאשים אותי....
@תמר-מהמרכז לא נראה לי שהלל פלאי השתנה ויש עוד...
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות