מה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?
-
@hakol-mishamaim אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
ותקשיבו לזה של שמחה ליינר הרבה יותר יפה...
אפשר קישור?
-
נגיד תקשיבו לשיר סדר העבודה של ישי ריבו הביצוע המקורי נחמד אבל קצת יבש ותקשיבו לזה של שמחה ליינר הרבה יותר יפה...
ובכללי לפחות80% מהקאברים הרבה יותר יפים מהמקור....קודם כל אני חולק על זה ש 80% מהקאברים יותר טובים מהמקור. אם כבר להיפך (ע"ע הקאברים שכל ילדון או צרוד גרון מחליטים לשחרר).
דבר שני, אני לא מסכים שהביצוע של ליינר היה יותר יפה משל ריבו, ושלא יבינו אותי לא נכון שמחה ליינר הוא זמר ענק, אבל לישי ריבו יש את ההגשה שלו ואת הסגנון שלו. בהחלט ליינר הביא גוון וצבע חדש לשיר אבל הביצוע בשום אופן לא עקף את זה של ריבו.
כך דעתי.... -
@איילת אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@ntz דוד כהן ילדון עם קול צרוד?????????? אתה שומע מה אתה כותב???
לא התכוונתי שהוא ילדון עם כל צרוד ח"ו.
התכוונתי שהקאברים שלו לא יותר טובים מהמקור, והבאתי עוד דוגמה שכל מיני "זמרים" מוציאים קאברים....
בכל אופן, תיקנתי את ההודעה. -
אני באופן אישי: כשאני עובר בין שירים בג'ימבו של ציצו במייל
אני עושה שני פעולות: שומע רק זמרים מזרחיים (משפחה ספרדית) ואם זה יפה, מוריד למחשב.
ב.- כשאני שומע שיר אמריקאי עברי- זה פשוט מחריד...!
ואני ישר עובר לשיר הבא, זה עושה לי סוג של צמרמורות באוזניים
ולי באופן אישי, קשה לי לשמוע את זה (ואני חושב בגלל המבטא האמריקאי הכבד..) -
@יוסי-הגאון
לא לכולם יש מבטא כבד לרוב יש מבטא קל
ואם יש מבטא כבד זה בד"כ מבטא חסידי לא אמריקאי -
תכל'ס המסקנה שלי היא שזה הכל עניין של טעם. יש שאוהבים, יש שסולדים ויש הניטרליים - כמוני...
אבל מה שבטוח זה שיש פדיחות שאני בטוחה שהזמר עצמו מרגיש אי נעימות כל פעם שהוא שומע את השיר והיה מת לתקן אותם...אבל אם כבר פתחו את הנושא הזה הייתי רוצה ברשותכם לפתוח עוד 2 נושאים שמתקשרים גם לעניין המקורי:
- מה אתם אומרים על ספרדים ששרים בחסידית? (כמו כל אלה ששרים את מלוך של היונגרליך ומסתבכים עם המילים באידיש..)
- מה אתם אומרים על ישראלים ששרים עם טעויות בלשון ואני אסביר: לכולנו יש שיבושי לשון, אבל כשזמר מפרסם שיר למליוני אנשים זה נשמע לי חסר טעם שיהיו שם טעויות...
-
@ב-ב
וואי בעיקרון זה לא באמת בעיה שספרדים ישירו חסידית עד שהם מתבלבלים מתי "או" ומתי "אה"
ואז יוצא שיר שיש בו יותר מידי "או" או להפיך שהזמר שוכח לעשות "או" וזה מגוחך...
אין לי דוגמא משיר שיצא, אבל היה איזה פרק ב"הקול הבא" שקרא שם כמה פשלות...
(נראה לי זה היה לנהוראי אריאלי שהוא שר את "שכר מצוה" אבל אני לא בטוחה) -
@ב-ב אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
- מה אתם אומרים על ספרדים ששרים בחסידית?
קחו את השיר "כי בשמחה" של עוזיה צדוק ואיציק דדיה הביצוע שם לא משהו לא אהבתי איך שדדיה שר שם, או את השיר "מי אדיר" בלחן של רכניץ, איציק דדיה ביצע אותו פעמיים, גם בעיבריס וגם בעיברית רגילה, ברור לכולם איפה התוצאה הייתה יותר יפה---
-
@איילת למרות שפעם שמעתי שהוא אמר בראיון אצל טוקר שהוא הרבה יותר הרגיש בנח עם הביצוע החסידי, הוא אמר שהוא גדל על המוזיקה החסידית...
אז זו כנראה הוכחה שגם כשהם מרגישים טוב עם הביצוע, לא בטוח שאנחנו נהנים לשמוע את זה...
מי שלדעתי שר הכי טוב בחסידית זה מידד טסה, פעם לפני שהכרתי אותו שמעתי שירים שלו והייתי בטוחה שהוא חסיד או לפחות אשכנזי. -
@צור אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@ב-ב לא מבין מה הבעיה שזמר ספרדי ישיר חסידי השאלה אם הוא שולט במילים
אגב בעונה הראשונה של הקול הבא היה על זה דיון נרחב ומי שזוכר הררי הודח על זה שלא שר מזרחית
(בסוף חזר בגלגל הצלה)ועכשיו הוא בדרך לגמר
-
@צור אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
@יהונתן אמר במה אתם אומרים על אמריקאים ששרים בעברית?:
ועכשיו הוא בדרך לגמר
ולשיר עם פריד
מי שר עם פריד?
הררי?