מרדכי בן דוד
-
-
@ר-כהן אמר במרדכי בן דוד:
מלך המוזיקה החסידית בארץ ובעולם!!!!
כאן תעלו את כל החומר שיש לכם עליו....
אני לא יודע למה קוראים לו המלך של הזמרים החסידיים (התואר הזה גנוב מפריד)
יש לו קול של הרנדיים (שולי ועדי)יותר קול ישן, ורגיל..!
-
@יוסי-הגאון
סליחה מראש על ההתקפה
אבל מה אתה מדבר אתה יודע איזה קול יש לשולי רנד ולעדי רן???
נו אז מה הקשר למרדכי בן דוד,
וחוץ מזה
א' הם שרים בעברית הוא שר בעגה אידישאית,
ב' מרדכי בן דוד הוא ממשפחה שורשית חסידית זמרים כבר כמה דורות,
ג' המוזיקה שלו היא אוטנתית ולא רוק פופ או איזה משהו מוזר כזה,
ד' כל חסיד שמכבד את עצמו תשאל אותו אם הוא שומע מרדכי בן דוד, הוא יגיד לך וודאי,
תשאל אותו אם הוא מקשיב לשולי רנד הוא יעוות לך בפרצוף הוא לא מקובל בכלל,
אז אני חושב שהבהרתי את הדברים אם אתה עדיין חולק אתה יכול להביע את דעתך,
ע"כ. -
@מוישה שכחת להוסיף עוד כמה: המלחינים שונים. העיבוד שונה. התוכן שונה. המסר שונה. הפלטפורמה שונה.
@יוסי-הגאון מה שכן, הקול שלו באמת נראה מלפני 20 שנה... עניין של טעם. גם העיבודים בשירים שלו עמוסים מדי לטעמי, ומורידים את ההנאה מרוב מוגזמות, אבל א"א לפסול אותו לגמרי.
-
@יוסי-הגאון אמר במרדכי בן דוד:
גנוב מפריד אתה בטוח
אז לידיעתך מבד התחיל לשיר עוד לפני שפריד חלם על זה
פריג שר 40שנה ומבד 50 שנה -
@מוישה אני חולקת עליך. ומידיעה.
אני מכירה מספ' חסידים ששומעים את שולי רנד. בתחילה הייתי בשוק. כי אני, בתור ספרדייה, מוטמעת בדעות 'אחרות' בלשון המעטה אודות הרקע השמור ממנו הם באים...
פערתי זוג עיניים נדהמות - וההיא אומרת לי - מה הבעייה? אמרתי לה... נו... זה שולי רנד. הוא לא הכי ה'סגנון' של המגזר שלכם.
אז מה היא אומרת לי אם לא: 'הוא מאד-שלנו! את יודעת איזה עומק יש בשירים שלו? אנחנו יושבים ומתמוגגים'....
אז בבקשה, לא להכליל את כל החסידים.
החסידים הם לא חייזרים - גם הם בני אדם. וכמו כולם - נהנים משאר סגנונות המוזיקה. -
@יוסי-הגאון
א. אהבתי את הקטע 'גנוב מפריד'. סתם לידיעתך, פריד בקושי 40 שנה בתחום משא"כ מ.ב.ד כבר 50 שנה בתחום ומאד ומתמיד הוא היה 'המלך'
ב. לגביי ההשוואה לעדי רן ולשולי, יכו להיות שהסגנון קולדומה אבל לא הסגנון מוזיקה והשירה....
ג. אין ספק בכך שלמ.ב.ד. יש הרבה יותר נכסי צאן ברזל שישארו לנצח מאשר לפריד (בלי למעט בחלקו של פריד.
ד. גם אין ספק שהיום פריד הרבה יותר מצליח (לא יותר מוצלח) אבל זה רק בגלל שהוא עובד בצורה יותר טובה אבל בכלליות (היסטוריה איכות וכדו') מ.ב.ד הוא המלך!!!!! -
@ריינבואו אמר במרדכי בן דוד:
אבל א"א לפסול אותו לגמרי.
אבל א''א אפשר להפוך אותו ל"מלך"
@ר-כהן @אחות-קטנה אמר במרדכי בן דוד:
אז לידיעתך מבד התחיל לשיר עוד לפני שפריד חלם על זה
פריג שר 40שנה ומבד 50 שנהזה לא משנה לפני כמה זמן, זמר טוב וחדש יכול להיות יותר טוב מזמרים ששרים 80 שנה..
ב. לגביי ההשוואה לעדי רן ולשולי, יכו להיות שהסגנון קולדומה אבל לא הסגנון מוזיקה והשירה....
אם כך כל אחד גם עם קול דוחה, ויש לו סגנון מקפיץ הוא יהיה מלך הזמרים
אין ספק בכך שלמ.ב.ד. יש הרבה יותר נכסי צאן ברזל שישארו לנצח מאשר לפריד (בלי למעט בחלקו של פריד.
מצד מה?
מ.ב.ד הוא המלך!!!!!
התכוונת הוא ההלך
-
@יוסי-הגאון
משום מה לא אישר לי לצטט הפעם, אבל זה שאמרת ש"זמר טוב וחדש יכול להיות טוב יותר מזמרים ששרים 80 שנה" - זה נכון מאד!!!!!!!!
יש הרבה זמרים וותיקים שהרבה מצעירי הדור ה'מתחילים' עלו עליהם בכמה רמות.
אמנם וותק ונסיון יש להם - אבל עובדה זו לא גורפת אליהם את כל הקופה. -
@יוסי-הגאון אמר במרדכי בן דוד
יש לו קול של הרנדיים (שולי ועדי)יותר קול ישן, ורגיל..!
ראיתי שהאשכול כאן קצת ישן, אבל עדיין, חייבת להגיב דבר ראשון, ההשוואה לעדי ושולי היא פשוט מבישה ולא קשורה בכלל!!.
דבר שני, שלא נדבר על כל השירים שלו, שהפכו לנכסי צאן ברזל, והרבה לא יודעים שהם שלו בכלל, כמו נגיד מה אשיב לה', שכככולם שרים בהלל.
לדעתי הוא לגמרי המלך, ועם קצת רצון טוב ומאמץ- הוא היה יכול להמשיך להיות בענינים, אבל אין לו את הרצון הזה, ואני חושבת שאחרי 50 שנה - מותר לו לפרוש בכבוד, בלי שיגיד שהוא מיושן ועתיק.