מרדכי בן דוד
-
@igo אמר במרדכי בן דוד:
לא!! זה שיר של לייבלה אשל.
מי שפירסם את השיר היה מרדכי בלי ספק
כמו שאת אלוקי נשמה ששר פריד כולם בטוחים שזה במקור של פישר אבל זה של ליבלה השל (כן כותבים את השל ולא אשל)
מי שפירסם שיר גם אם הוא לא שלו זה אומר דבר או שתיים -
@אחות-קטנה אמר במרדכי בן דוד:
כן כותבים את השל ולא אשל
צודקת, טעות.
זמר לא נהיה גדול בגלל שעשה קאברים לשירים טובים. (הוא זמר גדול, אבל מסיבות אחרות).
את בעצמך אמרת שרוב האנשים לא יודעים שזה של mbd. אז בכל מקרה השיר הצליח בזכות עצמו, ולא בזכות הזמר.
שאלה כללית. האם זמר שיודע לבחור שירים טוב זה אומר שהוא זמר טוב יותר? לדעתי ממש לא.
ועוד צריך לזכור שהתקופה הזו הייתה שונה לגמרי מהיום מהרבה בחינות. לא הייתה תחרות כל כך חזקה, ולא הייתה כזו אינפלציה של שירים. לכן לדעתי ההצלחה של "מה אשיב" לא אומרת כלום על mbd. (אם כבר מי שבחר את השיר לפני שהצליח היה לייבלה. ולדעתי אם הוא היה חי הוא היה באותה רמה של mbd אם לא יותר) -
@igo לא הבנת
אני התכוונתי לומר ששיר מצליח יותר כאשר שר אותו זמר יותר גדול
ולא שהשיר נהיה שיר טוב יותר בגלל הזמר. השיר היה טוב אבל ברגע ששר אותו זמר יותר גדול גם השיר גדל
אני יביא דוגמא שיר של ימינו
תנסי לדמיין שאת סיבת הסיבות לא היה שר ישי ריבו אלא איזה זמר לא כ"כ מוכר האם השיר היה מצליח אותו דבר? (אין צורך שתעני זה רק יספים רק רציתי להסביר השאלה היא רטורית) -
@אחות-קטנה אמר במרדכי בן דוד:
לא הבנת
אני התכוונתי לומר ששיר מצליח יותר כאשר שר אותו זמר יותר גדולאז "מה אשיב" הצליח בגלל מרדכי.. אולי, ואולי לא... אין לדעת. זה דעה אישית. (מה היה קורה אם שטרייכר היה מבצע את זה? אני חושב שלא היה הבדל. ולדעתי האישית זה הצליח בזכות לייבלה בכלל...)
מסכים לגמרי שמרדכי זמר מעולה. (הפסקול של הילדות שלי..) -
@igo אמר במרדכי בן דוד:
מה היה קורה אם שטרייכר היה מבצע את זה?
שטרייכר גם היה ענק ולייבלה פחות (אולי בגלל שנפטר צעיר)
בכל אופן אני את השל לא הכרתי עד התקופה האחרונה ואת מרדכי ושטרייכר כן
לא יודעת בן כמה אתה אבל אני לא שמעתי על השם לייבלה השל עד המיויזק קליק של קול חי מיוזיק משנה שעברה וכן שמעתי הרבה את מרדכי גדלתי עליו ושטרייכר היה מספיק גדול ושמעתי גם אותו (לא גדלתי עליו כמו על מרדכי אבל שמעתי אותו) -
-
@ברוריה אמר במרדכי בן דוד:
אם אנחנו חסידים זה לא אומר שאנחנו חרשים ולא מעודכנים
זה בדיוק מה שהיא אמרה-
@רבקה אמר במרדכי בן דוד:
אז בבקשה, לא להכליל את כל החסידים.
החסידים הם לא חייזרים - גם הם בני אדם. וכמו כולם - נהנים משאר סגנונות המוזיקה.לפעמים כדאי לקרוא פעמים
-
@ברוריה אמר במרדכי בן דוד:
@רבקה אם אנחנו חסידים זה לא אומר שאנחנו חרשים ולא מעודכנים יש ויש אבל לא כולם.
ולגבי מרדכי בן דוד הוא זמר מיוחד עם כל שמימי הייתי אומרת מלא רגש יהודי אמיתיהכי איתך שבעולם....
והנה @אייצ-ית קיצרה לי את הדרך בציטוט סוף התגובה שלי שמבהיר את הכל--- -
לדעתי הוא כבר מיצה את עצמו לגמרי כבר אין לו מה לחדש הכול כבר עשה ולא מאוד בטוח שאם יוציא אלבום יהיו הרבה קופצים כמו פעם אולי רק מי שבאמת אוהב אותו עדיין (אני אוהבת אותו אבל לא מאוד).וחוץ מזה פעם הוא דיבר על תופעת צריבות הדיסקים כנראה היום בגלל ההעתקות וההורדות גם לא משתלם לו להוציא דיסקים.