-
@צביקה-המלך אמר במידע| שלמה ראג'ה:
יש גם את ניסים בלאק אם ממש דחוף לכם לשמוע ראפרים.
נכון, אני אוהב אותו.
-
@ntz אמר במידע| שלמה ראג'ה:
עיין כאן https://www.kikar.co.il/391120.html - מחקר מעניין....
חסום לי אשמח לקבל את המאמר המלא..
-
@יוסי-הגאון בבקשה:
מחקר גרמני: ז'אנר ה'גנגסטה-ראפ' הפופולרי בעולם, המהלל את חיי הפשע והאלימות, מכשיר בכך את הקרקע לאנטישמיות.
את המחקר הראשון מסוגו, שערכה אוניברסיטת בילפלד שבגרמניה, הציגה היום (שלישי) סבין לוטהוסר-שנרנברגר, פוליטיקאית גרמנית המנהלת את תחום המאבק באנטישמיות במדינת נורדריין-וסטפאליה (אחת מהמדינות המרכיבות את גרמניה, והצפופה מביניהן. י"נ).
ז'אנר ה'גנגסטה-ראפ' (תרגום: ראפ של חברי כנופיות, י"נ), שמקורו בשכונות המצוקה בארצות הברית וב'גטאות' של התושבים האפרו-אמריקניים, מושפע קשות מחיי פשע, אלימות, חומרים מסוכנים והתנהגות לא ראויה.
בעשרות השנים האחרונות, בני נוער ברחבי העולם רואים במוסיקה הזו משהו מושך וראוי לחיקוי, וכעת מוכחות התוצאות ההרסניות של ההאזנה.
לפי המחקר, שערכה האוניברסיטה בקרב בני נוער, גנגסטה-ראפ מקדם עמדות אנטישמיות ומיזוגניות, בעיקר בקרב מאזינים צעירים, אך המוסיקה הזו משפיעה פחות על מאזינות - וכן על מאזינים בעלי השכלה תיכונית.
"המחקר מוכיח לראשונה ובאופן נראה לעין, כי הראפ הזה הכין את קרקע הרבייה לעמדות אנטישמיות שהתגבשו מאוחר יותר", הסבירה לוטהוסר-שנרנברגר בהודעה לעיתונות הגרמנית. לדבריה, "אסור לנו לצפות ולהאזין למוזיקאים המפיצים אנטישמיות ומלמדים צעירים טקסטים שמפארים אלימות ואף שנאת נשים".
'המרכז למניעה והתערבות אצל ילדים ובני נוער' באוניברסיטת בילפלד, האחראי על המחקר, ערך לשם כך ראיונות אישיים וקבוצתיים ל-500 ילדים וצעירים בין הגילאים 12-24.
מדען החינוך של אוניברסיטת בילפלד, מארק גרים, הדגיש כי גם מאזינים בעלי רקע חינוכי איכותי ועשיר, יושפעו באופן דומה. לדבריו, "בניגוד לאמונה הרווחת, גנגסטה-ראפ אינו נצרך יותר מהממוצע על ידי צעירים מרקעים מקופחים חברתית".
-
@פונץ-בננה שלמה רג'ה לא ראפר!!!
יש לו אולי שני שירים שזה ראפ!!
אני עברתי עכשיו על כל השירים שלו ביוטיוב! -
@מוטי-טבק ככה הוא ניקרא.
מכפת'ך תן לנו להיתלהב . -
@פונץ-בננה חבל... תתלהב מראפרים אמיתיים!
קח את ניסים בלאק! ראפר פצצצצה! -
@מוטי-טבק תתלהבי**
שומעת ..שומעתת . גם הוא בנאדם תותחח !
אבל לא מורידה משלמה כלום .הוא ענק .
יש לו גם סיפור מאחורו. -
@מוטי-טבק אמר במידע| שלמה ראג'ה:
@ ילד-חוכם מצטער להגיד לך שאתה לא מכיר ראפרים...
אתה באמת אוהב ראפ?
אין לי מושג מה יפה בזה....
סתם להריץ מילים בלי (כמעט בכלל) ערך מוזיקאלי...
יצא לי לשמוע גם את רג'ה וגם את בלאק, ולשתיהם לא התחברתי.
אבל שויין, כנראה לא כל אחד מסוגל להתחבר לזה.... -
@פונץ-בננה אני מאודדד אוהבת את רג'ה
אבל מה הסיפור מאחורין? -
@יוסי-הגאון אמר במידע| שלמה ראג'ה:
אשמח לדעת על שירים וידאו ומידע על שלמה ראג'ה
-
@הודיה הוא היה נער נושר...וכוכו..
ואז חזר בחזרה , והיום הוא מוציא תכנים שיגעו בנוער הזה .
והוא עושה את זה ובענקק!
ויש לו ביוטיוב תעודת זהות עליו סרטון שהוא מספר על על עצמו , אני לא רוצה להשים קישור ..
כי הבנתי שאם נטפרי לא מאשרים אז אסור [ואינלי מושג אם הם מאשרים את זה..]