טקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל
-
@אייצ-ית אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
@מוכשרת-על זה לא שיר של ייטב דאלי?
לא חושבת, זה נראה לי שיר ישן שהיה שגור בפי.
-
טוב. אז---
חשבתי וחשבתי וחשבתי, ואז פתאום תפסתי את עצמי ואמרתי- נו, ברור!!!!אחד הטקסטים הכי עמוקים, יפים, מרגשים, וכל הגדרה שאגיד רק תפחית, זה של השיר- תוכו רצוף אהבה.
באופן אישי,
זה שיר שמאוד מאוד מרגש אותי כל פעם מחדש.
שיר כל כך פשוט וכל כך יפה!
תיאור וציור אהבת ה' אותנו במילים שנדמה כאילו הועתקו מאחד הפיוטים של ר' יהודה הלוי....על כן, הוא זוכה לדעתי בהחלט בהגדרת כותרת הפוסט....
-
@מוכשרת-על אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
יש לי קטע שאני שהתחברתי אליו בזמנים מסוימים... , אבל לא זוכרת ת'שם של השיר- אשמח אם תגידו לי.
רק אתה שיודע באמת מה עובר לי בפנים, רק אתה ששומע אלוקים אלוקיייייייים!אם אני לא טועה נראה לי שיר של יוני זי
כן זה שלו-
10 רק אחד.mp3וזה ממש קשה להגיד מה הכי
רצים לי בראש המון שירים כל אחד יותר טוב מהשני... -
פוסט זה נמחק!
-
@אילנית אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
טוב. אז---
חשבתי וחשבתי וחשבתי, ואז פתאום תפסתי את עצמי ואמרתי- נו, ברור!!!!אחד הטקסטים הכי עמוקים, יפים, מרגשים, וכל הגדרה שאגיד רק תפחית, זה של השיר- תוכו רצוף אהבה.
באופן אישי,
זה שיר שמאוד מאוד מרגש אותי כל פעם מחדש.
שיר כל כך פשוט וכל כך יפה!
תיאור וציור אהבת ה' אותנו במילים שנדמה כאילו הועתקו מאחד הפיוטים של ר' יהודה הלוי....על כן, הוא זוכה לדעתי בהחלט בהגדרת כותרת הפוסט....
בכללי , כל הטקסטים של ישי ריבו פשוט מטורפים .. זה ממש פיוטים , לא נתפס שמשהו מהדור שלנו כתב כאילו מילים ..
שימו לב למילים של הינה ימים באים וגם אור החיים , מילים מטורפות !!! -
שימו לב שהרבה מהאמנים כאן חוזרים על עצמם.
כי זה אמנים שכותבים מהנשמה ומרגישים את זה!!! -
@טליה אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
שימו לב למילים של הינה ימים באים וגם אור החיים , מילים מטורפות !!!
הדבר הכי מדהים ב"הנה ימים באים"
זה שלמרות הטקסט המאוד מסובך של הבתים ("ערל שפתיים נבוב לוחות, אם ללמד עלינו זכות, זה על הרצון לשנות, להסיר מסכות, זמן לגילוי הפנים") ומשחקי המילים המיוחדים ('ספריה הראשית' - 'קופה ראשית', 'ירידת הדורות' - 'עליית התורות') דווקא הפזמון שהוא השיא של כל שיר, מכל בחינה, הוא פשוט ציטוט של פסוק, עמוס ח' י"א:
"הנה ימים באים נאום ה' אלוקים לא רעב ללחם ולא צמא למים".
זה גאונות! -
@אייצ-ית אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
@טליה נכון!
אני חושבת שמבחינת תוכן חנן בן ארי, ישי ריבו וייטב דאלי ממש חזקים!
את שולי רנד ואלייצור אני גם אוהבת אבל מכיוון אחר...
וואוו , ייטב דאלי מטורף ממש .. אני מאוד אוהבת את השירים שלו , אבל אם אני לא טועה לא הוא כתב את המילים
-
@אילנית אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
ועוד דבר אחד!
אם שמתם לב ( ובטוח שמתם ) אין פה ברשימה שירים חסידיים!!
ולמרות שזה לא הנושא...-
דברו איתי אחר כך על כמה זה לא נכון שהמוזיקה הישראלית\ יהודית כובשת והמוזיקה החסידית השורשית קצת קצת נשארת מאחור....במוזיקה החסידית אין טקסטים, ככה שהיא לא ממש מתחרה בקטגוריה הזו.
אבל אם רוצים לציין בכל אופן אני מאוד מחבב את שיר השלום (או שיר הכוכבים) של מרדכי בן דוד, אחד הגיורים הכי מוצלחים בכל הזמנים. -
אחד הכותבים הכי מוכשרים הוא שולי רנד, זה נכון שהטקסטים שלו לא מתוקים או נחמדים כל כך, וגם הלחנים מסובכים עד כאב, אבל העומק בכל שיר! זה מיוחד.
-
@ידידיה אמר בטקסטים טובים באופן יוצא מן הכלל:
@הללויה בעיני סיבת הסיבות של ישי ריבו
באמת? אולי תסביר?
אני מודה שהטקסט בשיר הזה קצת אכזב אותי. ישי עשה דברים גדולים הרבה יותר.