סקר | האדם והמוזיקה.
-
@גיטריסט-מתחיל אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
תגידו לי, כשבנאדם נמצא בעצבות הוא לא יחפש דוקא שירים עליזים ומקפיצים כדי להרים ת'מצברוח???
כששומעים על מישהו שנפטר ח"ו אתה תשמע את שיר השמחה של שוקי סלמון או כשהלב בוכה של עוזיה צדוק???
סתם דוגמא ... -
@מוכשרת-על אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
טוב זה עניין של לא מתאים.
ויש מצבים שונים של עצבות- שלא חייבים להישאר ככה.נכון, אני מדברת על עצב אמיתי ולא סתם דכדוך...
והנה הוכחה!!!!
כשאדם בדכדוך הוא ישמע שיר שמח כדי להרים את המצב רוח!!!
אז יש קשר ברור בין המוזיקה לביו המצב רוח!!! -
זה קצת כמו לשאול מה קדם למה הביצה או התרנגולת...
האם הרגש מניע אותי לשמוע מוזיקה מסויימת או שאני שומעת מוזיקה ובעקבותיה מגיע רגש מסויים..
ברור שיש מצבים בהם נבחר לשמוע מוזיקה שקטה ורגועה יותר ואין ספק שזה משפיע
תיזכרו בשבוע של אסון מירון-כל תחנות הרדיו שידרו רק מוזיקה שקטה, שירי רגש ונשמה
ולמרות שלכולנו היה קשה ורצינו להרים את עצמינו לא יכולנו לשמוע מוזיקה קיצבית(אני בכל אופן...) -
@אנונימית ובכל זאת אם כבר אמרת אסון מירון אז אצלי שירים מסויימים של לג בעומר כשאני שומע אותם זה עושה לי עצב כי הם היו כמה דקות לפני האסון על פול ווליום מה שאומר שכל שיר יכול להשמע בכל מצב אבל אולי זה מוכיח עד כמה שמוזיקה קשורה לבנאדם כי אם אני מרגיש משו רע דרך מוזיקה שמחה משמע שיש קשר בן האדם למוזיקה גם אם זה מוזיקה שקטה ביום שמח וגם אם שמחה ביום קודר העיקרון נראלי הוא אסוסיאציות שהשיר מעלה לך בראש ואת זה אפחד לא יכול לאמר שאין לו בשירים מסויימים כל אחד והשירים שלו...
-
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
@גיטריסט-מתחיל
ממש לא הוא נכנס למצב של דיכאון ורגש וזה הסגנון שהוא יחפש בזמן כזהאוקיי יכול להיות שאתה מסוגל לזה אבל אצלי למשל כשאני מדוכדך אני יחפש דוקא משהוא שמח ולא רגש כדי לא להגיע לקריסה נפשית....
@תמי אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
כששומעים על מישהו שנפטר ח"ו אתה תשמע את שיר השמחה של שוקי סלמון או כשהלב בוכה של עוזיה צדוק???
סתם דוגמא ...סתם כך באסון מירון דוגמא שהביאו כאן לא הייתי מסוגל לשמוע שום מוזיקה גם לא רגש ולדעתי זה גם ממש לא היה חסר, לא כך?
-
@גיטריסט-מתחיל
גם לי היה קשה לשמוע מוזיקה
לקח לי כמעט חודש שלם כדי לחזור לשמוע מוזיקה קצבית ברגיל ובכיף -
@תמי אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
@גיטריסט-מתחיל אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
תגידו לי, כשבנאדם נמצא בעצבות הוא לא יחפש דוקא שירים עליזים ומקפיצים כדי להרים ת'מצברוח???
סתם דוגמא ...כשמישהו נפטר אני לא אשמע שום שיר
נתנו פה את הדוגמא של מירון
אני לא הייתי מסוגלת לשמוע שירים בכלל@תמי אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
@מוכשרת-על אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
טוב זה עניין של לא מתאים.
ויש מצבים שונים של עצבות- שלא חייבים להישאר ככה.נכון, אני מדברת על עצב אמיתי ולא סתם דכדוך...
והנה הוכחה!!!!
כשאדם בדכדוך הוא ישמע שיר שמח כדי להרים את המצב רוח!!!
אז יש קשר ברור בין המוזיקה לביו המצב רוח!!!איזה הוכחה זה?
החלטת שמי שעצוב ישמע שיר שמח והחלטת שזה מוכיח משהו...
אבל לא אצל כולם זה ככה אז זה לא מוכיח -
@margalit
זה מאוד תלוי בן אדם
אני חושבת שמירון היא לא דוגמא קלאסית כי זה היה אסון בקנה מידה שגרם לכולנו זעזוע ןלא סתם לא רצינו/ יכולנו לשמוע שירים ... בכלל לא היינו שם...(תתקנו אותי אם אני טועה)
במצבים יותר פשוטים בחיים כשיש לאדם רגעי דכדוך וחושך אז יש השפעה למה שהוא בוחר לשמוע.. -
@טיטו אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
נראלי הוא אסוסיאציות שהשיר מעלה לך בראש ואת זה אפחד לא יכול לאמר שאין לו בשירים מסויימים כל אחד והשירים שלו...
נכון מאד!!!!!!!
יש אצלי שירים שמחים מאד - שהם בעצם גורמים לי לדיכאון כי הם מזכירים לי סיטואציות שקשה לי לשכוח והם אלו ששמעתי באותו זמן שזה קרה לי ולכן זה מזכיר לי את זה כל פעם מחדש------
-
@אנונימית אמר בסקר | האדם והמוזיקה.:
במצבים יותר פשוטים בחיים כשיש לאדם רגעי דכדוך וחושך אז יש השפעה למה שהוא בוחר לשמוע..
שוב
תלוי למי
זה לא משהו שהוא אותו דבר אצל כולם
יש כאלו שיבחרו מוזיקה מסויימת ויש אחרים (כמוני) שישמעו את הרשימת השמעה הרגילה שלהם -
@margalit בדרך כלל !!
ואני מדברת על סתם עצבות לא פטירה, חולי וכו'...
לדוגמא, מי שבדיכאון וישמע שירים עצובים לא זה מה שיעזור לו לצאת מהדיכאון ...
ושוב, אמרתי בד"כ וכמו שמישהו כבר רשם למעלה כשם שפרצופם שונים כך דעתם שונה...
זה לא תקף אצל כולם... אבל אצל רובם... כך לדעתי...
אבל בדיוק לכן עשו את הסקר, כדי לשמוע את כל הצדדים -
@תמי
נקודת המוצא שלי היא שמוזיקה = רגש
בעיני המוזיקה היא מדברת את מה שאני מרגישה ולכן, אם עכשיו קצת קשה לי אז לא בטוח שמוזיקה מקפיצה תעזור לי.. לפעמים זה יעשה לי יותר גרוע בהרגשה כי אני במקום של לחוות את הרגש שלי עכשיו ולכן, אני כן אשמע שיר רגש(לאו דווקא דיכאון) או שיר שהוא יותר נוגע ללב.. אח"כ אני יכולה לשים שיר קצבי ולהרים את עצמי
אבל אצל כל אחד זה עובד אחרת... -
@sary75ss14 זה שהיא הזכירה את זה לא אומר שזה גרוע. אם זה היה שיר גרוע היא לא הייתה אומרת את זה כמו שאת 'שקיעות אדומות' מבצע זמר לא דתי וזה הוזכר מלא באתר בהקשרים מסויימים.
זה לא שהוזכר שיר גרוע!
והכי חשוב - לא העלו את זה!כמו"כ - בשביל תגובות כמו ששלחת יש פניות אישיות. נא לשים לב למה שכותבים בפרהסייה!!!! זה שאנחנו פיקוח לא אומר שאנחנו מלאכים או מושלמים אנחנו רק עושים בשבילכם [כן, רק בשבילכם] עבודה קשה מאדדד ומאמצת.
כמו שכבר אמרה @אייצ-ית לא פעם - אל תחפשו להיתפס על קטנות!!!