מקהלת שירה
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום כל מילה במקום, וכיוון שאני ישראלי ויותר מתחבר לסגנון ישראלי, אני יותר אוהב את היצירה של מלכות!!! (לא שאני אוהב אותם כל השנה, רק בספירה הם משקיעים, לדעתי!)
ואל תחשוב שהבנתי כל מילה שכתבת, אבל ת'רעיון הבנתי -
@יענקל-לוי אמר במקהלת שירה:
@איש-אחד-מאיזה-מקום אתה מדבר על שירה או על מלכות?
ניתחתי את הקליפ של שירה, והסברתי לכל התמהים- מה ההבדל בינו לבין האין כאלוקינו של מלכות.
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום אמר במקהלת שירה:
דבר נוסף, וכאן מגיעה ההדגשה: למרות שאין כאן הרמוניה מפוצצת כמו במלכות, יש כאן אקורדים שבחיי לא שמעתי משום מקהלה ברחבי העולם. הטיות וספטאקורדים שיש בהם דגש אפילו על מי יבצע אותם בתוך המקהלה (-הפאלסט/ הבס/ הבריטון וכדו').
מלבד זאת, המלודיה שהם בחרו כאן לשיר הינה אחת מהמסובכות ביותר ששמעתי אי-פעם. והם עומדים בזה בכבוד רב עם דיקציה (הבעת וחיתוך מילה) מושלמת.
לבעלי הבנה מוזיקלית עמוקה- ההאזנה לקליפ הזה אמורה להסב עונג רב (ואני אומר את זה בתור אחד שקצת הבין מה הם עושים שם..).אתה יכול להסביר יותר,בבקשה?
-
@פרה-אדומה אמר במקהלת שירה:
וכיוון שאני ישראלי ויותר מתחבר לסגנון ישראלי, אני יותר אוהב את היצירה של מלכות!!!
גם אני בעקרון, אם כי אני כן אוהב את המקצועיות של שירה ואת המלודיה המושלמת שלהם.
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום אם כן אתה אמור להיות ממש ממש מקצועני
-
https://miktzav.com/topic/7461/מקהלת-קאפלה/83?_=1684146769881 ).
אם אתה זוכר אז אני כבר "מסוכסך" איתך על מלכות בנושא של 'מקהלת קאפלה'.
-
@יענקל-לוי אני לא יכול לכתוב ממש את האקורדים כי לא להכל אני יודע שמות, אבל לדוגמא בקטע של הפזמון הם חוזרים על אותו המהלך כך הזמן, ושם זה נראה בערך כך (אני כותב על לה מינור): Am7/ b bemol 7 ,וכן הלאה על זו הדרך (זו הטיה עמוקה יותר מזו, אך זה המקסימום שזיהיתי. אולי אם אשב לבדוק את זה על האורגן אמצא את זה).
ואת הדגש על ההטיה של ה-7 עושה דווקא הפאלסט- (יואלי מסמן לו על זה כל הזמן). והוא עושה הבדל של חצי טון בין אקורד לאקורד. (בחלק שלו). חוץ ממנו ישנם גם שאר חברי המקהלה, והם עושים עוד חלק עמוק שעוד לא הצלחתי לזהות.
תפשתי כאן חלק קטן, אבל לאורך כל השיר הם משחקים עם דברים בסגנון הזה.
(מקווה שהסברתי באופן מובן...) -
@יענקל-לוי נכון... (ואני לא מסוכסך עם אף אחד, כל אחד וטעמו האישי!...)
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום צחקתי, קח בהומור... אבל רק תאמר אם לדעתך זה יותר מושקע מהצ'רדה, כי לדעתי הנוכחי קצת יותר מסובך לביצוע. וכן אם לדעתך באין כאלוקינו יש את כל ה'טיפקייט' הזה?
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום צחקתי, קח בהומור... אבל רק תאמר אם לדעתך זה יותר מושקע מהצ'רדה,
כי לדעתי הנוכחי קצת יותר מסובך לביצוע.הצ'רדה זה סגנון אחר, אכן לדעתי הנוכחי מושקע יותר והרבה יותר מסובך לביצוע. מלבד העניין של המהלכים כמו שציינתי מקודם, וגם ששם הם עושים יותר מוכפל בערוצים וכאן זה 100% טהור וללא הכפלות.
וכן אם לדעתך באין כאלוקינו יש את כל ה'טיפקייט' הזה?
זה סגנון אחר, כמו שכבר כתבתי.
גם באין כאלוקינו יש טיפקייט, אך לא באקורדים אלא במהלכים הרמוניים.
אם תקשיב שם חזק, תשים לב להכל- וזה ממש לא מבייש (אך שוב, היות ואתה יותר מתחבר לסגנון של שירה, לכאורה לא תאהב את זה, למרות שאני כשקיבלתי את זה הקשבתי לזה 3 פעמים ברצף- דבר שאני כמעט לא עושה, ואני יכול אף לומר שהחכמתי מזה רבות איפה עושים מה. (וגם מהנוכחי של שירה למדתי הרבה- כמה רחוק אפשר להגיע עם מלודיה בלבד!) -
מישהו יכול להסביר מהו השיר/קליפ המוזר ששירה הוציאו אתמול שנקרא shira sings shira?
אגב, הלחן הזה ישן.
חלקו לפחות מבוצע בעיבוד של יואלי דיקמן בהארציג 3 של שלוימי דסקל, בתור פתיח לניגון יוסף של אחיה כהן (גם הוא אחד הניגונים המסובכים והגאוניים ביותר ששמעתי אי פעם). -
@איש-אחד-מאיזה-מקום וואלה צודק אני שומע הקלטות שלהם מחתונות המקהלה שם נשמעת אחיד בדיקציה כאילו זה זמר אחד
הם עשו על זה חזרה יותר מההרמוניות והתפקידים -
@איש-אחד-מאיזה-מקום של מי השיר המקורי איפה הוא מבוצע?
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום של מי השיר המקורי איפה הוא מבוצע?
השיר המקורי (על פי הקרדיטים) הינו של שלמה גרוניך (אין לי מושג מי זה אבל לפי מה שהבנתי הוא לא דתי).
אני לא יודע איפה הוא ביצע אותו במקור.
(אגב, אם אתה מבין אידיש- תקשיב לראיון בקול מבשר שוועלוול שמעלצער עשה השבוע עם שלוימי וועכטער ב-'א שפאציר אין עולם הנגינה'. זה יסביר לך מעט מה הם עשו שם ולמה זה יצא כ"כ מאוחר (כמעט בסוף ימי הספירה). -
@איש-אחד-מאיזה-מקום חייגתי לקול מבשר ונכנסתי ל'שפאציר אין די עולם הנגינה' ובאייטם הוא אומר שיש ראיון עם שלוימי וועכטער מ'שירה', אבל משום מה כשאני עובר הלאה אני לא מוצא את זה ובמקום זה יש שם ראיון עם מוטי אילאוויטש. אז אם יש לך את זה תעלה את זה פה בבקשה...
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום חייגתי לקול מבשר ונכנסתי ל'שפאציר אין די עולם הנגינה' ובאייטם הוא אומר שיש ראיון עם שלוימי וועכטער מ'שירה', אבל משום מה כשאני עובר הלאה אני לא מוצא את זה ובמקום זה יש שם ראיון עם מוטי אילאוויטש. אז אם יש לך את זה תעלה את זה פה בבקשה...
אין לי איך להעלות את זה כי אין לי את זה בקובץ שמע.
אבל שמעתי את זה בקו אחר שמעלה את כל מה שנמצא שם, קוראים לזה שמועות טובות.
אם ההנהלה מרשה, אעלה את המספר של הקו הזה. (אגב- זה קו כשר לגמרי, ויש עליו פיקוח כל הזמן.
יש בו בעיקר דברים באידיש, כמו למשל את כל ההצגות של אונטערן ואומגלויבליך ולא רק...).
אגב, הראיון הנ"ל נמצא לפני הראיון עם מוטי אילאוויטש. -
@איש-אחד-מאיזה-מקום תתקשר ותגיד לי אם אתה שומע, אם כן אדרבה חכם שומע פעמיים
אגב, איך אני יכול לדעת אם אפשר להעלות מספר טלפון? -
כבר אבדוק בלי נדר.
אגב, איך אני יכול לדעת אם אפשר להעלות מספר טלפון?
אני לא יודע. אולי מישהו מהמשתמשים האחרים ידע לומר.
-
כבר אבדוק בלי נדר.
אגב, איך אני יכול לדעת אם אפשר להעלות מספר טלפון?
אני לא יודע. אולי מישהו מהמשתמשים האחרים ידע לומר.
בדקתי, ובאמת מוזר- זה לא נמצא שם (אולי בהמשך הראיון עם המקהלה ששרה זמירות שבת, אבל לא היה לי כח להריץ עד לשם).
אתה יכול לנסות לשאול משתמשים אחרים אם נראה להם שמותר לפרסם מספרים, ואם כן- אתן לך את המספר של הקו הנ"ל בשמחה. -
@איש-אחד-מאיזה-מקום שאלתי את צוות הפיקוח אם מותר לפרסם את מספר הקו וענו לי שכן!!!