מקהלת שירה
-
@משה-ברוורמן נקודה מעניינת, ייתכן.
-
אני חושב שכל הסיפור של ההיימיש וה'משפוחה' שפנחס ביכלר מנסה לעשות זה מגיע ממקום שהציבור היום חי בכפר גלובלי ואם אנשים יותר אוהבים את שירה אז מלכות יורדים בתדמית שלהם (ואולי אז אנשים יעשו את מה שעשה אלי שפריי שעקר מכאן במלכות ועבר לאמריקה לשירה...), ולכן מלכות מסבירים לציבור שמלכות זה כמו משפחה, שזה דבר מאוד לא מובן- מה זה משפחה? כאילו שתזמורת פלוני היא 'משפחה' ותזמורת אלמונית היא לא 'משפחה'? מה בדיוק ההשלכות של זה? אבל שיערב להם...
-
@יענקל-לוי אמר במקהלת שירה:
מה שעשה אלי שפריי שעקר מכאן במלכות ועבר לאמריקה לשירה...
אלי שפריי היה במלכות??
-
@המבין אמר במקהלת שירה:
@יענקל-לוי אמר במקהלת שירה:
מה שעשה אלי שפריי שעקר מכאן במלכות ועבר לאמריקה לשירה...
אלי שפריי היה במלכות??
כן, בשנותיה הראשונות ממש.
הוא עבר לחו"ל לפני מספר שנים, נכנס לשירה והוא כיום אחד ממנהלי צוותות שם!
@יענקל-לוי, בל נשכח שאחרי הכל מלכות ושירה עובדים רבות בשת"פ. אף אחד מהם לא אמור לפחד שהשני הוא-... , מכיון שאחרי הכל זו המציאות וזה לא סתם עניין שיווקי, מלכות אכן יותר משפחתית משירה. כך גם כתב בוימל, כאמור לעיל.
(אבל אני לא מתחיל איתך, אני מפחד... ) -
@המבין אלי שפריי היה במלכות תקופה קצרה,
וגם אחיו היה במלכות,
ואחר כך היה להם תקופה קצרה מקהלה בשם 'בדודערס' של האחים שפריי,
וגם תקופה הם שרו בירושלים עם פויקערים' בחתונות.ולגבי טענתך, מר יענקל לוי, אז המציאות ממש לא מטרידה את מלכות,
יש להם אמירה מאוד ברורה במוזיקה, הם אלו שמחזירים שירים ישנים, טרנד שתופס כבר תקופה ארוכה והם אלו שעומדים בחזית,
וכן,
אפשר להבין את העניין ה'משפחתי' באופן יותר פשוט , וכמו שהוזכר לעיל,
ובכל אופן,
אני מוכרח לציין שזה קטע כנראה די נחמד ושמותיר די סיפוק באדם, לומר שמלכות זה לא זה...... וכו' והם יורדים בתדמית שלהם וכו',
שיערב!.... -
@משה-ברוורמן אמר במקהלת שירה:
והם אלו שעומדים בחזית
אני סבור שרק בארץ הם עומדים בחזית, מכיון שהם המקהלה הראשונה פה בארץ. וגם זה רק בגלל הקליפים שלהם ולא בגלל השירה...
אפשר להבין את העניין ה'משפחתי' באופן יותר פשוט , וכמו שהוזכר לעיל,
איך הגיע עניין ה'משפחתיות' למוזיקה??? למה זה מועיל??? פשוט נשגב מבינתי!!
אני מוכרח לציין שזה קטע כנראה די נחמד ושמותיר די סיפוק באדם, לומר שמלכות זה לא זה...... וכו' והם יורדים בתדמית שלהם וכו',
מה, כל אחד שלא יאחז ממישהו מיד יגידו לו שכנראה זה נותן סיפוק וכו'? מה אסור לבן אדם לא לאחוז ממישהו???
אבל תאמינו לי כבר התווכחתי על זה מספיק פה ואין לי כח לקרוע על זה את הגרון ואת המקלדת... -
@יענקל-לוי בחזית, שכתבתי התכוונתי שהם נותנים אופנה במוזיקה,
ועל זה אי אפשר להתווכח, לא בהכרח שזה בגלל השירה שלהם, ואולי בגלל המותג , אבל ההובלה שלהם זהו עובדה! ושוב אני מדבר על הקטע של אופנת המוזיקה, על כל מה שזה כולל בתוכו.ואם תקרא את דעתי בנושאים אחרים, אז תווכח שאף אני לא אלו שלהוטים אחריהם באש ובמים בלשון המעטה,
הקטע המשפחתי, לדעתי זה בהגשת השירה בצורה יותר חמימה, ויש בזה משהו, שיש לשירה לדוגמא, משהו קר בהגשה, אבל זה עניין של טעם ונויאנס.
וודאי שלגטימי, והרבה יותר מכך, לומר דעה שונה מקורית וכו', רק התלוננתי על הטרנד הכללי הזה של אנשים שמרגישים גדולים ובעלי דעה בכך שהם מגיעים לשבור מיתוסים,
וחלילה לא התווכנתי באופן אישי לכבודו..
גוט יו''ט. -
@יענקל-לוי אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
עכשיו אם הנושא עלה אז אשאל שאלה שבוערת בי מזה זמן רב(וגם שאלתי את זה אצל יואלי דיקמן ב'נפש מוזיקלית' למי שזוכר...), מה התפקיד של מנצח מקהלה, להזכיר לחברים מה לעשות? מה, הם לא זוכרים
לבד? מה ההבדל בין יואלי הורוויץ לאלי שפריי ולייבי פאסטען? אשמח לקבל תשובה...אני חושב שמעבר לזה. זה בעצם להחזיק את כל העסק על הידיים, לוודא שכולם זוכרים את התפקידים שלהם, לשמור על אחידות וקצב, וגם לאלתר כשצריך... אך ברור שצריך גם בשביל להזכיר, הרי כולנו בני אדם...
דבר נוסף, זה להסביר את ההגשה (חזק/חלש, עם כניסות ויציאות ומיקומיהן וכדו').
וההבדל ביניהם לדעתי הוא שהם בגדול מבצעים פקודות שיואלי הכתיב להם מראש, והם לא יכולים לאלתר או להביא את הטעם שלהם יותר מדי, כי אחרי הכל לא הם המנצחים הרשמיים.
אך יואלי לעומתם - הוא הראש שמאחורי הכל, והוא בעצם יכול להביא אלתורים הרבה יותר מקוריים, מלבד העניין שברגע שהוא זה שכותב את העיבוד הוא הרבה יותר מחובר אליו.||
לא הבנתי את המסר... כנראה אני לא מספיק 'חכימא'... ואני מדבר על דברים ברמה של ''חבר'ה בואו נגייר שיר חילוני וכו' '' והתנהגות חייתית על במה.||
||אני מבין, ולזה התכוונתי. ובערי- גם כשהוא עשה את זה, זה לא מתבטא בפירוק היצרים, וסליחה על הכינוי המעודן יחסית...||
||ואגב, אני שכן של בערי כשהוא בארץ... ואני רואה אדם שמתרצן מיום ליום וד''ל||
הגיוני, אחרי הכל הוא ראששיבע... אבל בלי קשר, אני חושב שהוא בגר והבין שלא כל דבר מתאים לעשות.
לא עקבתי ברמה של לשמוע הקלטות, רק ידעתי מראש מה הולך להיות וכו' כיו שאני מכיר את מקורביו של יואלי לאנדא...
חבל, הפסדנו...
-
-
-
@חובבת-מוזיקה אפשר להעלות את השיר?
-
-
@יענקל-לוי קצת באיחור אבל הנה. אם עדיין רלוונטי...
https://send.magicode.me/send-file/file/9cb9e2c79eb660f29881eb3****8e2ef31c5557be81b/view
-
[שימו לב לנאמר פה](עדכוני מוזיקה וסקופים _ מקצב - פורום המוזיקה החרדי.html כתובת קישור)
-
היום מני גירא שווארץ בקול חי מיוזיק השמיע מחרוזת שירי שבת של מקהלת שירה (לא המחרוזת של ליל שבת) אם מישהו יודע למה אני מתכוון ויש לו את זה אשמח שיעלה את המחרוזת.
-
@ראשיב-ע-חסידי זה מתוך האלבום שירים ושיעורים 3 (אבל יש על זה זכויות יוצרים)
כאן יש לקניה -
אחרי מלאאא זמן!:
לוי פולקוביץ, מקהלת שירה, ותזמורת זאלץ במחרוזת ייחודית!!!
https://www.kore.co.il/viewArticle/147059
הזמר החסידי מארה"ב לוי פולקוביץ חוזר במחרוזת ייחודית בליווי מקהלת שירה בניצוחו של יואלי הורוביץ ותזמורת זאלץ בניצוחו של שלומי זלצמן -