מקהלת שירה
-
@יענקל-לוי אמר בזאנוויל ויינברגר | תוכן ודיון:
עכשיו אם הנושא עלה אז אשאל שאלה שבוערת בי מזה זמן רב(וגם שאלתי את זה אצל יואלי דיקמן ב'נפש מוזיקלית' למי שזוכר...), מה התפקיד של מנצח מקהלה, להזכיר לחברים מה לעשות? מה, הם לא זוכרים
לבד? מה ההבדל בין יואלי הורוויץ לאלי שפריי ולייבי פאסטען? אשמח לקבל תשובה...אני חושב שמעבר לזה. זה בעצם להחזיק את כל העסק על הידיים, לוודא שכולם זוכרים את התפקידים שלהם, לשמור על אחידות וקצב, וגם לאלתר כשצריך... אך ברור שצריך גם בשביל להזכיר, הרי כולנו בני אדם...
דבר נוסף, זה להסביר את ההגשה (חזק/חלש, עם כניסות ויציאות ומיקומיהן וכדו').
וההבדל ביניהם לדעתי הוא שהם בגדול מבצעים פקודות שיואלי הכתיב להם מראש, והם לא יכולים לאלתר או להביא את הטעם שלהם יותר מדי, כי אחרי הכל לא הם המנצחים הרשמיים.
אך יואלי לעומתם - הוא הראש שמאחורי הכל, והוא בעצם יכול להביא אלתורים הרבה יותר מקוריים, מלבד העניין שברגע שהוא זה שכותב את העיבוד הוא הרבה יותר מחובר אליו.||
לא הבנתי את המסר... כנראה אני לא מספיק 'חכימא'... ואני מדבר על דברים ברמה של ''חבר'ה בואו נגייר שיר חילוני וכו' '' והתנהגות חייתית על במה.||
||אני מבין, ולזה התכוונתי. ובערי- גם כשהוא עשה את זה, זה לא מתבטא בפירוק היצרים, וסליחה על הכינוי המעודן יחסית...||
||ואגב, אני שכן של בערי כשהוא בארץ... ואני רואה אדם שמתרצן מיום ליום וד''ל||
הגיוני, אחרי הכל הוא ראששיבע... אבל בלי קשר, אני חושב שהוא בגר והבין שלא כל דבר מתאים לעשות.
לא עקבתי ברמה של לשמוע הקלטות, רק ידעתי מראש מה הולך להיות וכו' כיו שאני מכיר את מקורביו של יואלי לאנדא...
חבל, הפסדנו...
-
-
-
@חובבת-מוזיקה אפשר להעלות את השיר?
-
-
@יענקל-לוי קצת באיחור אבל הנה. אם עדיין רלוונטי...
https://send.magicode.me/send-file/file/9cb9e2c79eb660f29881eb3****8e2ef31c5557be81b/view
-
[שימו לב לנאמר פה](עדכוני מוזיקה וסקופים _ מקצב - פורום המוזיקה החרדי.html כתובת קישור)
-
היום מני גירא שווארץ בקול חי מיוזיק השמיע מחרוזת שירי שבת של מקהלת שירה (לא המחרוזת של ליל שבת) אם מישהו יודע למה אני מתכוון ויש לו את זה אשמח שיעלה את המחרוזת.
-
@ראשיב-ע-חסידי זה מתוך האלבום שירים ושיעורים 3 (אבל יש על זה זכויות יוצרים)
כאן יש לקניה -
אחרי מלאאא זמן!:
לוי פולקוביץ, מקהלת שירה, ותזמורת זאלץ במחרוזת ייחודית!!!
https://www.kore.co.il/viewArticle/147059
הזמר החסידי מארה"ב לוי פולקוביץ חוזר במחרוזת ייחודית בליווי מקהלת שירה בניצוחו של יואלי הורוביץ ותזמורת זאלץ בניצוחו של שלומי זלצמן -