מקהלת שירה
-
@חובבת-מוזיקה של מי השיר המקורי עד מתי?
-
@פרה-אדומה @אלומה נראה לי שזה רק פרסומת, כי מי שמכיר את הווקאלי שלהם כל שנה(צ'רדה, אנא בכח,ועוד רבים)יודע שזה פשוט מטורף. ומלכות שנה שעברה עם הלכל קהלא קדישא היה גרוע, והשנה זה נשמע כמו מערבולת קולות בלי טיפת סדר ואי אפשר לדעת מי סולו ומי שר מלודיה ומי עושה הרמוניה. וגם התוכן של השיר של שירה השנה למי שיודע אידיש נשמע כמו פרסומת לשירה ולא כמו שיר.
-
@פרה-אדומה, @אלומה, אסביר מה הקליפ הזה בא לבטא:
דבר ראשון- המלים שלו הן דו משמעיות וזה סוג של פרסומת בשבילם (כתב את זה ליפא).
דבר שני, ההבדל בין זה לאין כאלוקינו- למרות שזה בעצם אותו קונספט (היינו להוציא את המרב מהרכב מינימלי- שם מופיעים שבעה חברים ללא הכפלות, וגם מלכות הלכו על משהו דומה- אך עם 12 חברים, כיון שאי אפשר להוציא הרמוניה ווקאלית שכזו עם פחות מסך החברים הנ"ל), ששירה הם אמריקאיים והם פחות מרעישים בסגנון העיבוד- מאשר הישראלים שאוהבים הרבה רעש ובלגן (להרחבה בעניין, ראה מה שכתבתי כאן- https://miktzav.com/topic/7461/מקהלת-קאפלה/83?_=1684146769881 ).
דבר נוסף, וכאן מגיעה ההדגשה: למרות שאין כאן הרמוניה מפוצצת כמו במלכות, יש כאן אקורדים שבחיי לא שמעתי משום מקהלה ברחבי העולם. הטיות וספטאקורדים שיש בהם דגש אפילו על מי יבצע אותם בתוך המקהלה (-הפאלסט/ הבס/ הבריטון וכדו').
מלבד זאת, המלודיה שהם בחרו כאן לשיר הינה אחת מהמסובכות ביותר ששמעתי אי-פעם. והם עומדים בזה בכבוד רב עם דיקציה (הבעת וחיתוך מילה) מושלמת.
לבעלי הבנה מוזיקלית עמוקה- ההאזנה לקליפ הזה אמורה להסב עונג רב (ואני אומר את זה בתור אחד שקצת הבין מה הם עושים שם..).
מה שכן הייתי אומר, שכאן בעצם ראינו מה ההבדל בין שירה למלכות- שירה במקצועיות (ואת זה גם מלכות אומרים), ומלכות בהרמוניה (ואת זה גם שירה אומרים...).
לשירה יש דגש בעיקר על המלודיה- שתשמע נקיה ככל האפשר בצורה המקסימלית- אך בלי להוריד מהפרשנות שלה, לעומת מלכות ששמים דגש חזק מאוד על גרוב מלא שישמע עשיר ומגוון ככל האפשר.
מקווה שהסברתי טוב. -
@איש-אחד-מאיזה-מקום אתה מדבר על שירה או על מלכות?
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום כל מילה במקום, וכיוון שאני ישראלי ויותר מתחבר לסגנון ישראלי, אני יותר אוהב את היצירה של מלכות!!! (לא שאני אוהב אותם כל השנה, רק בספירה הם משקיעים, לדעתי!)
ואל תחשוב שהבנתי כל מילה שכתבת, אבל ת'רעיון הבנתי -
@יענקל-לוי אמר במקהלת שירה:
@איש-אחד-מאיזה-מקום אתה מדבר על שירה או על מלכות?
ניתחתי את הקליפ של שירה, והסברתי לכל התמהים- מה ההבדל בינו לבין האין כאלוקינו של מלכות.
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום אמר במקהלת שירה:
דבר נוסף, וכאן מגיעה ההדגשה: למרות שאין כאן הרמוניה מפוצצת כמו במלכות, יש כאן אקורדים שבחיי לא שמעתי משום מקהלה ברחבי העולם. הטיות וספטאקורדים שיש בהם דגש אפילו על מי יבצע אותם בתוך המקהלה (-הפאלסט/ הבס/ הבריטון וכדו').
מלבד זאת, המלודיה שהם בחרו כאן לשיר הינה אחת מהמסובכות ביותר ששמעתי אי-פעם. והם עומדים בזה בכבוד רב עם דיקציה (הבעת וחיתוך מילה) מושלמת.
לבעלי הבנה מוזיקלית עמוקה- ההאזנה לקליפ הזה אמורה להסב עונג רב (ואני אומר את זה בתור אחד שקצת הבין מה הם עושים שם..).אתה יכול להסביר יותר,בבקשה?
-
@פרה-אדומה אמר במקהלת שירה:
וכיוון שאני ישראלי ויותר מתחבר לסגנון ישראלי, אני יותר אוהב את היצירה של מלכות!!!
גם אני בעקרון, אם כי אני כן אוהב את המקצועיות של שירה ואת המלודיה המושלמת שלהם.
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום אם כן אתה אמור להיות ממש ממש מקצועני
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום אמר במקהלת שירה:
https://miktzav.com/topic/7461/מקהלת-קאפלה/83?_=1684146769881 ).
אם אתה זוכר אז אני כבר "מסוכסך" איתך על מלכות בנושא של 'מקהלת קאפלה'.
-
@יענקל-לוי אני לא יכול לכתוב ממש את האקורדים כי לא להכל אני יודע שמות, אבל לדוגמא בקטע של הפזמון הם חוזרים על אותו המהלך כך הזמן, ושם זה נראה בערך כך (אני כותב על לה מינור): Am7/ b bemol 7 ,וכן הלאה על זו הדרך (זו הטיה עמוקה יותר מזו, אך זה המקסימום שזיהיתי. אולי אם אשב לבדוק את זה על האורגן אמצא את זה).
ואת הדגש על ההטיה של ה-7 עושה דווקא הפאלסט- (יואלי מסמן לו על זה כל הזמן). והוא עושה הבדל של חצי טון בין אקורד לאקורד. (בחלק שלו). חוץ ממנו ישנם גם שאר חברי המקהלה, והם עושים עוד חלק עמוק שעוד לא הצלחתי לזהות.
תפשתי כאן חלק קטן, אבל לאורך כל השיר הם משחקים עם דברים בסגנון הזה.
(מקווה שהסברתי באופן מובן...) -
@יענקל-לוי נכון... (ואני לא מסוכסך עם אף אחד, כל אחד וטעמו האישי!...)
-
@איש-אחד-מאיזה-מקום צחקתי, קח בהומור... אבל רק תאמר אם לדעתך זה יותר מושקע מהצ'רדה, כי לדעתי הנוכחי קצת יותר מסובך לביצוע. וכן אם לדעתך באין כאלוקינו יש את כל ה'טיפקייט' הזה?