-
@אפרת אמר בסקר הזמרים המזרחיים הגדול:
@ענק-הענקים-בדורינו הוא חצי ספרדי וחצי אשכנזי....
מה זה משנה שיש לו צד חצי ספרדי, הוא א זמר מזרחי הוא לא שר מזרחית, ואם את מדברת על זה שהוא שר בעברית אז זה נקרא ישראלי לא מזרחי!
@ברוריה אמר בסקר הזמרים המזרחיים הגדול:
קובי ברומר ואברומי ויינברג לא מזרחיים למיטב ידיעתי אז מה הם עושים כאן?
וגם משה קליין צריך להיקרא כאן חדד בשביל להיחשב למזרחי (קליין לא שם מזרחי זה שם אידישאי נפוץ)משה קליין כן נקרא קצת מזרחי, הוא כן שר שירים מזרחיים.
@אייצ-ית אמר בסקר הזמרים המזרחיים והישראלים הגדול:
@ntz נראלי ציינו אותם ככה כמזרחיים בגלל שיענו הם לא שרים אידיש...או כי הם מסתדרים סבבה עם הספרדים בשולחן...
אפילו חיים ישראל שר באידיש!
ןזה לא בשיר ''ונפשי'' שיענו זה היה קטע, אלא פעם הוא באלבומים שלו אפילו לבד אידיש, והרבה! -
פוסט זה נמחק!
-
@אפרת
אני יודע שאני חולק על ארבעים אחוז שענו בסקר
אבל לדעתי יניב בן משיח יותר מזרחי מחיים ישראל
אבל אחרי יניב בן משיח זה חיים ישראל מה שכן
שבקומזיצים ושירים שקטים הוא הכי מזרחי.
לפחות יש מלא שמסכימים איתי...
בא נשים לדוגמא שיר של יניב בן משיח.
ו...של חיים ישראל.
(תאמת אחרי ששמעתי את שני השירים יניב בן משיח טיפה יותר מזרחי מחיים ישראל...)
-
@100 חיים ישראל שר יותר ים תיכוני ..
||גם ישראלי ||
-
לאידע עד כמה תסכימו איתי אבל היחיד שיודע לשיר מזרחי ברמה זה יניב ואם לא הוא אז משה קליין כי מזרחי זה הולך לפי מקאמים וחאפלות וכו אז יניב הוא מקום ראשון מאלה שנרשמו ומשה שני כשכנגד כולם איציק אשל הרבה יותר מזרחי מחיים ישראל סתם לידע אברומי ויינברג גד אלבז איציק דדיה זה לא זמרים מזרחיים בעליל הם אולי עם זיקה לספרדי אבל המוזיקה שלהם זה ים תיכוני
גם חיים ישראל ומידד טסהלרוב השירים שלהם ים תיכוניים ורבים מהלחנים שלהם נלקחו משירים ביוונית מה שאומר ים תיכוני... -
רק עכשיו ראיתי שבכלל היה כזה סקר פעם....
לדעתי מי שמזגזג בין ליטאי לישראלי ולמזרחי לא יכול להקרא גדול הזמר המזרחי, פשוט לא, ולא שיש לי בעיה עם משה קליין שעושה לי פה בלגן שלם עם מזרחי וחסידי, שיעשה מה שהוא בוחר בקריירה שלו, אבל גדול הזמר המזרחי הוא לא.
אז ברומר ווינברג באמת לא הבנתי למה הם נכנסו לזה, אולי נכניס גם את אברהם פריד ואוהד מושקוביץ... הם גם עושים קצת סלסולים....
אז אני התלבטתי בין יניב בן משיח לבין חיים ישראל, כי יניב בן משיח יש לו שירים שאין להם מתחרים אצל שום זמר אחר, אבל מצד שני- חיים ישראל הוא זה שהכניס את המוזיקה המזרחית בכלל למודעות, ורק בגללו אני בתור אשכנזיה התחלתי לשמוע שירים מזרחיים, כי הוא מופיע הרבה ומקובל על קהל גדול, ומצד שלישי- הוא גם קצת מזגזג בין ישראלי וים תיכוני למזרחי, אפילו היו לו כמה שירים שהוא שר ממש בלשון הקודש או אידיש.
בקיצור, לא יודעת... אני בחרתי ביניב, אבל באמת שזה הרבה עניין של טעם, כי יש לו קטע קצת כבד כזה, ומי שמתחבר לים תיכוני יותר יחשוב אחרת ממני.
למה יובל טייב לא נכנס לפה? גם הוא אלוף המזרחית. -
שימו לב-
בפוסט הזה יש 2 דיסלייקים.
אני קוראת בזאת למי ששם אותם להסיר, חבל שיתבצעו הרחקות.שימו לב לחוקי הפורום!!
https://miktzav.com/topic/278/סקר-הזמרים-המזרחיים-והישראלים-הגדול/6?_=1639944646301
כנסו לקישור ובדקו שזה לא אתם..
מיותר לציין שאנו יודעים מי שם אותם.
תודה למי שדיווח לנו! -
-