ביקורת על-טוב הבעש"ט, פיני איינהורן.
-
שלום לכולם!
לא הספקתם להתגעגע ברוך ה' והנה אנחנו חוזרים בכוחות מחודשים ורעננים מתמיד!!
והפעם על שולחן הניתוחים (לא, אמרתי את זה כבר יותר מידי פעמים..) קבלו תיקון, אני עומדת להכניס אל דוכן הקצב את-----
טוב הבעש"ט, פיני איינהורן.
לכו לצפות.לא הלכתם. שוב, לכו לצפות.
אין בעיה! זה מה שאתם רוצים?
אתם חושבים שאתם חכמים גדולים? שאם לא תצפו בכל זאת תהנו? אתם סומכים על זכרונכם המדהים?
אין בעיה. מי אני שאכריח אתכם.....לפני הכל- כמה מילים טובות!
אז ככה. זה שיר שיש לו הרבה סיכויים להפוך ללהיט, הקליפ באוירה נחמדה לגמרי והנופים בכלל מדהימים!אז מה בעצם יש לנו פה?
נופי בראשית, פיני שמזמזם ללא הפסקה והמון המון המון המון המון המון (לא הגזמתי בכלל) משקה ולחיים.קדימה. טלו עמכם סכין קצבים ובואו נתחיל לשחוט (ברר..... לא נשמע טוב.......).
השיר מתחיל במשהו שהיה נשמע לי כמו מישהו חולה שגונח בקול צרוד "אי אי אי איה אי אי איה איה"...
הקליפ המרגש עד דמעות לעומת זאת מתחיל בפיני אחד חביב שמצטלם בכמה וכמה פוזות בשדה תעופה (לא! לא יכלו לדלג על שום סיטואציה ופוזה!! מה זאת אומרת למה? המפיקים פחדו שאם רק נראה אותו עובר במסדרונות הבידוק ולא נראה אותו מארבעה כיווני אויר, מוחנו הלא מאוד מפותח לא יבין שזה בעצם שדה תעופה!!!), המטוס ממריא סוף סוף ו- פיני מחל לזמזם בהיותו שקוע בשרעפי קודש.........
מה היה כל כך מעניין שם למעלה??????הלאה. הטיסה מסתיימת מהר ( ב"ה! עוד כמה דקות מזמזמות שכאלה ו... רחמנות על הדיילים...), פיני נוטל את מזוודתו, מצליח להתחמק מהשוטרים בעזרת דרכונו ומוחו היהודי, ומתחיל לנוע בחופשיות ברחובותיה של אוקראינה בעודו מזמזם מעדנות כהרגלו בדרך אל הקודש.
מה עכשיו? אה... הוא עוצר טנדר בשיא שיא שיא טבעיות, מעז לבקש מהנהג לעצור באגם ע"מ שיצלמו אותו שם מנגן ברגשנות-
אופס!! כעת פנים חדשות לקליפ, היכונו לסיפור חדש!!!
היה היו רביעיית יהודים בלבוש צועני\ אוזבקי שאבדו בדרך!! (תודו שזה מרגש ועצוב כאחד!!), למזלם המאוד גדול פיני עבר שם במקרה, ירד, חיבק, לחץ יד, פטפט קלות ו-
יהודי יקר! מה פיני אמר לך שהצליח להצחיק אותך כל כך? סיפר בדיחת קרש? מסר לך ד"ש מילדייך? שתף אותנו! שנשמח יחד איתך!!!!רגע רגע רגע, ואתה! מה הסיפור? בא משיח? קיבלת נבואה מהשמיים? או שאולי פשוט.......... זו התוצאה של כוסית אחת או שניים..... או ארבע............. וד"ל.....
נו, פיני אמיץ, והוא מסכים ברצון רב להעלות את החבורה לטנדר, מבלי לחשוב על תוצאות מעשהו הפזיז.... ומה התוצאות?
אהמ... ובכן.... פיני מזמזם. הם מאחוריו... זה בדרבוקה, זה בכלי לא מזוהה והאחרון בנפנופי ראש שמטרתם ברורה- (מה המטרה שלהם בעצם...?????)
תנועה סיום אחרונה, מרתקת ומאוד מתאימה!-
הלאה, ראינו, שרדנו והמשכנו.....טוב. בשלב הזה בקליפ, פיני נזכר שבעצם בעצם מטרתו לא הייתה להשתולל בתוך טנדר בנופי אוקראינה אלא להגיע לצדיק! הצדיק שזכותו תגן עלינו וכו ...וכו....... והוא הולך ומתפלל ברצינות לא לגמרי אופיינית....
אבל רגע!!!! אל תתרגלו לרצינות נזו בכלל, כי כבר מזמן גלשנו לאושר עד!!!!! וכאן פיני הפתיע אותי ממש ממש ממש וקנה יין!!!!!! מי היה מאמין???? מה לקליפ הזה ולשתיית משקאות חריפים..... ת'אמת? ממש השתוממתי.....
אבל לא נתנו לי הרבה זמן להשתומם כי מיד עברנו לריקוד חסידי שמחלץ עצמות כפשוטו-
וכאן!!!! כאן אנחנו מגיעים לרגע שבשבילו שרדנו את כל הקליפ הזה!!!!!!!!!! הרגע המרגש, המרטיט והיהודי ביותר שיכול להיות!!!!
מה הם עושים???
אה, זה ברור....
שותים!!!
בירה , יין על שלל סוגיו.....
מה זאת אומרת למה שותים?
כי זה הרעיון של הקליפ... מצחיקים שכמותכם....
סעו לבעש"ט, תאספו יהודים אבודים, תרקדו, תקנו באושר עד יין ותשתו אותו לקול רינה וצהלה!!! אה, כן, גם תתפללו כמה שניות......הרי אם יש לחיים- יש הכל!! ואיך אפשר לעשות התוועדות חסידית מבלי להראות שאנחנו משתכרים עד כלות הנשימה????
זהו. סיימנו.
פיני מטה ראשו אחורה-
מחיאות כפיים-
סוף.שוב מזכירה!!, כוונתי חלילה וחס לא לפגוע!!!!!
נקווה שנזכור באמת לבקש שזכותו של הבעש"ט הקדוש תגן עלינו אחרי כל הבירות וה"לבסומי" שלא בפורים הזה .....שיהיה לכם יום מבורך ומלא בזכויות!!!
אחרי כמה וכמה ביקורות שהעליתי ומקווה שאהבתם...
רציתי לשתף למה אני בכלל עושה את זה?
הרי אם יש משהו שאני בורחת ממנו כמו מאש זה לפגוע בזולת, אז למה לי לשחק באש הזו בכלל? להצטייר כפוגעת ומזלזלת חלילה וחס?
אז ככה.
לא אכחיש שאני גם נהנית מזה, זה בהחלט משהו שאני אוהבת לעשות.
אבל הרבה יותר מזה אני מרגישה שאני מעבירה מסר.
ישנם הרבה דרכים להעביר מסר.
אחת מהם זה דרך צחוק. וציניות.כל קליפ שאני מבקרת אותו, אם תשימו לב, יש בו מין הסתם נקודה אחת לפחות שהפריעה לי, לדוגמא, בביקורת האחרונה על טוב הבעש"ט כתבתי על המנהג הזה- שבלי כמה בקבוקי יין ואוירה הוללת שכזאת אין קליפ מהוגן....
מבינים?
אין בי שום רצון לבטל בהנף מקלדת עבודה של אנשים, ללגלג על בני אדם, וכיוצא בזה... כל מטרתי העיקרית היא-- לשמח אתכם
- להאיר דרך הקליפ על כל מיני מנהגים מעניינים וקצת מידי טיפשיים שאמצנו בקליפים- יוקרה, רקדנים וכו....
ואם תשאלו מי אני שאבקר...
אז... אני באמת לא שום דבר מיוחד. בביקורות שלי אני כותבת את דעתי האישית בלבד, ולכם מותר כמובן להסכים או ההפך...בתקווה שלא תצא תקלה תחת ידי .
-
-