ביקורות קודמות ממשתמשים שונים...
-
ועוד אחד... למה לא...
[לצפיה] תצפו שוב לפני הביקורת, זה חשוב!
שיר ממש נחמד, קצבי, שמח, עושה את העבודה...
קליפ גאוני, שמלווה את החתן מהבוקר, מקוה, שחרית בכותל, בית הקברות, הלבשה, ברכת האב, צילומים, וחדר יחוד...
מושקע, חתן חמוד... זורח ושמח, בלי יותר מיד בלגן, ממוקד, זורם, מהיר, כיפי...
הזמר מלווה את החתן בנאמנות, שר לו בכל סיטואציה... חלום...
לא הכל מושגים של כל חרדי... הרכב, הצילומים במפלים... כמו תמיד מההתחדשות המודרנית, אבל די נסבל...
וכמו תמיד: ביקורת. או יותר נכון - פיספוסים... והפעם... עם תמונות...
א. ! קליפ שמלוה חתן לפני טבילה שלפני שחרית, לא יכול להתחיל ב12 בצהריים. יום אחד לקום מוקדם לכבודנו אי אפשר? תראו את השמש הקופחת על הבוקר...!
ב. באותה תמונה רואים אותו יוצא מהבית, אין לו ביד כלום, לא מגבת, לא חליפה, לא טלית ותפילין...
ומה קורה לאחר כמה דקות... אופס.. מזל"ט... מגבת..
ג. מגיעים ל... כיפת הסלע! זו ממש לא תמונה של הכותל...
ד. ואז נס... חליפה... וטלית ותפילין...
ה. קופת הצדקה... נו נו.. לא מצאו משהו אחר...
ו. מי סיפר את החתן? שרף לו את העורף לגמרי!..
ז. מה? גם את שלום אותו ספר סיפר? ספרו לי על זה....
ח. הפעם זה כבר ממש משגע, אין שום רגע בקליפ שקשור ליין, וודקה, יקב, שיכורים.... כלום... אז איך דפקו לנו את זה פה?
ט. כשהאבא מברך את החתן, שלום שר שם בהתלהבות... רק לי זה נראה שהוא שר בפנטומימה... ללא קול...? התנועות שפתיים מוגזמות... תעברו שוב...
י. ומי דופק על דלת החדר יחוד? שלוש ניחושים... נכון מאוד... החתן בעצמו, הקנייטש המוגזם שלו מציץ כאן...
זהו להיום....
רק רגע.. אתם עוד פה? חידה...
איך קוראים לחתן? נראה אתכם מוצאים את זה... -
לבקשת @rivkah323 ...
כדאי לצפות קודם...
צפיתם... עוד לא?! נו.. מה ביקשתי... כולה 3:50 דקות... אני ממתין...
יופי, עכשיו יש על מה לדבר...
השיר, הלהיט, הטירוף, או איך שלא נקרא לדבר הזה, כבש כל רחבת ריקודים, וגם קצת אולמות חתונה...
[ולמי שלא הבין, הסבר קצר... המושג 'רחבת הריקודים' אינה מוכרת לחלק גדול מן הציבור החוגג באולמי וולף-פרידמן-חן-מלכות-נאות השמחה, זהו מושג שהגיע מעולמות אחרים, שכמו כל דבר נכנס גם לחלק מן המגזר האיכותי שלנו...]
ניגון קליט... קצב מעולה.. נשאר במוח עוד המון זמן לחפור שוב ושוב...
והקליפ?! וואו.... כל כולו אומר וואו... פאר, הדר, לימוזינה, רכבי יוקרה, רקדני על, די ג'י טוב, חתן צנום... כל מה שצריך לקליפ...
הקליפ בא לבטא כנראה שמחה שלמה... אם הוא מצליח? כבר נראה...
ובכן לביקורת... או לגיחוך שבדקויות (@פונץ-בננה ), או לפאשלות שלא תופסות ולא מטרידות (@רחלי ) ...אז שמתם לב שיש למשה שעון זהב יפה ויקרתי? עוד לא?.. שימו לב...
הוא ממש טורח שיראו את זה כל הזמן, לכל אורך הקליפ... דוקא שעון חמוד...ב. רגע, מה עם הרכב, לא סתם רכב... לא, עזבו את הלימוזינה של החתן, קודם לעיקר, הרכב של משה.. B.M.W. יוקרתית... שימו לב לגלגלים...
ג. מחוסר תקציב, לא נמצא מכנס שלם ומכבד לאחד הרקדנים.. לא נורא.. היו צריכים את הכסף לכלבלב ברכב...
נחסמה התמונה? חמודים נטפרי... הם גם חושבים שזה מזעזע.. רקדן עם מכנס קרוע... תראו בקליפ...
ד. עכשיו נקדיש רגע של מבט, לשיא השמחה... החתן... הוא עצוב? מה פתאום, רק נראה לכם... זה שמחה שלמה ומוסתרת...
ה. כוס הברד ששתה משה או כל אחד אחר, לא מצאו לו מקום בפח? כוס חד פעמית בלימוזינה יוקרתית, בשיא הפריים, בלהיט כה גדול?
ו. הרקדנים לא אמורים לרקוד ביחד? בשביל מה שילמו להם כל כך הרבה? לגדל קוקו?...
רגע, ומי עובר שם מאחורה... אה, סתם מישהו, תכף יהיה שם מעניין...
ז. רשמתם כבר את מספר הרכב, עוד לא?! מוזר! הנה נותנים לכם הזדמנות, בנחת...
ח. עכשיו כבר הגיע הזמן לנקות... מה זה משנה שמסריטים כאן קליפ... או כלשונו של המנקה 'אני היום פה נקי, ככה בעלבית, מחר שמחות'... קשה לראות בתמונה, אבל ברור בקליפ...
ט. כמה מתאים.. כולם כאן שרים? ורוקדים? בשמחה שלמה?... רק עצב יש כאן...
י. בהסרטה בשקיעה, היו חסר סצנות לעריכה, ולכן מה עשו? נכנסו לאולפן, אוירת לילה ועצים, והנה ההשלמות. אותי זה ממש לא שיכנע..
לדוגמא, העץ שבאולפן, לא מופיע בכלל ליד הדי ג'י, רק ברקע...
יא. על האדמו"ר, אני מעדיף לא לפתוח את הפה... מה יש לומר... לא מתאים לקליפ ברמה... רוקד, מברך, מצוה טאנץ, ובעיקר מה שהכי מתאים... שורק... נו נו...
יב. לסיכום, היה יום צילומים קשה, אה משה? תראו איך הוא מותש בערב...
-
לבקשת H @אייצ-ית, הפעם זה היה יותר קשה... הרבה יותר...
ובכן, על שלחן הניתוחים השכבנו הפעם את
ומה בקליפ? מלא טבע, מלא בריאה, ים מטריף, הרים מדהימים, אומנות, ושירה נעימה...
מעיל ציפה מושלם, הוא שוכב רגוע במים... שר טוב, כאילו הוא על במה...
מדוייק, מעובד, מושלם... כמעט...
למרוח עוד כמה מילים, או לעבור לפיספוסים שאני כה אוהב...? לא שומע?... אה, לעבור? אוקי...
נתחיל:
א. ישי עם גרביים במים, לא? בהתחלה כנראה שלא...
ב. שמתם לב שהגיטריסט בהרים הוא גם צייר מדופלם?...
ג. בעצם, הוא לא כזה צייר, שימו לב טוב, הוא לא מצייר, הוא מעביר מכחול יבש על הציור... הוא אפילו לא מסתכל איפה הוא טובל את המכחול...
ד. הוא טובל שוב את המכחול, ופתאום הוא הולך... לאן?...
ה. באמצע שהוא הולך, הוא מגניב מבט למטה? מה יש שם? את המילים? הוא מחפש את הגיטרה?...
רואים בבירור שהוא קורא את המילים, ולא בעל פה. בהופעות רגילות יש מסך מיוחד עם המילים, וזה נראה כאילו הוא מביט אל הקהל...]
[עריכה: בביצוע לייב שלו לשיר
ו.
תלחצו, תראו...אני חייב לציין, שאלו ממש זוטות, רק כמענה לאתגר... פחות מצחיק, פחות זורם...
-
%(#0e0335)[היי! עכשיו תורי?]
טוב, אני לא מחכה לתשובה אבל אני אנסה להיכנס במתי מעט לנעליים גדולות... ענקיות! של גדולים ונסיינים ממני ולהעלות על שולחן הניתוחים (ככה אומרים?) את השיר...................."אל דין חברך" של מיילך קאהן!!!!!!!!!!!!!!!!!
ולצפות ב-4:08 דקות של קליפ בליווי קולו הטנור (?) של נגן הפסנתר והגיטרה ר' אלימלך קאהן שליט"א אשר אין זמר חתונות שמכבד את עצמו שלא עשה חיקוי שלו... טוב, מספיק דיבורים, לעבודה!
מה? אתם לא כזה מתרגשים?! אתם שואלים למה זה כזה גדול ומודגש ולמה אני מתלהב?
אה, סתם, זה לא שזה השיר הכי מיוחד שיצא בשנה האחרונה, אבל זה פשוט הביקורת הראשונה שאני כותב, עורך ומגיש לבד!
%(#ff0000)[אז קדימה, מתחילים!]
קודם כל כדרכם בקודש נשים פה את הקישור לקליפ המעניין, אז אתם מוזמנים ללחוץ
אז קודם כל, מה יש לנו בקליפ?
מיילך אחד שממהר ורץ למונית ומגלה שאין לו כסף, הנהג כמובן מתחיל להתעצבן ופוטרו לשלום בלא כלום.
הוא ממשיך למסעדה, מזמין 2 כוסות קפה לו ולחברו שחיכה לו כבר הרבה זמן (בכל זאת, הוא היה צריך ללכת ברגל...) ושוב! (כמה מפתיע) עדיין אין לו כסף! הקב"ה לא הכניס לו בזמן הריצה למסעדה כסף לתוך הכיס! מעניין...
השעון ניתן כפיקדון (או כתמורה) עד ש... הכוסות נשפכו על הדפים החשובים. ובדיוק אז שומעים בשיר את המילים "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך אפילו פוגע בכבודך". לפחות הניקיון נחסך לו ע"י המלצר האדיב...
החבר (נאור כרמי) שהוא המעבד והמפיק מוזיקאלי האחראי על השיר החדש שמיילך 'הולך' להוציא ("אל תדין חברך"), עוזב את המקום בכעס, ומיילך לא מוותר ומגיע (כנראה ברגל, אחרי שהוא גם ניסה לעצור טרמפ ללא הצלחה) לביתו של החבר לבקש את סליחתו.
רק אחרי שהחבר מצליח להגיע למקומו ולהרגיש בדיוק מה שהוא מרגיש (כולל לשמש כזמר בשיר "אל תדין חברך"), הוא פותח את הדלת למיילך ובתוך שנייה מתפייס והם מתחבקים בהשלמה.
סוף טוב, הכל טוב! (ועוד השעון חוזר אליו בסופו של דבר...)
ועכשיו.... %(#1f911d)[לפספוסים!] (או להערות שלא שמתם לב אליהם...)
דבר ראשון, יש דבר מעניין שלא ידענו. בישראל יש רכבים אם הגה בצד ימין! הנה, תראו בעצמכם
והכי מעניין זה שרגע לפני כן הוא היה בשמאל! (וגם השעון עשה את אותו טריק והחליף מקום...)
כנראה שזה נמצא רק ברכבים מכושפים...מה עוד?
אין ספק שהקליפ צולם בתקופת הקורונה... אחרת איך אתם מסבירים את הצורך בעמדת חיטוי בכניסה למסעדה?
איפה הקליפ צולם, אתם שואלים? לא, לא בצפת, אבל ממש לא רחוק, בעיר העתיקה בבאר שבע במסעדת "כפרה" ברחוב סמילנסקי.
הנה תמונה מהמקום בזווית קצת אחרת...
- חידה: מי יודע איך עליתי על זה מתוך הקליפ... (שם המסעדה ושם הרחוב [ומספר])
זה לא מעניין אתכם שהמסעדה ריקה ובכל זאת מלצר מסתובב עם מגש לשרת את הלקוחות שאינם?!?
חוץ מזה, מה מנע ממיילך לבקש ממנו שיגיש להם את הקפה והוא עצמו היה צריך לגשת להזמין...???ועוד דבר קטן, (אולי כהמשך לנהג מונית שמשנה מקום) גם השעון שביד של מיילך עובר מימין לשמאל.
בהתחלה הוא בשמאל כדרך כל הארץ...
והופ! הוא בימין...
לסיום, לא נשכח רק לתת קרדיט לשחקנים שמשתתפים בקליפ:
מיילך קאהן, נאור כרמי, דוד כרמי וראובן רועי ברזילי.וגם ניתן קרדיט שהגיע בקליפ ל"קפה מאורו" (Caffè Mauro), (בכל זאת, כנראה הם שילמו הרבה על פרסומת כזו ארוכה...)
-
איני מנסה להתחרות באי מי מהכותבים ביקורות על קליפים, אך מתחשק לי גם לנסות... נראה איך יצא...
אז הקליפ שהחלטתי לכתוב עליו הוא 'קה ריבון (כאשכנזי, קשה לי עם השם המפורש... סורי)' בביצוע המפתיע של משה חבושה ושרולי ברונכר...
אגב, נטפרי לא אוהבים את שרולי, אני מבין אותם, ולכן הקליפ חסום ביוטיוב ברוב האתרים, אבל משום מה ב'רדיו גאולה' זה פתוח לרווחה... אל תגלו...
עיקר הקליפ צולם בבית הכנסת 'אהבת ירושלים' בשכונת אהל משה...
הנה תמונה יותר ישנה מבית הכנסת, שימו לב לקופת הצדקה והתאורה שהשתדרגו מאז...
אגב חידה: איך ידעתי איפה זה צולם?...לא יודע מי זאת 'מלכה' ששרולי מתכוין אליה, אבל יש משהו בקריצות ותנועות שלו במלכה... שימו לב...
בטח שמתם לב שבניגון הפתיח (אחרי הפזמון הראשון) יש שני כלי נגינה, סקספון וחצוצרה...
לא יודע מה אתכם, אני לא אהבתי את התנועות המוזרות של שרולי בתחילת המעברים... ממש מביך...
נעבור לקטע האחרון עם הבחורים, שצולם באותו בית כנסת, שימו לב לעמודי הבימה...
כשהבחורציק מוזג שם את הערק, משה שר משהו אחר... שימו לב...
יש שם בחור שאולי שתה יותר מידי, לא מפסיק לצחוק... (בטח הוא אומר בסוף הקליפ - תקשיבו טוב - אכלתי מספיק...)
לדעתי, משה ממש כעס עליו...
זהו.
-
טוב, אז החלטתי ליטול יוזמה ולנסות ( לא לקפוץ עלי, רק לנסות, כן? ) להעמיד על שולחן הניתוחים ( כמה שזה נשמע מקצועי..) את הקליפ-
אבי מן- באמונה.
רגע לפני, תצפו.
לא צפיתם. שוב. לכו לצפות! תירוצים לא יתקבלו, נמתין פה עד צאת החמה מצידי...
צפיתם? מעולה.... כעת ניתן להתחיל.
ובכן ( כחכוח ), מה היה לנו פה?אז.
התחלת הקליפ נראית כלקוחה מסרטי דרמה. בחור צעיר בעל משקפי שמש שחורים צועד אל עבר רכבו באיטיות מרגיזה, מצפצף בשלטו ונכנס אל רכבו המאוד מאוד יוקרתי... לא שמתם לב עד כמה יוקרתי? אין בעיה.... יתנו לכם לצפות בזה בנוחות, מארבעה כיווני אויר. מבפנים, מבחוץ, על מנת שתקלטו הכל- הרי איך תוכלו להמשיך לצפות בקליפ מבלי להביט בהתרגשות על אחד מהגלגלים שנוטה לצידו?!המשכנו. כעת לוקחים אתכם לאוירה אחרת לגמרי, עצים ירוקים, רקדנים ומשקפי השמש הזכורים לטוב מההתחלה.
נכון. צודקים. יהיה לכם קצת קשה לחבר בין הפירוש המילים לאוירת הריקודים, אבל--- אם יש רקדנים בקליפ אז מה זה משנה? קשור, לא קשור.... נו באמת, בואו נפסיק להתייחס לזוטות כמו רדידות המילים ונתרכז בדבר האמיתי באמת!- הרקדנים!!!!חזרנו לרכב, יתנו לכם עוד כמה רגעים כדי שתצפו ביוקרה ותקנאו, עוד כמה שניות שתראו את הרקדנים נאבקים בלוחם בלתי נראה והודפים את האויר ו- עברנו בתרועה אל הפזמון!!!
מה עכשיו?? שמיים, ארץ, עננים, משקפי שמש ( אין פריים בלעדיהם- זה לא היה ברור?! ) הא, ו- כמובן. רקדנים שכל אחד מהם מחייך כאילו קיבל את התפקיד הראשי במסיבת הגמר בבית ספרו....
וכדי להרגיע את אלו שהזדעזעו מקליפ ללא תוכן.... הביאו את אבי להניח תפילין ברטט כל כמה רגעים....חזרנו לרכב, תמשיכו לראות את הרקדנים ( תספרו כמה פעמים כתבתי אותם... ) בכל מיני צורות, מהמראה, מהחלון.... שלא תשכחו אותם חלילה!! אף לא לרגע....
הלאה. מה עכשיו? טוב, לקחו את הפריים הכי לא מתאים, למילים הכי לא מתאימות ושלבו אותם ביחד, תהנו!!!!
גם כאן הם ממשיכים לחייך. למה שלא בעצם? עם כמות המשקאות שמאחורה....רגע, רגע, כאן עברנו לקטע המרגש בו ( השבח לקל!)אין רקדנים!! האמנתם? גם אני לא... אתם בחברה טובה....
וכעת הגענו למקום שברגע הראשון נראה לי כמו בריכה וברגע השני נראה לי כמו מסעדה.... כאן יראו לכם הרקדנים ( בסדר! הבנתי שנמאס לכם! ) את כישורהם הספורטיביים ו-
תנועת סיום דרמטית וסיימנו!!!!פספוסים? פחות טובה בזה.... נשאיר את זה למקצוענים...
כמובן שהכל נכתב פה בהומור ולא מתוך רצון לפגוע!!!! חשוב לי לוודא זאת.
ויודעים מה??
רקדנים, לא רקדנים...
העיקר שיבוא!!!! -
@מישי בשבילך!
יצאנו למלאכה!
יהיו לרצון, מוטי שטיינמץ.
קדימה, תצפו.
שוב הויכוח הזה? לא התבגרתם?? קדימה, חבל על הזמן....
צפיתם? סוף סוף... חסדי ה'!אז מה יש פה בכלליות? אוירה אירופאית של שלג ושלג, אוירה בני ברקית( או שטעיתי, לא כזה ירוק בבני ברק ) של עצים ועצים ומוטי אחד באמצע.
כעת נעמיק. טלו עמכם ציוד צלילה ובוא נתחיל!סצנה ראשונה- בית יהודי חמים ונעים, אוירה של תיירה ( רק בלשוה"ק זה משכנע ), אבא לומד עם בנו בעל שתי הפיאות, נו, נתוני פתיחה מעולים! מה רע?
נהנתם מהשלווה?? לא להרבה זמן.
הכל נפלא באמת, עד שחייב לבוא הפריץ התורן, וממש כמו בסיפורי החסידיים להרוס את כל החגיגה ( גם כן חגיגה... ) באמצע!
תתכוננו! כאן זה קטע לא לבעלי לב חלש! תזכרו שהזהרנו!!! חייל פורץ, צעקה מקפיאה ו... נו, נחסוך את התיאורים- כולנו רוצים לישון בלילה בשלום על משכבנו.
סוף ציטוט? הילדון הרגיש נשאר עם דמעות בעיניים וסידור קרוע.
טוב, עכשיו זה הרגע שכולכם ממררים בבכי, קחו את הזמן, לא נפריע לכם.... סיימתם? דוחקים בנו להמשיך... תסלחו לנו ...התרגשתם עד לעמקי נפשותיכם?? תשכחו מזה בבקשה, כי כבר עברנו ממזמן לנופים חדשים.
שמש ארץ ישראלית שורפת יורדת על רחובותייה הנקיים ( לא באמת, רק לשם הפיוט.. ) של ירושליים\ בני ברק- מחקו את המיותר.
ילדון חסידי מפוזר ומבולבל מותיר בחוסר אחריות סידור שוכב על רצפת הרחוב המסודרת ( הבנתם את הפואנטה, נכון? ) וממשיך לדרכו בעליזות ( מי מחנך אותו, למען ה'?? ).
מוטי הנחמד מפציע לחלל הקליפ, וצועד מעדנות בדיוק באותו הרחוב ( הייתם מאמינים?! ) , בשיא מקריות הוא לפתע נעצר ושולח מבטו אל עבר הרצפה, בשיא מקריות, כבר אמרנו....
לאחר מכן הוא הולך לביהכ"ס ומתאמץ מאוד מאוד לשלוח מבטו אל עבר אותו הילדון ( למה היה כל כך קשה להביט בו, מוטי?? )ו- חזרנו לעבר, שוב, ילדון. דמעות. סידור ( ככה זה כל הקליפ, היכונו!) .
כעת ילדוננו מתחמק מאיזה בריון רוסי שאכן ל-א הייתם רוצים להיתקל בו בסמטה חשוכה ושוב, ילדון, דמעות... תתרגלו...אופס, הפתעה בעלילה! מוטי צץ משום מקום מזמרר בצמוד לעץ וכולו נראה שקוע בשרעפי קודש! ( האמת? הוא דבוק לעץ באופן ששאלתי את עצמי אם לא קשרו אותו לעץ... דווקא מתאים לאוירה.... אם רק היו מתייעצים איתי ...).
כעת הילד מתהלך, ומתהלך ומתהלך. חכו! הוא לא סיים...
שוין, בוא נשרוד את זה מהר.... יער, קרח ודף אחד שנפל.
הצטמררתם מהגרפיק המרשימה?
לא??? חסרי כל הבנה אתם!!! השקיעו בזה!נו, הפריימים מתחלפים. כל פריים נראה יותר קופא מקור מהשני... אכן, נראה שהם התחברו לסבלם של אבותינו בברית המועצות...
כינור חמוד בין לבין....רגע, אופס, פדיחות..... שכחתי להתייחס לשיר......
אה... השיר... הוא.. כחח ... איך לומר.... נחמד... ממש אה... נחמד!!!
אומנם הוא אילוסטרציה- אין קשר בין המצולמים לשיר. אבל ביננו?
כשיש לך דמעות, סידור מתבלה, נגן כינור ומוטי אחד שקופא מקור מה צריך יותר מזה???? סתם קטנוניים אתם!!!!טוב, עברנו, מה עכשיו? אה, כן... מוטי מחייך חיוך רועד לילדון שמוט הכתפיים. לא שיש לי בעיה, לחייך זה תמיד טוב....
רגע, רגע להתעורר!!!!
בסוף השיר יתנו לכם סקירה של כך התמונות של השיר ( הרי אתם יכולים לשכוח משהו שראיתם לפני פחות מדקה, לא? ) , מוזיקה מרגשת- סוף פזמון.חיוך אחרון בין שתי ילדונים.
סוף.הטישיו עדיין אצלכם, כן? תהנו איתו....
שוב, מזכירה שכוונתי לא לפגוע!!!
מחכה למשוב המפורט שלכם!!! -
@תמי לבקשתך!
קדימה, הבה נשנס מותניים ונצא לדרך ארוכה, קשה ובלתי נודעת ( איך הגזמתי... ).
נו, לכו לצפות.
שוב פעם הויכוח הזה????
לא, אי אפשר לקרוא את זה בלי לראות אותו קודם- חכמולוגים!!
זהו, צפיתם??
ב"ה, כמו ילדים קטנים צריך להכריח אתכם....
טוב, שגעתם אותי מספיק- בואו ונתחיל!מה יש פה בכלליות? צהוב, צהוב ועוד פעם צהוב, חפצים צהובים, אנשים צהובים, עולם צהוב.
רק מזל שהשוטר עצמו לא צהוב כי אז כבר היה לגמרי נמאס לי....
קדימה. נצלול.
מה זה? אתם טוענים שבפעם האחרונה שצללתם קרו לכם נזקים מעומק הצלילה? תתמודדו!!!, בכיינים....
המשכנו! ( כאילו שהתחלנו...).הקליפ מתחיל בבניניים עצומים ובוהקים, ורק אני התפלאתי- עם גורדים שכאלו מי צריך אור???
לאחר מכן אנו עוברים לאבי הנחמד שניצב שם בייסורי התלבטות ועצב קשים מאוד!!!
למה? אה, חסר לו חלק בפאזל.... מה אתם צוחקים? זה מאוד מאוד עצוב!!!! רואים שאתם לא יודעים להעריך אומנות!הוא עובר לחפש את החלקים האבודים בקדחתנות יתר ובחיפושיו הוא נתקל לפתע ( הכי לפתע בעולם! ) בסוכריות שהתחשק לי לבלוע לרגע ובפתק שכתב לו ילדונו זב החוטם....
עכשיו זה הרגע שכולכם מחייכים למול מתיקותו של הבן של אבי.... נרגעתם?? מעולה, המשכנו ....כעת אבי צועד בניחותא במסדרון המרהיב ( פספסתם את הנעליים החומות שלו?? נו, באמת, לא תוכלו להמשיך לראות את הקליפ בלעדיהן! תחזרו אחורה. עכשיו! ),
לא יודע שאי שם אורב לו שוטר גיניג'י ( שנראה שוטר כמו שאנחנו נראים מבינים בקליפים... ) עם דו"ח חנייה זדוני!!!
אבי מגלה את הדו"ח כעבור רגע ופותח בצעקות ( כדרכו של כל ישראלי בן ימינו...) והשוטר אפילו לא מתייחס אליו!!! חוצפה שכזאת!!!!!
ואז, כשהוא מגלה שזה בעצם חלק מפאזלו האבוד תגובתו הטבעית היא חיוך והתחלת שירה בלתי פוסקת... גם אתם נהגתם ככה כששוטר שם לכם פאזל על לוחית הרכב, נכון?! זו תגובה טבעית...טוב, כאן דילגנו לנופייה היפיפיים של ארץ ישראל הישנה והטובה ולאבי שמזמרר לו מידי פעם בתוספת תנועות ידיים(הי! אתה באמצע נהיגה!)
רגע, רגע, רגע! אל תפספסו את הצעיר שמרקד בשיא התלהבות ובשיא חוסר זהירות על הכביש ( לא חינכו את השחקנים האלה, אני רואה...)
כולו מבסוט מעצמו... ( איפה השוטר הזה כשצריך אותו??? ).טוב, מה עכשיו? אה, אבי תופס את הצעיר שמחזיק בליבו כאילו הוא זקן עם כאבי לב כבן 90 ומעלהו לרכבו, ושניהם נוסעים יחדיו בדיצה ורינה, שרים כרוח הדמיון הטובה עליהם..
המשכנו. אה, פה נוספים למשוואה עוד שני ליצנים שגם הם לא שמעו על תקנות תחבורה סעיף 4'א ( סתם הקרצתי.. ) והם רוקדים על הכביש בשלווה מרגיזה וחוסמים את כל הרכבים של כל האבות שמחכים להם אשה וילדים בבית!!!! חוסר התחשבות שכזה!
אבי יוצא וצועק עליהם ( כבר הוכחנו שהוא ישראלי ...) ומניף את ידיו בתנועה שנראית יותר חיבוק מאשר כעס ולבסוף מתרצה ( הנה, הוכחנו לכם שהוא גם יהודי! אין עלינו, מה... ) וסולח כשמביאים לו את חתיכת הפאזל והוא בוחן אותה במבט איינשטיני.
כעת יבוא השוטר, יהרוס את חגיגת פורעי החוק ולבסוף יצטרף אליה.... אמין מאוד! אפילו מאוד מאוד אמין....
אופס, עצרו!!! נופים חדשים, צייר שמלטף במכחולו את הדף עד שחבורת היפראקטיביים מגיעה להפריע לו....
מה עכשיו? חגיגת ליצנים, אבי אחד ששר. צעיר חסר מעצורים וציור אחד עם הרבה אור\ מלא צבע צהוב... אחד משניים.
הקליפ יסתיים ברגע מרגש, בו אבי כמעט יקוד קידה ברגש ופתאוס כזמר שסיים לשיר אופרה בזמן שאבי עצמו רק השלים פאזל....
נו, שוין.... צהוב לי עכשיו בעיניים...
והעיקר שיהי לכולנו ימים של אור!!!
מחכה למשוב שלכם!!! זה מאוד חשוב לי!! -
@יסכה בשבילך ובשביל כולם !
כל תפילותיי, אלי הרצליך.
צפו.
לא, לא, אני לא מוותרת.
אתם הולכים לצפות בזה עכשיו, על אפה ועל חמתה של העצלנות שלכם!
צפיתם? ה' אוהב אותי!!!
כעת ורק כעת ניתן להמשיך!מראש אודיע שכוונתי חלילה היא לא לפגוע בנושא רגיש שכזה, ואכתוב מה שאכתוב רק על מנת להעלות חיוך על פרצופם העצוב של עמ"י.
אז מה יש לנו פה אם נקצר? בהתחלה חתן עם פנים של תשעה באב ובסוף חתן עם חיוך מלאכותי. הבנו? מקסים, נמשיך\ נתחיל.
.
כעת. הפשילו בבקשה את שרוולכם, נישמו עמוק ובוא נתחיל לצלול ( נראה לי זה מיצה את עצמו כדבעי... ).התחלת הקליפ נראית דווקא כחתן המתכונן לחופתו ופחות לפגישתו, נעליים מצוחצחות, עניבה שהמפיקים יתנו לכם המוןן זמן להביט בה על מנת שלא תפספסו חלילה את כל היופי של הקליפ הזה-
וקנייטש אחד מסודר וישר.
מבט אחד אחרון של הבחור שגרם לי לחשוב האם הוא עומד להיאבק באיזה מישהו
ועברנו...בחורנו החביב עומד בקוצר רוח וממתין לבחורה שמשום מה מעיזה לאחר! הוא מביט, מסדר את עניבתו ומתנשם בכבדות השמורה לקשישים.
הי,הפתעה! תצפו בהנאה באלי עומד ליד הפסנתר ועושה תנועות של התרוממות הרוח ו- ברוך ה'!!! הפגישה החלה!!!
לא תראו כמובן את הבחורה ( השתגעתם?! מה עלה על דעתכם?? חשבתם שיראו אותה??? איזה חמודה תמימותכם... ). תוכלו רק להנות מלצפות בבחור עושה תנועות ידיים מרטיטות ומדבר באיטיות שמשגעת פילים! (באמת, מה המפיקים חשבו לעצמם? מי תרצה לקחת אותו אם הוא מדבר כזה לאט...???? )
עברנו. בית חשוך, אפילו חשוך מאוד. אבא מיוסר שמביט בבנו במבט של חוקר משטרתי והבן???? מחייך!!!!
ו- האבא לא מחכה אפילו לשדכן ומיד מוחק את שמה של הבחורה הטיפשה שהעזה להחמיץ את בנו יחידו אשר אהב....כעת. אתם תראו את הבחור בשלל סיטואציות שיתנו לכם מידע אודות בחורנו החביב. כל סיטואציה אומנות בפני עצמה!
הוא הולך בין בחורים ( באמת? ) נוסע באוטובוס ( הייתם מאמינים?! ), נשען על ספסל בנוחיות ונראה די מבסוט ממצבו ( תסתכלו!, הוא נראה כמו אחד אחרי הצולנט של ליל שישי !! ).
ועוד סיטואציה שבה הוא שותה קפה בהנאה ולפתע!!!! ( כבר אמרנו מה דעתנו על לפתע, נכון?) עיניו המדוכאות קולטות רשימה של בחורים מאורסים והוא משתגע שהוא לא בינהם!!!!טוב, די, המעמסה הרגשית הזו כבדה מידי!!!, קדימה, תוציאו טישו! עכשיו! מי שלא הוציא- אני מסירה את אחריותי עליו!!! ראו הוזהרתם!!!
מה עכשיו? אה, כן... עוד פגישה שהבחורה לא רוצה אותו כי הוא מדבר לאט מידי ו-
שינוי אוירה! שנו פלייליסט! שימו תדליק את האש ותתחילו לרקוד- בחור מהישיבה התארס!!!! איזו שמחה וצהלה, פיצוחים, פופקורן....
רגע, אופס.... פדיחה.... כבו את השיר השמח הזה מיד! יש כאן בחור עצוב שעומד כאילו נטעו אותו באמצע החדר מששת ימי בראשית!
הבחורים לא שמים לב לבחור הרגיש והעדין שליבו נחמץ וממשיכים לשמוח- כאילו הם נבחרו כרגע למצטיין השנה בתלמוד התורה, הביטו איזו צהלה!!!!
בחורנו מבין שאין לו על מי לסמוך והוא הולך לשפוך את צוק קונו בקבר צדיק... על הדרך הוא מתיר לעצמו להתפלל גם עם העבריינים שמאחורה....
נו, הכל פה עצב אחד גדול, אז כדרכם של יהודים טובים נגיע לשמחה!!!!!
שעון יוקרתי! קנייטש! מה יותר משמח מזה???!!!! ,
אה כן, הוא גם מתחתן.....החופה בצבעי אפרסק מוזר, אבל נו, נסלח לו....
סוף טוב, הכל טוב! במיוחד עם יש בסוף חופה יוקרתית...
ושיהיה לכל עמ"י שמחות טובות!
מחכה לתגובותיכם!!!
-
-
-