סקר | זמרים גדולים מהעבר.
-
@תמר-מהמרכז אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@asd לא חושבת שזה דבר ששוכחים, אני לא אשכח עם הזמן ללכת או לדבר או לקרוא וכו'... הרי הם לא היו אילמים במשך 20 שנה, הם שרו לעצמם וכו'... לא נראה לי שאפשר לשכוח משהו שהשקיעו בו בעבר.
מקצועיות היא לא דבר שנרכש לנצח... היא צריכה שפשוף תמידי. דיבור את מדברת תמיד, נכון? ואין הבדל בין דיבור מול המראה לדיבור לחברה, נכון? אז בעז"ה לא תשכחי את זה,
אבל לשיר מול קהל או להפקה זה כולל מיומנויות ספציפיות שלא באות לידי ביטוי בשירה סתמית בבית. זה בהחלט דברים שיורדים ככל שעובר הזמן. -
הצבעתי כן, כי כדי להצליח צריך להיות מוכשר וכישרון לא עובר עם הגיל וצריך רק לעדכן אותו.
-
זה דבר אפשרי,
אבל זה דורש המוןן!!!
גם כי אם הוא היה זמר אהוב ומוכר בעבר, הוא צריך לספק חומרים שלא יאכזבו...
וגם תכלס לא יספיק לו כמה כאלה מפעם ששמרו אמונים,
הוא יצטרך לנסות להיכנס לצעירים וזה אומר לשנות סגנון אולי וכו...הכל תלוי בהשקעה של הזמר... ולכן הצבעתי אחר.
-
@bee אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@תמר-מהמרכז אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@asd לא חושבת שזה דבר ששוכחים, אני לא אשכח עם הזמן ללכת או לדבר או לקרוא וכו'... הרי הם לא היו אילמים במשך 20 שנה, הם שרו לעצמם וכו'... לא נראה לי שאפשר לשכוח משהו שהשקיעו בו בעבר.
מקצועיות היא לא דבר שנרכש לנצח... היא צריכה שפשוף תמידי. דיבור את מדברת תמיד, נכון? ואין הבדל בין דיבור מול המראה לדיבור לחברה, נכון? אז בעז"ה לא תשכחי את זה,
אבל לשיר מול קהל או להפקה זה כולל מיומנויות ספציפיות שלא באות לידי ביטוי בשירה סתמית בבית. זה בהחלט דברים שיורדים ככל שעובר הזמן.חוץ מזה שעם הגיל דברים משתנים וגם יכולות משתנות מה שלא תוחזק מתנוון
-
אני הצבעתי בעד
כי ראינו את דדי גראוכר ואת מיכאל שטריכר איך הם חזרו לבמה אחרי שנים שהם לא הופיעו לקהלואני חושב שזה מוצלח מאד
-
@לוי-יצחק-אשכנזי לא חושבת שמתלהבים כל כך מדדי גראוכר שחזר, קשה מאוד לחזור חזרה ולהיות גדול כמו פעם, חוץ מזה שבתור כאלו גדולים שהופיעו פעם בהאסק- הם לא יורידו את הכבוד שלהם להופיע 'סתם' בבנייני האומה או אפילו במלון כלשהו, והם לא ייכנסו למודעות של אנשים.
-
@לוי-יצחק-אשכנזי אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
אני הצבעתי בעד
כי ראינו את דדי גראוכר ואת מיכאל שטריכר איך הם חזרו לבמה אחרי שנים שהם לא הופיעו לקהלואני חושב שזה מוצלח מאד
הם לא חזרו
כולה הופיעו בכמה הופעות
בשביל לחזור הם צריכים להוציא אלבומים וסינגלים
ושיזמינו אותו להופעות וכו' -
@סודי-ביותר הם מאוד רוצים לחזור ומשקיעים בזה את מיטב כספם בשביל כל מיני ראיונות למיניהם.
לדעתי, הם לא יצליחו. כי הם כאילו פתאום נולדו לדור כ''כ רחוק ממה שהם עזבו.
תדמיינו את מיכאל שטרייכר שר את אוטוטו... או את דדי שר את כבשה אחת..
דווקא דדי יותר קרוב לזה בגלל שמראש הוא יותר חדשני עם הסגנונות מוזיקה, אבל עדיין, נראה לי מופקע שפתאום אנשים ילכו להקשיב להם, למעט המבוגרים שעוד זוכרים אותם זיכרון חי ממש! לא סתם אלה שמכירים את השירים שלהם.
בקיצור לסיכום, קשה לי להאמין שהם יצליחו להתאים את עצמם לענין.
ו...הלוואי שהם יצליחו!! -
@אייצ-ית אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@אייצ-ית לדעתי: הם לא, אבל השירים שלהם- כן (ואפי' חייבים).
של מי?
של ''הזמרים הגדולים מן העבר''.
@שרי-0 אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
בינינו היום רוצים לראות את הצעירים יותר
אפילו שיודעים שיש יותר תוכן בזמרים היש....''ביננו'', הכוונה בין כולם, או בינך לבין מפרסם הסקר?
-
בינינו היום רוצים לראות את הצעירים יותר
אפילו שיודעים שיש יותר תוכן בזמרים הישניםאני לא חושבת שזה נכון, הזמרים הצעירים אולי יותר זמינים, אז יש יותר הופעות שלהם, אבל תשווי בין אלפי הכרטיסים שנמכרים להופעה של אברהם פריד או מ.ב.ד לבין הכרטיסים לזמרים יותר צעירים, שצריך לעשות 'הטרמות' לפני זה והרבה פרסום ושידורים ברדיו כדי שמישהו בכלל יקנה (לא מורידה מהערך של הזמרים הצעירים, גם פריד ומ.ב.ד היו פעם צעירים ומתחילים, וגם הם עבדו קשה עד שהגיעו לאן שהם, אבל בתכלס המציאות מראה שאת הוותיקים יותר רוצים).
-
@תמר-מהמרכז תראי מה שאני חושבת-
כשאני מקבלת למייל 2 הופעות
הופעה אחת של מרכי בן דוד ואברהם פריד וכו
הופעה שניה ארי היל, פיני איינהורן, מוטי ווייס ומוטי ויזל וכו
אז ברור שהשניה הרבה יותר מדברת אלי ואני מסתכלת מההתחלה ועד הסוף
אני מכירה הרבה שהיו נוהגות כמוני..
אבל שוב לכל אחד יש דעה אישית!!!
יכול להיות שאת היית בוחרת את ההופעה הראשונה
אני לא מורידה ממך ולא מאף אחת
רק כתבתי את דעתי... -
אני הצבעתי כן!
כי לדעתי אם זמר היה נכנס ללבבות שלנו אין סיבה שהיום הוא לא יכנס...
אבל למה לא? למה זה לא תופס???
לדעתי ואולי יש שיחלקו עלי, יש היום בעיה...
בעבר אנשים היו מוציאים 20 דיסקים חרדיים בשנה אולי יותר אל תתפסו אותי על המילה..
כל משפחה היתה קונה 2 3 קלטות או דיסקים ברבות הימים..
ומדליקים אותם בסדר אקראי לא כל הזמן כי לא תמיד נח לכולם לשמוע [לא היה אוזניות]
ולאט לאט היו קולטים את השירה ואת השיר ומתחברים ואז זה היה יכול לגעת במיתרי הנפש הדקים,
וברור שאם מוציאים דיסק פעם בשנה ואין את כל התעשיה של היום אז משקיעים בלחן ובעוצמות שלו,
אמנם היום כל יום יוצאים 100 סינגלים [גוזמא בעלמא...], מספקים להלחין את רובם בקושי זמן ואנחנו שומעים כל שיר באותו יום מיד פעם אחת ואם טיפה בתחבר לנו הוא כבר הופך ללהיט התקופה עד לסינגל הבא שאז זה כבר יוצא מהאף...
ולאנשים נמאס!!!!
בקיצור לדעתי זה לא נכנס זה לא באמת מתחבר לנו, כך נראה לי.
אני מסוגל לשיר בשעות יפות שירים בפעם המיליון בחיי מזמירות שבת אלקא דיליה של הרבה מפיטסבורג יכלתי לשיר לפחות 1000 פעם בחיים שלי כי זה שירה שלאט לאט נכנסה ולא כל רגע שרים אותה וכו' וכו'
ולכן נראה לי שאם זמר הלחין אז שירים טובים ושר אותם בצורה ערבה אז אין סיבה שהיום הוא לא יוכל,
וגם אם אנשים בהתחלה לא ירצו לשמוע כי זה לא הסטייל המוגזם של היום יהיה את האנשים שישמעו כי אוהבים ישן, ולאט לאט זה נכנס כי שיש מישהו שאוהב משהו הוא מתפרסם.... -
הופעה שניה ארי היל, פיני איינהורן, מוטי ווייס ומוטי ויזל וכו
אז ברור שהשניה הרבה יותר מדברת אלי ואני מסתכלת מההתחלה ועד הסוףברור כי זה הרבה זמרים ביחד!!!!
עם יהיה מופע של אברם פריד
ומופע של כל הזמרים שהזכרת אבל בנפרד
את גם תעדיפי את המופע של הזמר הצעיר
שספק אם הוא ימלא חצי מבנייני האומה? -
@סודי-ביותר אני חושב שיש זמרים שכן ויש שלא לדוגמא מיכאל שטרייכר
-
@מוח-שליט-על-הלב אני מדברת על זמרים צעירים
-
@יונה-הכהן אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
אני הצבעתי כן!
כי לדעתי אם זמר היה נכנס ללבבות שלנו אין סיבה שהיום הוא לא יכנס...
אבל למה לא? למה זה לא תופס???
לדעתי ואולי יש שיחלקו עלי, יש היום בעיה...
בעבר אנשים היו מוציאים 20 דיסקים חרדיים בשנה אולי יותר אל תתפסו אותי על המילה..
כל משפחה היתה קונה 2 3 קלטות או דיסקים ברבות הימים..
ומדליקים אותם בסדר אקראי לא כל הזמן כי לא תמיד נח לכולם לשמוע [לא היה אוזניות]
ולאט לאט היו קולטים את השירה ואת השיר ומתחברים ואז זה היה יכול לגעת במיתרי הנפש הדקים,
וברור שאם מוציאים דיסק פעם בשנה ואין את כל התעשיה של היום אז משקיעים בלחן ובעוצמות שלו,
אמנם היום כל יום יוצאים 100 סינגלים [גוזמא בעלמא...], מספקים להלחין את רובם בקושי זמן ואנחנו שומעים כל שיר באותו יום מיד פעם אחת ואם טיפה בתחבר לנו הוא כבר הופך ללהיט התקופה עד לסינגל הבא שאז זה כבר יוצא מהאף...
ולאנשים נמאס!!!!
בקיצור לדעתי זה לא נכנס זה לא באמת מתחבר לנו, כך נראה לי.
אני מסוגל לשיר בשעות יפות שירים בפעם המיליון בחיי מזמירות שבת אלקא דיליה של הרבה מפיטסבורג יכלתי לשיר לפחות 1000 פעם בחיים שלי כי זה שירה שלאט לאט נכנסה ולא כל רגע שרים אותה וכו' וכו'
ולכן נראה לי שאם זמר הלחין אז שירים טובים ושר אותם בצורה ערבה אז אין סיבה שהיום הוא לא יוכל,
וגם אם אנשים בהתחלה לא ירצו לשמוע כי זה לא הסטייל המוגזם של היום יהיה את האנשים שישמעו כי אוהבים ישן, ולאט לאט זה נכנס כי שיש מישהו שאוהב משהו הוא מתפרסם....אני חושבת שאתה מעריך יותר מידי את הדור שלנו.... אני חושבת שאנשים היום הלוואי שהיה להם את הסבלנות והקבלה והכוח לשמוע את אותם יצירות ארוכות ארוכות כמו ששמעו פעם.
להחזיר לבמות זמר עם סגנון מיושן בלי לנסות קצת להתאים לדור, דומה למה שאנשים עושים בשביל להחזיר את החתונות לאולם בית הכנסת... הדור השתנה, כדאי שתבינו. -
@מוח-שליט-על-הלב אמר בסקר | זמרים גדולים מהעבר.:
@סודי-ביותר אני חושב שיש זמרים שכן ויש שלא לדוגמא מיכאל שטרייכר
דוגמא למה?
-
@תמר-מהמרכז במחילה אבל יש הרבה יצירות ישנות שהם לאו דוקא ארוכות.....
-
@יונה-הכהן נכון, וגם יש שירים מפעם שעדיין שומעים אותם כאילו הם יצאו אתמול, אבל הסגנון שונה מהסגנון היום, אורך השירים הוא רק דוגמא, אבל יש עוד- המוזיקה יותר מלטפת ופחות קופצנית, לא השקיעו בגימיקים ומוזיקה אלקטרונית, לא אומרת שהשירים של היום טובים יותר, אני בהחלט נהנית לשמוע שירים ישנים, אבל כדי שזמר שלא היה על במות 20 שנה יכנס שוב, הוא חייב לשנות סגנון. אין מה לעשות.