גיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?
-
הגיטרה הקלאסית (מכונה לעיתים גיטרה ספרדית) היא כלי מיתר אשר ככל הנראה הומצא בספרד והתפתח מתוך הכלי הקדום לאוטה שהתפתח מעוד. הגיטרה הקלאסית עברה גלגולים שונים עד שהגיעה לצורתה הנוכחית, בשנת 1850. סוגי המוזיקה עיקריים המנוגנים בגיטרה קלאסית הם מוזיקה עממית ומוזיקה קלאסית ומכאן שמה.
הגיטרה הקלאסית עשויה מעץ ובעלת תיבת תהודה אקוסטית המגבירה את הצליל הנוצר מן הפריטה במיתרים. המיתרים עשויים לרוב מניילון, מה שמעניק לגיטרה את הצליל הרך יותר יחסית לצליל החד של מיתרי המתכת של הגיטרה אקוסטית שהתפתחה מאוחר יותר בארצות הברית.
הגיטרה הקלאסית המודרנית מתבססת על עיצוב מהמאה ה-19 מאת יצרן הגיטרות הספרדי אנטוניו דה טורס חוראדו
קרדיט ויקיפדיה -
@א-ה-2 אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
@shlomo-habani האקוסטית עם צליל יותר חד.
סתם שאלה,
הרבה פעמים אני שומע שיר ומלווה אותו עם גיטרה,
והטונים שונים לחלוטין!
זת'ומרת שאני צריךלהגיע לטונים מאד גבוהים,
בעוד שבשיר זה טונים הרבה יותר נמוכים!כמו שכבר כתבו כאן הצליל החד מגיע בגלל המיתרים אגב הסאונד משתנה בין הגיטרות בגלל העץ צורת בניה חיצונית ופנימית.
כשאתה מתכוון לטונים זה אומר האקורד לא נשמע נכון? כי אפשרי שאתה והשיר מנגנים בסולם שונה ואז אפשר לסדר את זה ע"י קאפו.
האמת שאני פחות מתעסק עם ליווי שירים באקוסטית. אני יותר מלווה ומנגן סולו בחשמלית ועושה לאחי הקלטות לשירים שהוא מעבד על חשמלית ואקוסטית, אז ככה שאני מחליט על הכל כמעט חוץ מהאקורדים שהוא מביא לי אותם.
הרקע שלי עם ליווי בשירים עם אקוסטית זה רק כסתם אני יושב עם עצמי ועובר על כמה חוברות של שירים חסידיים אבל לא ישבתי אף פעם עם שיר שמתנגן ואני על אקוסטית. -
@shlomo-habani אני עם קאפו,
אבל לעומת השירים שאני שומע,
הסולם של הגיטרה אצלי צריך להיות מאד גבוה,
והסולמות בשירים שאני שומע הם באוקטבה פחות,
(כמו קול של ילד ושל מבוגר...) -
@shlomo-habani אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
קול 032.m4a
יש כאן הדגמות של הגיטרות
בהתחלה אקוסטית אחריה קלאסית ואחר כך חשמלית קלין ודיסטורשיין
אם מעוניינים בעוד הדגמות של סוגי נגינה שונים אני מוכן להקליט או להסריטחסום לי , חבל
-
@margalit אני לא יודע בלי קאפו,
אני עם אצבעות די קטנות.
שים לב לגילי...הוא לא התכוון שתנגן ברה אלא לנגן את אותם אקורדים בלי קאפו
אני אסביר כשאתה שם קאפו לדוגמא בסריג 2 ומנגן AM בעיקרון אתה מנגן בכלל BM או C בכלל זה D בגלל שאתה נמצא עכשיו בגיטרה שמכוונת שונה בגלל הקאפו לכן אתה בודק עם איזה בס אתה מנגן ועל פי זה מחליט על אקורד שונה
אגב ממליץ להתאמן גם על ברה או אקורדים חלקיים גם אם האצבעות קטנות יש לי חבר שהיה עם אצבעות קטנות לגילי (באותה תקופה הייתי בן 19) והיה מצליח לעשות F מלא אחרי חודשיים בערך של אימונים (היה לו קלאסית) זה דורש עבודה אבל זה משתלם@חנניה אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
קול 032.m4a
יש כאן הדגמות של הגיטרות
בהתחלה אקוסטית אחריה קלאסית ואחר כך חשמלית קלין ודיסטורשיין
אם מעוניינים בעוד הדגמות של סוגי נגינה שונים אני מוכן להקליט או להסריטחסום לי , חבל
מצטער אבל ככה אני יודע איך מעלים אם יש דרך אחרת שתוכל לשמוע תודיע לי ואני אעשה השתדלות
-
@חנניה אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
חסום לי , חבל
https://send.magicode.me/send-file/file/1dedfedad3***4e6b258f45f9545bc0fd1f161b1c52/view
להוריד כוכביות.
מצטער אבל ככה אני יודע איך מעלים אם יש דרך אחרת שתוכל לשמוע תודיע לי ואני אעשה השתדלות
יש פה הסבר איך מעלים קבצים שלא יחסם...
https://miktzav.com/topic/2741/העלאת-קבצים-לפורום-בצורה-שפתוחה-לנטפרי?_=1642705112048
-
@shlomo-habani הבנתי מה שאמרת,
ולא חשבתי שהוא התכוון לזה.
כוונתי שבשביל שירים באקורדים אחרים אם משתמשים בלי קאפו,
צריך אצבעות ארוכות ואני בסך הכל בן 13....
או שלא הבנתי את כוונתך -
@א-ה-2 איזה אקורדים קשים לך? אולי אני אוכל לעזור בזה כי לכל אקורד כמעט יש כמה אופציות איך לנגן אותם חלקם קלות מאוד אז זה יוכל לעזור לך
לגבי מה שכתבתי בדיוק לזה הוא התכוון(רק שים לב להתאים את האקןרדים לסולם ולא לנגן כמו עם הקאפו)
לפי איך שאני מבין לא לנגן את אותו איצבוע אלא אותו אקורד.
אתה מנגן לפי איך שאני מבין על קלאסית שמה הצוואר גדול מאוד יחסית לאקוסטית אז אולי עדיף לך לעבור לאקוסטית אומנם המתח של המיתרים שונה וצריך להתרגל לברזל במיתרים אבל הצוואר דק ואז יהיה לך יותר קל כמובן לעבור בהדרגה מי שלא רגיל למתח של אקוסטית אחרי כמה זמן נגינה הידיים מתחילות לכאוב חוץ מזה אין לי כ"כ הרבה מה להציע כי אני לא מכיר אותך טוב בשביל להגיד מה אתה מסוגל ומה לא.
כל הכבוד שאתה עושה את מה שאתה אוהב אני בגילך לא הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות (מקווה שזה בסדר שכתבתי את זה)
-
@א-ה-2 איזה אקורדים קשים לך? אולי אני אוכל לעזור בזה כי לכל אקורד כמעט יש כמה אופציות איך לנגן אותם חלקם קלות מאוד אז זה יוכל לעזור לך
לגבי מה שכתבתי בדיוק לזה הוא התכוון(רק שים לב להתאים את האקןרדים לסולם ולא לנגן כמו עם הקאפו)
לפי איך שאני מבין לא לנגן את אותו איצבוע אלא אותו אקורד.
אתה מנגן לפי איך שאני מבין על קלאסית שמה הצוואר גדול מאוד יחסית לאקוסטית אז אולי עדיף לך לעבור לאקוסטית אומנם המתח של המיתרים שונה וצריך להתרגל לברזל במיתרים אבל הצוואר דק ואז יהיה לך יותר קל כמובן לעבור בהדרגה מי שלא רגיל למתח של אקוסטית אחרי כמה זמן נגינה הידיים מתחילות לכאוב חוץ מזה אין לי כ"כ הרבה מה להציע כי אני לא מכיר אותך טוב בשביל להגיד מה אתה מסוגל ומה לא.
כל הכבוד שאתה עושה את מה שאתה אוהב אני בגילך לא הבנתי שזה מה שאני צריך לעשות (מקווה שזה בסדר שכתבתי את זה)
למשל gm
לא שיש לי עם זה בעיה, אבל איזה קיצור יש לך? -
@י-ביטון מיתר 4 שריג 5 מיתר 3 סריג 7 מיתר 2 סריג 8 מיתר 1 סריג 6
אגב זה ברה של Dm אבל בגלל שאין מרחק גדול בין האצבעות אז הוא קליש שיטה בכללי לעשות חצאי אקורדים כלומר 4 צלילים מתוך האקורד אני מכיר 2 שיטות לזה או להוריד את מיתרים 1,6 או את 5,6
אגב אני לפעמים משתמש בשיטה הראשונה כי יוצא שם אקורדים עם גוון מיוחד -
צריך אצבעות ארוכות ואני בסך הכל בן 13....
אפשר עם הרבה אימונים לעשות הכל גם עם אצבעות קטנות
אני התחלתי לנגן בגיטרה בגיל 14 והייתי מאוד נמוכה עם אצבעות קטנטנות
זה היה קשה אבל זה אפשרי
מה שצריך לעשות זה בעיקר לפתח את הגמישות של האצבעות
(אפשר גם כשלא נמצאים עם הגיטרה לעשות תרגילים כדי שהאצבעות יהיו גמישות יותר)
אם אתה אוהב את זה ויש לך מספיק כח רצון אז תצליחאם קשה לך אז תמשיך לנגן בסולמות שקל לך ותשים קאפו
זה אמנם לא יהיה באוקטבה שאתה רוצה אבל להתחלה זה בסדר
כשתרגיש שאתה מסוגל ליותר, אז תעבור לסולמות עם אקורדים קצת יותר מסובכים -
@י-ביטון מיתר 4 שריג 5 מיתר 3 סריג 7 מיתר 2 סריג 8 מיתר 1 סריג 6
אגב זה ברה של Dm אבל בגלל שאין מרחק גדול בין האצבעות אז הוא קליש שיטה בכללי לעשות חצאי אקורדים כלומר 4 צלילים מתוך האקורד אני מכיר 2 שיטות לזה או להוריד את מיתרים 1,6 או את 5,6
אגב אני לפעמים משתמש בשיטה הראשונה כי יוצא שם אקורדים עם גוון מיוחדכבר עדיף רגיל
-
@י-ביטון למה בסך הכל אתה פורס את האצבעות ב4 סריגים ו4 מיתרים זה די קל רק צריך לזכור איפה זה נמצא. (המורה שלי נתן לי פעם שיעורי בית לזכור את כל הברה של האקורדים על כל הצוואר זה מאוד עזר לי)
אני משתמש בזה כשכואבת לי היד אחרי הרבה זמן של ברה על האקוסטית וזה יוצא פחות כואב. -
@טיטו אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
אני ספיציפית למדתי על אקוסטית עם מיתרי 0.13 שזה הכי עבים שיש וזה עזר לי שכשהתרגלתי זה היה להכי כואב אז אני מנגן בקלות על כל גיטרה אז כן הייתי ממליץ בצורה מסויימת על אקוסטית אבל אפשר לבקש מהמוכר מיתרים 0.8 שזה נראלי הכי דק לאקוסטית
לי דווקא מיתרים דקים כואבים יותר.
הם ממש חותכים את האצבעות. -
@בונקר אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
בתור אחד שיודע לנגן על גיטרה, אני יוכל לנגן על חשמלית או שצריך ללמוד משהו מעבר???
השאלה איזה סגנון...
אבל בכללי כן@shlomo-habani אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
המורה שלי
מי היה המורה שלך, אם מותר לשאול?
-
@י-ביטון אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
מי היה המורה שלך, אם מותר לשאול?
דימה קוגן מחדרה
אני עדיין לומד בשבילי זה כמו מאמן כושר פעמיים בשבוע@בונקר אמר בגיטרה \אקוסטית\רגילה\חשמלית מה ההבדל?:
בתור אחד שיודע לנגן על גיטרה, אני יוכל לנגן על חשמלית או שצריך ללמוד משהו מעבר???
תלוי מאוד מה אתה רוצה להוציא מהגיטרה.
דבר חשוב שצריך לשים לב אליו זה דיוק כי כל נגיעה במיתר גם אם הוא חסום משמיעה רעש ביחוד בדיסטורשיין אז חייבים להיות מדוייקים יותר (זאת דעתי יתכן שיחלקו עלי בזה).
ועוד דבר שיעזור זה לנגן בווליום גבוה ולא נמוך ככה שמים לב יותר לטעויות. -
פוסט זה נמחק!