סקר | מנגינה או מילים...
-
@אינספריישן בסדר, אבל לא תלוי במנגינה!
-
@אפוש-פאר סליחה.. מאיפה אני ידע מה זה אפוש-פאר...
אף אחד לא אף על עצמו רק שאלת מי ממה מתרגשים ממנגינה או ממילים השבתי שיש כאלה שכלל לא שומעים את המילים אלא רק את הלחן והעיבוד.. גם בשיר ווקאלי יש לחן ועיבוד... וסליחה שחשבתי שאתה לא מבין בלחנים וכו'
ואתה צודק כל אחד ודעתו מוזמן לשתף אותה כאן... -
אני הצבעתי אחר, בד"כ אני מעדיפה לשמוע שיר עם מילים כי אני אוהבת גם לשיר, וככה יש לי שני תחביבים במכה אחת- לשמוע מוזיקה ולשיר.... אבל בהחלט יש פעמים שאני מעדיפה דווקא מנגינות אינסטרומנטליות כי אני עובדת או קוראת ואז זה עושה לי שלווה, מי שטען פה שזה ריקני וכו'- חבל שאתם לא מבינים שגם מנגינה מדברת בדיוק כמו מילים, תסתכלו קצת על Alan (אחד שמעלים לכאן הרבה בנושא של אינסטרומנטלי), ותבינו שכל תו הוא בעצם מילה, לא לכולם יש כח לנסות להבין משהו שלא ממש נאמר, אבל מכאן ועד להגיד שזה ריק מתוכן... הלכתם רחוק קצת....
-
בתור יוצר מוזיקה אני חייב לומר שבלי המוזיקה הערך של המילים לא שווה כלום לכן המנגינה העיבוד והסאונד חשובים הרבה יותר מווקאל\מילים בשיר למרות שהמאזין שומע בעיקר את המילים זה לא אותו הדבר בלי המנגינה... לכן בחרתי אחר(: נסו לזכור את ספירת העומר ותזכרו עד כמה קשה זה לא לשמוע מוזיקה ורק ווקאלי (לאלה שמותר לפי ההלכה)
-
@y-a-m-music אמר בסקר | מנגינה או מילים...:
בתור יוצר מוזיקה אני חייב לומר שבלי המוזיקה הערך של המילים לא שווה כלום
בלי מוזיקה ערכם של המילים לא שווה כלום?
מדוע?
ישנם המון שירים לא מולחנים, שיופיים גדול ועצום מאד!!! -
@אילנית תיקון הערך של המילים אולי עמוק ויפה אבל ללא כלי נגינה מכל סוג שהוא הכל ישמע אולי יפה ונעים לאוזן אבל אי אפשר להשוות אם נוסיף אפילו רק כלי נגינה אחד!! כל השיר יקבל תפנית שונה לגמרי
-
@y-a-m-music עם זה אני מסכימה במאת האחוזים.
ברור וידוע שכל שיר שיקבל תוספת של כלי נגינה- אוטומטית יעלה בכמה דרגות. וזה ללא השוואה בכלל.
רק התנגדתי למשפט ש- ערך המילים לא שווה כלום-
הוא שווה.
ערכו גדול מאד מאד.
ו....
תמיד אפשר ורצוי להקפיץ את דרגתו לפסגות גבוהות יותר ע"י לחן. -
@אילנית אמר בסקר | מנגינה או מילים...:
ישנם המון שירים לא מולחנים, שיופיים גדול ועצום מאד!!!
את צודקת, יעידו השירים שלי בתקיית אחסון - שחלקם אם יעברו לחן ירד הרבה מהערך של היופי שלהם מאד.... כי לא תמיד הלחן שמותאם הוא היפה ביותר עבור המילים הללו. אבל ברור וברור שאם נצביע על הלחן המדוייק - השיר יוקפץ לרמה גבוהה בהרבה.
אבל:
אי אפשר להשוות אם נוסיף אפילו רק כלי נגינה אחד!! כל השיר יקבל תפנית שונה לגמרי
זה תלוי מאד. ואתה צודק בהרבה מאד מובנים!!!
אני בכל אופן חושבת שאפילו כלי שקט, עד שקט מאד, ישנה את פואנטת השיר כמעט לגמרי ויעצים את המילים. -
@אילנית בדיוק!! בגלל זה תיקנתי את עצמי...
@רבקה יש שירים שהרגש העקרי שלהם מגיע מהמוזיקה והמילים מעצימות אותו ולא ההפך... ויש שירים (רובם לפי החלטת הרוב) שהמילים הם הרגש העקרי ואני מסכים עם זה לגמרי שזה תלוי מאוד גם בלחן... כי לחן גרוע ומילים טובות לא יהיה מרגש ואפילו לא 'שמיע'....
בהתחשב לשאלת הסקר אני הייתי מעדיף לשמוע את המוזיקה בלי המילים (אם הייתי צריך לבחור) כי גם מהמוזיקה אפשר להוציא רגש מאוד מאוד גדול עד כדי צמרמורות הכל תלוי בלחן ובסאונד...
(למזלי אני לא צריך לבחור ויש גם וגם(:.. ) -
פוסט זה נמחק!
-
ויש שירים (רובם לפי החלטת הרוב) שהמילים הם הרגש העקרי ואני מסכים עם זה לגמרי שזה תלוי מאוד גם בלחן...
על זה יעידו בעלי השיר שכתבו אותו ב'דם ליבם' כמו שאומרים. ולבוא ולהלחין שיר בלחן שקצת חורג מהיופי של המילים זה כמו לבעוט במגדל חול שנבנה בעמל רב.
-
לרוב במנגינה לא יפריע משהו, לא המילים, ולא הקול של הזמר, והעיבוד וכו'.