סקר | מנגינה או מילים...
-
-
@מערכת-הפורום הצבעתי 'אחר' כי זה ממש תלוי במוזה, אך בעיקרון אעדיף להאזין לשיר עם מילים ומשמעות ולא מנגינה ערטילאית.
-
ברור שמנגינה עם מילים מה מעניין במנגינה ללא מילים? זה כמו ים בלי גלים כאילו לא משהו שמעניין
-
@ברוריה אמר בסקר | מנגינה או מילים...:
ברור שמנגינה עם מילים מה מעניין במנגינה ללא מילים? זה כמו ים בלי גלים כאילו לא משהו שמעניין
תתפלאי לגלות שיש המון יופי ביצירות ללא מילים.
אני אישית נפעמת מהמון יצירות כאלו... למשל של FINGERS 40 או של Alan Milan...
ויש עוד רבים וטובים.
רק שלבחירה ראשונית בד"כ זה שיר עם מילים... -
יש דברים שמוזיקה בלי מילים עושה הרבה יותר מעם מילים כמו מוזיקת מוב שכשאתה שומע אתה פשוט מרגיש סיפור במנגינה וזה הכי נובע בעולם למרות שבשירים עם מילים יש הרבה מסר אבל עדיין זה מתפרש רק לכיון אחד ושירים בודדים יכולים לגעת בכולנו לא משנה באיזה מצב ריגשי אנחנו נהיה
עוד דוגמא שעולה לי זה מוזיקת מטאל (אני מדבר על זאת בלי המילים) זה מוזיקה שיכולה להקפיץ מאד כשצריך ומצד שני זה יכול לבטאות סערת רגשות במובנים הכי קשים -
בעולם החסידות העניין של ניגון בלי מילים הוא מושג ידוע שמגיע ממקום גבוה.
יש ניגונים שמקשרים את האדם לבוראו ע"י שהוא מתחזק בדרך שלו, לפי המחשבות שלו, בלי קשר למילים מסוימות, אלא רק הניגון הוא זה שמעורר אותו לתשובה, לקרבת ה', לעבודת השם בשמחה.
כמו הניגון הידוע של הבעש"ט, או ד' בבות וכדו' -
@ברוריה אמר בסקר | מנגינה או מילים...:
אני בדרך כלל כן שומעת שיר עם מילים,
אבל הרבה פעמים קורה שבא לי דווקא יצירות בלי מילים, וזה עולם שלם ומרתק, שאי אפשר להפסיק...
לכן הצבעתי אחר -
אני הצבעתי על מנגינה אבל ברור שגם למילים יש משמעות בשיר אבל אני יותר מתחבר לשיר עם מנגינה יפה מאשר מילים יפים בלי מנגינה יפה.
-
אם הבנתי נכון את הסקר זה שירים שקטים אז נראה לי הכי יפה זה יצירה עם מילים
-
אבוי.
איך אתם מסוגלים לשמוע רק מנגינה??
אני מסוגלת לשמוע רק עם מילים אחרת אני מאבדת את הריכוז (וגם את השפיות...)
גם אם המילים בג'יבריש או יפנית או לאיודעתמה, זה בהחלט עדיף.
רק מנגינה זה פשוט ריקני כמו שורות של מחברת בלי כלום שכתוב. (מקווה שמובן למה התכוונתי)
וגם בשיר יש את האלמנט של להנות מהקול של הזמר . -
@מערכת-הפורום אני חושב שזה סקר מיותר
-
-
-
@עזרא-0 אמר בסקר | מנגינה או מילים...:
אם יקחו שיר ותשאיר רק את הפליבק ללא המילים זה ישאר ריק מתוכן
נדמה לי שלא לזה הייתה הכוונה "מנגינה". שיר שהורידו ממנו את המילים והשאירו רק את הפלייבק לא נחשב למנגינה.
וכמו שאמרת יש מנגינות שכל תוספת מילים רק תזיק...
ואגב יש מנגינות מקפיצות שאפשר גם אפשר לרקוד איתן ובלי מילים (וכל תופסת מילים רק תזיק ) קח את "הורה" למשל, אם הבנת לאיזה מנגינה התכוונתי.