ראיון | ילד הפלא מוטי גרינבויים!!!!!!!!!!🎶✨
-
%(#4526c0)[הפעם נבחר לראיון בזק - הזמר הצעיר ואמן הרגש הפלאי - 'מוטי גרינבויים'!!! אני נהניתי מכל תשובה - בטוחה שגם אתם!!!]
- %(#4526c5)[מתי התחלת לשיר לראשונה על במות?]
תמיד הילדיי פלא אומרים שבתור ילדים קטנים ממש הם כבר התחילו לנגן ולשיר, אצלי זה לא מדוייק אבל על אותו רעיון. נולדתי למשפחה מוזיקלית, אבא שלי חזן בימים נוראים ובאמת אני שר מגיל ממש קטן. בהתחלה התחלתי לשיר כמו כולם בשמחות משפחתיות ואצל חולים. פעם ראשונה שעליתי על במה, אני חושב שזה היה באירוע של 'עלי שיח' או ב'לב אחד'. עד אז הייתי בחתונות, בר מצוות, וכאלה. אבל לא על במה ממש. בערך בגיל 9 התחלתי להופיע מול ציבור וקהל אמיתי.
- %(#4524c6)[כשהתחלת עם עסק 'קריירת המוזיקה' - אתה חושב שהשתנית קצת? לעבור מילד רגיל ב'חיידר' רגיל, לילד מוכשר ששר בהופעות בכל רחבי הארץ - עשה לך משהו?]
קודם כל כן, מי שאומר שלא פשוט משקר. כילד קטן לא באמת שמים לב לשינוי. מי ששם לב זה ההורים, ואבא שלי הקפיד מאז ועד היום שאני לא ארגיש שונה או מעל החבר'ה. אז אני משתדל לנתק את הלימודים והחברים בחיידר מהמוזיקה שלי. בחיידר אני משתדל להיות 'מוטי הרגיל'; ללמוד טוב לשחק עם כולם וכמעט לא לדבר על מוזיקה כדי שלא יקנאו חס וחלילה, וגם כי הרבעס והמנהלים לא רוצים שהנושא בכיתה יהיה המוזיקה של מוטי. אבל כשאני הולך להופיע אני כן מקבל את המחמאות מהקהל וזה נותן לי את תשומת הלב שכילד אני נצרך לה בשביל לקבל כח להתקדם. לא כולם יודעים אבל כל זמר ובעיקר ילד לא אוהב להגיע לאירוע כמו חתונה בר מצווה וכדומה להופיע וללכת. המילים החמות שהקהל זורק לי באמת נותנים מצבר להמשיך כי בסופו של דבר אני בא לשמח ואני מאושר לשמוע שאני מצליח.
- %(#4423c7)[אין ספק. כל אחד באשר הוא - חייב לקבל תמיכה. אפרופו 'תמיכה'; מה בעניין החברים? כיצד הם קיבלו את ה'תפנית' שחלה בך? הם התנהגו כלפיך כאל חבר מן השורה, או קצת-אחרת?]
במהלך השנים למדתי כיצד להגיב לכל דבר ואיך ליצור חברים אמיתיים שלא אוהבים אותי רק בגלל ה'ילד פלא' שבי. אני תמיד אומר לכל מי שמתפעל מהשירה שלי ומקנא שהלוואי והייתי תלמיד חכם ובזה היה צריך לקנאות, בשירה אין מה לקנאות.
- %(#4322c3)[אם כך - כיצד אתה מגדיר את המושג 'זמר'? אתה רואה את עצמיך כזה בעוד מספר שנים?]
וואו, שאלה קשה. בגדול יש ויש. ישנם זמרים ששרים עבור כסף, וזו עבודה שלהם, פרנסה לבית. אז חלקם השירה בהתאם, או היחס שלהם באירוע לסביבתם. ויש כאלה שכן על הדרך לוקחים את העבודה ברצינות.
מנגד יש את הסגנון שהשירה הינה כל חייהם, וזו דרכם להלל ולשבח את השם בדיוק כמו דוד המלך ששורר כל היום וכל הלילה שירי תשבחות לאלוקים. לגבי אם אני אהיה זמר בעתיד, בקרוב אני לוקח פסק זמן מהשירה בגלל הישיבה, בעתיד אני מייחל לעצמי להיות תלמיד חכם ורק ללמוד כל היום, אבל אני כן יודע שהשירה זה חלק ממני כי גם כשאני לבד אני מפזם ושר לעצמי. אז אני לא יודע מה יהיה, אני נותן להשם לכוון את הדרך למסלול שטוב לי.- %(#4324c2)[אנחנו סומכים עליו בעיניים עצומות. כשאתה אוחז במקרופון - ושר. רואים את כל כולך מתרגש, ומעצים את השיר והמילים שבו - פי כמה וכמה מ'עוד' זמר. איך אתה עושה את זה?]
השאלה איך אני עושה את זה היא לא נכונה, כי אני לא עושה את זה, יש שירים שהם מרגשים ואני באמת מתרגש מהם. אני לא ישיר שיר שאני לא מתחבר למילים. תוך כדי שאני שר אני חושב על המילים גם אם זה קצת מגביל אותי בשירה זה חשוב לי יותר מכל, אני חושב על כ-ל מילה ומילה. בנוסף, הרבה אומרים לי, והם צודקים, שאני מאוד רגשן. זו ירושה מהמשפחה שלנו, כולנו עם הרבה רגש, ואני מחובר יותר לשירים שיש בהם רגש כפי שבודאי שמו לב כולם. ברוב האירועים שלי אני בוחר לשיר שירים כמו 'שערי שמים', 'מכניסי רחמים', 'נפשי שפכי כמים' וכו.
- %(#4324c2)[וזה יוצא לך בסייעתא דישמייא, ממש מהנשמה. כמה זמן אתה מתאמן על שיר כדי לדעת אותו מושלם כמו שצריך? מה התהליך?]
את השירים הישנים אני מכיר מהבית, וכשאני שר כל היום בכל הזדמנות אני פשוט לא יכול לשכוח את השירים. לגבי שירים חדשים אני משתדל לשמוע כמה פעמים ואז אני שר בבית או באירועים קטנים מתאמן ומנסה עד שזוכר הכל טוב טוב. בדרך כלל זוכרים שירים לפי הסולמות או סגנון השירה. זה מושג שלמוזקאים מאוד עוזר לזכור שירים. ישנם שירים שקצת קשה יותר לזכור את כל המילים ובאמת קורה לפעמים טעויות כולנו בני אדם.
- %(#4829c7)[איזה דוואט שביצעת - אתה הכי מתחבר אליו מבחינה רגשית? אתה יודע איזה שיר פרסם אותך ל'מוטי גרינבויים', ילד הפלא המוכשר של היום?]
לא היו לי הרבה דואטים שיצאו. שניים עם יואלי ואוהד ואני מתחבר לשניהם כי מאחורי כל אחד מהם יש סיפור מרגש שאני חושב שפורסם. לגבי איזה שיר הפך אותי לילד פלא, השיר הראשון שהוצאתי עם יואלי 'שעת רחמים' יצא בתקופה מאוד קשה בתוך כל הפיגועים שהיו אז ובחודש הרחמים והסליחות, אז הוא נכנס עמוק ללב. אני חושב שהוא האחראי לפרסום שלי. לאחר מכן זה כבר ההופעות עשו את שלהם גם.
- %(#4c2cce)[עברת איזשהוא קונפליקט במהלך השנים בהן אתה הוכרזת כ'ילד פלא'? איך הצלחת לפתור אותו, אם בכלל?]
ביום יום יש קושי לעבור בבת אחת מ'ילד חיידר רגיל' שיושב ולומד ומשחק בבוקר ובצהרים, להגיע אחרי צהרים או בערב הביתה להחליף בגדים וללכת להופיע. זה לא קל בכלל ולפעמים קשה לוותר על משחקים עם חברים אחרי הלימודים אבל משתדלים לגוון ולמצוא זמן לכל.
- %(#4527be)[וואו, זה קשוח. מתוך כך - מי היא הדמות בעיניך להערצה, בלי כל קשר למוזיקה, ולמה?]
בעיניי אנשי המוזיקה לא באמת ראויים להערצה, מי שמסיים ש"ס הוא ראוי להערצה, מי שיושב ולומד בהתמדה הוא ראוי להערצה. ספציפית את מי אני מעריץ אני לא יודע אם יש מישהו אבל את ההורים שלי המקסימים אני מעריך על כך שהם יודעים איך לכוון אותי כל הזמן כי להיות ילד פלא זה בכלל לא קל ובהכוונה שלהם הכל נהיה פשוט וקל.
- %(#4527be)[באמת תודה לאלוקים, זה לא ברור מאליו! אגב, נודע לי שאתה משחק בסרט על 'שמיטה'. איך זה לעבור מזמר לשחקן? מהי התחושה? אתה חושב שזה ממצה עוד יותר את הכישרון שבך?]
טוב זו בהחלט הייתה חוויה יוצאת דופן בשבילי. בימים האלה של הצילומים למדתי המון על הלכות שמיטה וזה ממש עזר לי בלימוד. החוויה כיפית מאוד, לא ידעתי עד כמה אני אהנה ואצליח לשחק כי זה מאוד קשה. היו שם אנשים מקסימים ופשוט היה נחמד בכל רגע, למען האמת, זו לא הפעם הראשונה שאני משתתף לא רק בשירה, גם בקליפ שיצא לתלמוד תורה 'חכמת שלמה' בירושלים השתתפתי. להגיד שיש לי כשרון משחק זה לא נראה לי נכון כי כל ילד כשיעמוד הרבה מול קהל וילמד להיות עם בטחון יצליח לשחק. בטחון זה הכל עניין של בטחון עצמי.
ואם כבר מדברים על בטחון עצמי, היו הרבה שאמרו שלילד פלא שעומד על במה בטח יש לו בטחון עצמי. אז לפחות לגביי אני יכול להעיד שאני בטבע שלי ביישן מאוד. הכל עניין של הרגל ועוד מעבר. כשאני עולה לבמה אני כולי נשאב עמוק למילים ובשירה כך שאני כמעט לא אוחז את הקהל, אני משתדל להתנתק מהם ולהיות מרוכז.- %(#4526c0)[קרה לך בטח איי פעם מקרה שאחריו הרגשת 'שהצלת' ממש בעזרת המוזיקה. בין אם זה בבתי חולים שאתה מתנדב ושר, וזה לא ברור מאליו בכלל. מה יש לך לספר לנו בעניין?]
אחד הדברים שאני ממש אוהב זה לשמח באירועים הקטנים שאף אחד לא שומע עליהם. אבא שלי נענה בחיוב לכל חולה או יתום וכדו ואני נהנה לבוא לשם. את ההרגשה לא ניתן להסביר במילים. לראות את החולה עם דמעות וחיוך, אני כילד, בשבילי זה האושר הכי גדול. זה כח של שירה ואם השם נתן לי את הכח הזה אני רוצה להשתמש בו לדברים טובים. נכחתי במקרים רבים אצל חולים, היה חולה אחד שתוך כדי ששרנו לו 'על חיינו המסורים בידיך' היו שינוי במדדים וזה אחד ששכב מחוסר הכרה הרבה זמן והרופא אמר שזה אומר שהוא מתרגש. ישנם אנשים שפונים אלי ואל אבא שלי כל הזמן שהם היו במצוקה כזו או אחרת ושיר שלי ריגש אותם וחיזק אותם מאוד.
- %(#4526c0)[וואו איזה צמרמורות!!! שמעתי על הקשר שלך עם אביו של החייל עמית בן יגל שאתה מלווה את האבא מאז הפיגוע. איך אתה מסביר את זה? בטח ההרגשה היא סיפוק שאין שני לו! איך התרחש תהליך ההיכרות העמוקה?]
אכן, מי שחיבר אותי עם ברוך בן יגל הוא הרב מאיר בלוך. הגעתי מיד לאחר הפטירה ושרתי שם 'אל הנער הזה התפללתי' ואבא של עמית בכה ובכה ללא הפסקה. הרגשתי שנגעתי לו בנקודה הרגישה ומאד התרגשתי כי אני לא רגיל לראות כזה דבר. מאז הוא קרא לי כמה פעמים שהוא רוצה שאני ישיר לו שוב ושוב, הוא אמר לנו לאחר כמה חודשים ספורים שבזכותי הוא התחיל להניח תפילין כל יום. עבורי זה האושר האמיתי כי רק בשביל זה הכל היה שווה. עד היום יש לנו קשר ואני משתדל מידי פעם להגיע ולשמח אותו. הוא גם הגיע לבר המצווה שלי ושם שרנו ביחד את אני מאמין שיר שהוא מאוד אהב והקדשתי לו את השיר 'אל הנער' שריגש את כולם. אין לברוך עוד ילדים והוא אמר לי שבשבילו אני הילד שלו. אני שמח על קידוש השם שנוצר מהחיבור הזה בינינו.
- %(#4729bc)[כמה קידוש השם, זה לא נתפס! מגלגלים זכות על ידיי זכאי, ואת זה אמרו חז"ל. מוטי - מי הזמר הכי אהוב עליך, ולמה?]
אני פחות מתחבר לשאלות האלה כי יש מלא סגנונות וכל זמר יש לו מיוחדות שלו ופעם הדיסק מוצלח ופעם פחות, יש את אלה שאני עובד איתם ולכן אני מתחבר אליהם יותר.
- %(#482cba)[איזו במה בעיניך אהובה יותר. שירה בבר מצווה, בסיומי ש"ס, בהופעות, בסליחות, שבתות חזנות בבית הכנסת הגדול ברמת גן?.....]
וואו זה שאלה-שאלה. כמובן שאני הכי נהנה בשבתות חזנות בגלל שזה תפילה ויותר מחבר אותי להשם מסתם לשיר, וזה גם טבעי ללא כלי נגינה אני שר ומתחזן איך שאני מרגיש וזה השירה האמתית, אבל גם הופעות זה נחמד והאירועים הקטנים כמו בר מצוות נותנים לי את הזמן להחליט בעצמי מה לשיר שזה גם כיף לבחור לעצמי את השירים.
- %(#4628bd)[דיי ברור... איזה יופי. איזה שיר שלך אתה הכי אוהב, ולמה?]
יש כמה שירים שלא יצאו עדיין אז אני לא ידבר עליהם, מתוך מה שיצא אני מתחבר יותר ל'שעת רחמים' בגלל הרגש שבשירה. כשהקלטתי את השיר אני זוכר שיואלי אמר לי שאם אני לא מרגיש מחובר אין טעם להקליט.
- %(#4a2dbe)[כל מילה בסלע. לסיום - יש לך משהו 'לגלות' לנו מאחורי הקלעים? קצת פרטים לחשיפה ראשונית למשתמשי אתר 'מקצב'?]
מאחורי הקלעים של מה שהיה עד היום יש הרבה, כך שאם אתחיל לא אסיים. אבל מכאן ואילך ישנם כמה דברים מוכנים בתקווה שייצאו בשנה הקרובה. יש שיר של אלי קליין ואיצי ברי ויש דוואט עם קובי ברומר ודוואט נוסףעם יואלי דיקמן, כמו"כ עוד שיר של שלמה יהודה רכניץ. אני לא כל כך מעורב בזמנים של מתי ייצא ומה מתקדם. את זה אני משאיר להורים להתעסק. רצוני הוא לשבת וללמוד לשמח כמה שניתן ולחזור מיד ללמוד שוב.
%(#472abb)[מוטי הצדיק - שתמשיך להיות מי שאתה ותגדל ותתעצם בתורה, בעז"ה שתיכנס כעת לישיבה. בהצלחה ענקית בהמשך הדרך, ואל תפסיק להפתיע את הקהל שמאד מכבד ומעריך אותך!!!!!!!!!!!]
תודה רבה לכם על הבמה המכובדת הזו, האמת שלא יצא לי כמעט להתראיין וזו הייתה הזדמנות בשבילי.
תודה רבה-רבה ל @איצלה - שבלעדיו הראיון לא היה יוצא לפועל. הוא היה איש הקשר ביני ובין ילד הפלא ואביו. שוב - תודה!
%(#ee2b2b)[כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-
-
כל מילה בסלע.
באופן אישי כמי שמלווה כבר קרוב ל8 שנים את מוטי יש לי המון מה להוסיף מנקודת מבט שלי.
ממש בודדים ילדי הפלא בהווה ובעבר שידעו להתנהל כמו מוטי, לדעת להבדיל בין חיי הילדות לקריירה המוזיקלית.
ברמה האישית ברמה המשפחתית והחברתית.
אני כאדם מבוגר לא בטוח שהייתי יודע ויכול להתנהל כמו כמו מוטי.
אשתדל להעביר למוטי את כל התגובות.רק לסיום: בימים הקרובים לקראת סיום חלק א בקריירה של מוטי אנחנו עובדים כעת על קליפ מסכם של כל הקריירה שלו אשתדל ברגע שהכל יהיה מוכן וערוך להעלות כאן.
וכמובן הקליפ שכולם מצפים לו כבר כמה שנים חלום לגדול בימים אלה נערך ויראה אור בקרוב ממש.
הלוקיישן מדהים ויש למה לחכות... -
-
-
-
-
-