שירים ארוכים או קצרים ?
-
@א-רקידה-לע הכוונה שירים ארוכים או מענינים
יש סבלנות לשמוע או לא? -
הנה דעתי בענין
שיר ארוך שזה גם סיפור כמו שיר ארוך של שלמה כץ/יענקלה הכונס הם שירים מענינים ומאוד יפים לעומת זאת יש פעמים שאין סבלנות או שיש שירים יפים שהם קצרים (לא נראלי שאי פעם נכנס שיר ארוך למצעד השנתי אז שפטו כמו שאתם רוצים אבל לדעתי יש משהוא יותר טוב בשירים קצרים -
בדרך כלל אני אישית-יעדיף שיר קצר.
אבל שיר כדוגמת:@מוח-שליט-על-הלב אמר בשירים ארוכים או קצרים ?:
יענקלה הכונס
יש לו קליפ.... וכשיש לו קליפ, והוא כול כך מושקע, אז אני אעדיף לצפות בקליפ מאשר להאזין לשיר.
-
כפי שאמרתי בתחילה אם השיר יפה אז אם הוא קצר אני מתאכזב שהוא נגמר וכל השירים בנגן שלי יפים
ולכן אני אוהב שירים ארוכים!!!! -
זה באופן כללי תלוי אבל עדיף שירים קצרים ותכליתיים בלי יותר מידיי נפח אבל לעיתים אקשיב לשירים ארוכים תלוי לפי המוזה ומי הזמר יש זמרים שמעבירים שירים ארוכים יופי ונחמד לשמוע אותם אבל הם צריכים לא לשעמם ולמרוח סתם מילים
-
לדעתי התשובה היא במילה אחת-
''תלוי''. -
אני בעד שירים קצרים
אולי לא קצרים במידה מוגזמת אבל לא ארוכים ומסתרכים כמו שרוך!
שכבר אתה מעביר לבית הבא וכו' -
למי שחושב ששיר ארוך זה שיר מרגיז אז אני רוצה לקבל דוגמא בבקשה
נראה ונשפוט ! -
אני לא יודע על מה כוונת פותח הדיון הייתה על שירים ארוכים במילים או בזמן, אבל אני משתף את דעתי שעניין שירים ארוכים במילים:
לשמוע שיר ארוך [לדעתי] תמיד כיף לשמוע, [אם הוא יפה כמובן].
אבל השאלה בשירים ארוכים או הקצרים זה מה ניתן לשיר! שיר ארוך (במילים) גם אם הוא יפה וקליט אז עדיין נשאר לך לזכור את מילות השיר הארוכות. אבל שיר קצר אם הוא קליט אזי זה יתפוס והרבה יותר פשוט יהיה לדעת לשיר אותו.
קחו דוגמא: השיר ''מנגינה של ביהמ''ד' של קמפה הוא שיר יפה וקליט אבל יש בו בעיה הוא קצת ארוך, ולכן אם אני ירצה לשיר אותו אני ישיר רק את הפזמון של 'לולי תורתך שעשועי...',
וכך גם באמת בהופעה של קמפה הקהל השתתף בשיר רק בפזמון.