דיון חסידי אוטנטי | ניגוני חצרות
-
אני חושבת שבנושא הזה צריך להדגיש שרוב שירי החצרות עברו מדור לדור עוד מימי העיירות ובתוך החצרות השונות מאז ולכן רוב הניגונים מזוהים מאוד עם החצרות השונות.
כמו כשהחסידים נסעו לאדמ"ורים לחגים בעבר זה לקח ימים אז היו משוררים בדרך ניגונים מיוחדים כל חצר ומה שהיה מקובל שם וזה השתרש בדורות הבאים.
וכן גם בשואה כמו האני מאמין הידוע -
אם כבר דנים בנושא הזה, אשמח אם מישהו פה שמכיר ניגוני בעלזא יוכל לזהות לי שיר ולהעלות לי אותו אם קיים מוקלט. שמעתי את זה בהסרטה מחתונה בבעלזא בזמן שהמבוגרים מנגנים בתזמורת האילמת נראה לי בתשע''ח . זה הולך
מודה אני לפניך ה' אלוקי ואלוקי אבותי.. על כל החסד אשר עשית אשר עשית עימדי.. ואשר אתה עתיד לעשות עימי איי איי איי... ועם כל בני ביתיי... ועל כל עמך בית ישראל...
קיצור אם מישהו מכיר... -
@א-רקידה-לע בבקשה01-מודה אני.mp3
עוד ביצוע
26 מודה אני לפניך.mp3
07-מודה אני.mp3 -
@מיוזיקפון יש לך עוד אחד? כי אני התכוונתי למנגינה אחרת.
-
אני דווקא חושב שהחצר הכי מוזיקלית עם היצירות החדשות הכי מוצלחות זה בעלזא.
דרך אגב, בחצר הקודש דושינסקיא יש הכי הרבה מוזיקאים, משולם גרינברגר (מה תשתוחחי וכו'), שמעון דוידוביץ, יואלי וינברגר, זאנויל וינברגר, יואלי מרקוביץ, אפרים מרקוביץ, והעולה על כולנה האחים ניילנדר המפורסמים לשבח כבר מספר רב של עשורים.
אני רק נזכר עת בשירה המפורסמת של האחים ניילנדר מידי שנה בעריכת שולחנו של בעל שבט הלוי זי"ע בליל שביעי של פסח, איך שהם עשו את זה, אין להם מתחרים. -
@א-רקידה-לע כמה מפורסמים יש לחבד (שירים וניגונים)?
-
@מוישי-2 הרבה... יש את ניגון ד' בבות שהרבה חסידים נכנסים איתו לחופה. יש הרבה ניגוני שמחה שבאוזניי שמעתי מתנגנים בחתונות אצל אדמורים, ושמחת בית השואבה וכו. ונכנס לרוב במחרוזות שמחה רגילות של זמרים.
-
פוסט זה נמחק!
-
-
@יוסי-4 אמר בדיון חסידי אוטנטי | ניגוני חצרות:
יש הכי הרבה מוזיקאים
אני חשבתי שדווקא בבעלזא.
יש כמה קאליש.
יש את ברייער שזה אב ובן.
יש את הרב ירמי' דמן בנו וגם קצת נכדו.
שלום ויענקי לעמער.
יש את יענקי לוינגר מנצח מקהלת חסידימלעך, והבנתי שרוב ילדי המקהלה גם בעלזערס.
הערשי רוטנברג.
יענקי אויש.
וזכור לי שיש עוד רק שכחתי עכשיו -
@א-רקידה-לע אמר בדיון חסידי אוטנטי | ניגוני חצרות:
@יוסי-4 אמר בדיון חסידי אוטנטי | ניגוני חצרות:
יש הכי הרבה מוזיקאים
אני חשבתי שדווקא בבעלזא.
יש כמה קאליש.
יש את ברייער שזה אב ובן.
יש את הרב ירמי' דמן בנו וגם קצת נכדו.
שלום ויענקי לעמער.
יש את יענקי לוינגר מנצח מקהלת חסידימלעך, והבנתי שרוב ילדי המקהלה גם בעלזערס.
הערשי רוטנברג.
יענקי אויש.
וזכור לי שיש עוד רק שכחתי עכשיוגם פינחס ביכלר בעלזאר
-
-
@א-רקידה-לע בדושינסקי יש המון זמרים
-
@מוישי-2 אמר בדיון חסידי אוטנטי | ניגוני חצרות:
@א-רקידה-לע כמה מפורסמים יש לחבד (שירים וניגונים)?
ניגון ארבעה בבות,
ניגון צמח צדק (אחרי הביצוע של בערי וובער בדיסק "תודה לך ה'" הוא נהיה יותר מפורסם, גם לפני הוא היה מפורסם),
צמאה לך נפשי,
והריקותי לכם ברכה,
ניע זשוריצי כלופצי (כולם שרים את השיר הזה בניגון בלי מילים ובחב"ד שרים את השיר עם מילים ברוסית),
עוצו עצה,
הוא אלוקינו,
וזה לא הסוף