משה נריה כורסיה!!
-
@אילנית לא מצאתי ...
-
צוות פיקוח-אם זה לא מתאים לפה אז בבקשה למחוק!
הכירו את המוסיקאי משה נריה כורסיה (25) מנוף איילון, מחנך ביומיום ובמקביל עובד נמרצות על אלבום הבכורה שלו מתוכו יצא בימים אלה סינגל הבכורה – “אותך מבקש”, בלדה יפהפיה, מלודית ואיכותית הממזגת טקסטואליות איכותית עם לחן קליט, נעים ומלטף, הרוקמים יחד נדבך קטן מכשרונו המיוחד של כורסיה.משה, מתי היה המפגש הראשון שלך עם מוסיקה ?
“מפגש ראשון זה קצת יומרני, בטוח שזה איפשהו בתת מודע, מה שאני זוכר זה בעיקר בית כנסת ואת הווקמן שלי. בית כנסת מלא במוזיקה (הידעת, שהמקור ההיסטורי הראשון למוזיקה בעולם היה בבית המקדש?) וזוכר את הווקמן שלי, הייתה לי קלטת אחת של מייקל ג’קסון, שיר אחד חרוט לי בראש heal the world (- תרפא את העולם) הייתי שם אוזניות במיטה ושומע אותו בריפיט, לא זוכר אם הבנתי את השפה באותו גיל, אבל הרגשתי שהשיר הזה בא לעשות טוב בעולם. ממש זוכר את עצמי מדמיין שאני על במות גדולות מנסה דרך המוזיקה להזכיר לעצמי ולשאר בני האדם כמה אנחנו טובים ואיך העולם הזה יכול להראות”.
תמיד ידעת שמוסיקה זה הייעוד שלך ?
“את הייעוד שלי אני עדיין מחפש, ובעיקר דרך המוזיקה. תמיד אהבתי אבל “לדעת”? קצת קשה לי עם המילה הזו. אנשים ש”יודעים” קצת מלחיצים אותי, אני מאמין שהעולם הזה הוא מקום לחיפוש אינסופי, לדיוק. אני מאוד מקווה שזה הכיוון, שזו השליחות שלי, והראייה לכך אני חושב זה אם זה יצליח או לא”.
על אילו מוסיקאים גדלת ?
“המון מוזיקה ישראלית ישנה וטובה. חווה אלברשטיין , אריק איינשטיין, שלמה ארצי ועוד – זו מוזיקה שאני מתגעגע אליה, יש בה תמימות וכנות, יש בה ערכים גדולים, הם מתעסקים המון בכלל עם ישראל,ב אלו לא טראנסים או שירים נטולי תוכן שמושמעים ללא הפסקה היום וקצת קשה לי איתם(למרות שהם עושים סופר שמח). בנוסף המון מוזיקה חסידית, מוזיקאים כמו שוואקי ופריד- ווקאליסטים ענקיים, היום המוזיקה הזאת פחות מושכת אותי ופחות מדברת אליי”.
מה אתה מרגיש כשאתה עומד על במה ושר?
“זה מאוד תלוי מה אני שר. אם אני שר כדי לשמח ולהרקיד, זו תחושה טובה אך קצת שטחית בעניי. כשאני עומד על במה ושר שירים שלי, את הלב שלי שנשפך על דף ורוצה להיכנס ללבבות של מי שבא לשמוע זה מטורף! זה קצת כמו סמים, קשה טיפה להשתחרר מזה. זה ממכר בטירוף והכי נהנה מהתגובות שלאחר מכן, לדעת שהצלחתי להזיז משהו אצל מישהו זו זכות גדולה וזו המטרה בעיניי”.
כיצד נולד השיר החדש ?
“כחלק מתהליך החיפוש בעולם המטורף הזה, אתה נופל ונשבר אינסוף פעמים, יש בנו רצונות מנוגדים וקשה לגעת באמת. עם זו, יש בנו נטייה אמתית להיות טובים באמת, לעשות את הדברים הנכונים, והדיסוננס הזה גורם לתשוקה גדולה – לאמת. השיר הזה מביע את אהבתי לאמת שלפעמים אני נוגע בה ולפעמים בורח כי אין לי כח ונשבר ואני נופל לחולשות שבחיים. האינסוף בכל תחום שהוא מזיכ רלי שאני פה בשבי משהו גדול, ואותו דחף של איזו תאווה או תשוקה רגעית לא שווה לי , וזה רק הורס ומחזיר אותי אחורה. אני שר את השיר הזה לאמת לומר לי ולעצמי כמה אני מתגעגע ואוהב, כמה היא עושה לי מה שלא עזו לי אף פעם, איך רק היא יודעת לגעת במקומות שלא ידעתי שיש, ואני נשבע לנסות כל החיים שלי לרדוף אחריה בלי לוותר, אבל ברור לי שאפול לפעמים”.
היכן ניתן לראותך מופיע?“כרגע אני עובד בכל הכח על האלבום בכורה עם ראובן חיון (האחד והיחיד), עשיתי הפסקה מההופעות, אני משייף עיבודים, לחנים וטקסטים , אני מתרכז באלבום ולאחריו עם חשיפה רואיה בעזרת ה’ נכבוש את העולם כמו שצריך, עם הופעות שייכנסו כמו חץ ללב, על במות גדולות וראויות. לאיכות הסאונד ,העיבוד והביצוע יש השפעה מטורפת על האנשים. כשזה נשמע טוב, זה עושה את העבודה. לכן אני מתאזר בסבלנות כרגע”.
מה החלום הגדול שלך?
“החלום זה קודם להיות אדם טוב באמת באמת, בלי הצגות. ולהוציא את זה החוצה לאחר חשיפה נכונה ומשמעותית.שאנשים יחכו לשמוע , להגיע להופעות, שיעברו חוויה , שאתן מה שאף אומן לא נותן כדי להצדיק את המוזיקה שלי לעם שכ”כ קורב לליבי.לעשות שיתופי פעולה עם זמרים הז’אנר שאני כ”כ אוהב לדוג’ אמיר דדון .ובעיקר שיהיה לי טוב, שתיהיה נחת ושלווה, שאדע להנות מהשקט והרגיעה כמו מהטירוף והאקסטזות”
-
@שרי-0 היום הוא בן 31 בערך .. כניראה הגיל לא מעודכן
-
@פונץ-בננה אמר במשה נריה כורסיה!!:
@שרי-0 היום הוא בן 31 בערך .. כניראה הגיל לא מעודכן
יכול להיות.
הראיון הוא אחרי שהוא הוציא איזה שיר.. -
@אייצ-ית אני חושבת שבקליפ יש נשים..
-
-
-
בקרוב משה כורסיה בסינגל מרגש חדשש!!
הפזמון 🤩
אני צועק אוהוו לאלוקים בוא תחבק תילדים שלך
כולם צמאים לאהבה
אני צועק אוהוו לאנשים תבינו לא הכל רואים
כל אחד סוחב סודות בפנים -
פוסט זה נמחק!
-
@ב-ב אמר במשה נריה כורסיה!!:
אם שמעתם לאחרונה את השם משה כורסיה שוב ושוב ולא בדיוק הבנתם מה הסיפור, אז באנו לעשות לכם סדר. כורסיה הוא מורה במקצועו, בזמנו הפנוי אושיית רשת מצליחה עם סרטונים שמגיעים לעשרות אלפי צפיות ובין לבין משלב קריירה מוסיקלית ענפה שבשיאה השיר המצליח "מישהו יקרא לך אמא" שהגיע למעל חצי מיליון צפיות.
"מישהו יקרא לך אמא"
"הבנתי שכולם התקדמו והקימו בית ורק אני נשארתי מאחור"
כורסיה הוא רווק, ואת השיר כתב בהשראת מילואים שעשה. "הייתי בן 28, רוב החברים שלי במוצב, כבר התחתנו והביאו ילדים. התרגשתי לראות שוב את כולם. כשהגיע הלילה, כולם היו בשיחות וידיאו עם המשפחות שלהם. שמעתי את החברים שלי מספרים למשפחות שלהם מה שלומם ואיך עבר עליהם היום" כתב.באמת אחד השירים המרגשים
-
-
@משיחח השיר הזה לא מתאים לפורום עקב כך שיש בסופו אשה (גם בשיר עצמו ולא רק בקליפ)
@ב-ב וכל מי שמעלה לפה ראיונות של משה נריה שימו לב שלא כל מה שיש זה עומד בקריטריונים אז ערכתי הפעם אבל פעם הבאה או שתערכו בעצמכם לפני שמעלים או שלא תעלו. אם נראה שזה מתחיל לחזור על עצמו יותר מידי נאלץ לנעול את הנושא ויהיה חבל -
פוסט זה נמחק!
-