ראיון | והפעם - אייל אביב!!!!🎉✨🎇
-
%(#d600ba)[והפעם תפגשו בחייו של הזמר 'אייל אביב', ילד קינדרלעך-מתמודד פופולארי ב'קול הבא'-זמר עצמאי בראיון מרתק!!!!!!]
||למי שלא מכיר עדיין - שירוץ לשמוע את השירים שלו ורק אז יתחיל לקרוא את הראיון.... אחרת זה לא שווה
ואם הכרתי אותו למישהו מכאן - אני שמחה כי בטוחה שלא תתחרטו על הרגע||
%(#d600ba)[בראש ובראשונה - אנו יודעים שאת הקריירה המוזיקלית שלך התחלת מגיל קטן (10), עוד בהיותך סולן בלהקת הילדים המפורסמת ה'קינדרלעך'. האם באמת זוהי תחילת הנגיעה שלך במוזיקה, ואם לא, אז ממתי?]
הלהקה הייתה הכניסה הרשמית והמקצועית לעולם המוזיקה, אבל כמובן שעוד לפני הלהקה הייתי שר בשבתות ובאירועים משפחתיים, המוזיקה איתי מאז שאני זוכר את עצמי.
השלישי מימין%(#d600ba)[תמיד היית מועדף הקהל, כבר אז בלהקה. האם עצם הפרסום מגיל קטן השפיע על מהלך ההתנהלות /ההתנהגות ביום יום? ואם כן - אתה חושב שהשינוי נבע ממקום טוב?]
כמובן שהפירסום משפיע, גם מבחינה נפשית וגם התנהגותית.
השינוי הזה יכול להיות לטוב או לרע, הכל תלוי באיך מחנכים במצב הזה.
אני מודה שעם הזמן והפירסום שגדל, זה הוציא גם צדדים לא כל-כך טובים, אבל ב״ה היו לי חברים טובים שידעו להחזיר אותי לקרקע.%(#d600ba)[ב"ה. ו... זו אולי שאלה קצת אישית... אבל אם לענות עליה - זה נתון לבחירתך בלבד.]
%(#d600ba)[בתור 'מפורסם' - מה הסוג החברה שהיית חיי בה בתור ילד-בחור-נער? הכל אותו דבר? אתה תמיד צריך לשמור על 'רמה' מסויימת וחלילה לא לחרוג ממנה? ואם כן - זה הקשה עליך?]הייתי חי חיים רגילים, וטוב שכך.
תמיד היה חשוב לשמור שהלהקה והחיים המקצועיים לא יהיו יוצאים מסדר החיים הרגיל של ילד בגיל הזה.
כמובן שזה היה לא קל לחזור מהופעות מאוחר, ולוותר על הקשר עם חברים מהכיתה.
אבל זה עזר מאוד להתבגרות והמקצועיות שאני חי כיום.%(#d600ba)[מה שנקרא 'מחשל'... קשוח. אילו ויקרה - הגלגל יסתובב לאחור, ודבר המוזיקה יהיה נתון לבחירתך. האם תרצה לשוב להיכנס ללהקה ובכלל לקריירה המוזיקלית?]
יש הבדל גדול בין מוזיקה, לקריירה מוזיקלית.
את המוזיקה אני לא אעזוב בחיים, אנחנו קשורים חזק.
לגבי ״הקריירה״, אני אשתדל לעשות את רצון ה׳ בכל מצב, ובמיוחד בהופעות ודברים שקשורים למוזיקה, ואקווה שזו הדרך הנכונה בשבילי.%(#d600ba)[כשאתה שר - רואים את הנשמה שלך שרה יחד איתך, כבייכול אתה חווה את הכאב/ההיסחפות ברגעיי אמת ממש. איך זה קורה כל כך טבעי?]
אני חושב שזה פשוט אני.
אני אדם ריגשי, ואם אעבור חוויה מטלטלת אז הרגש יהיה שם איתי, וכך גם אם אני אשיר שיר שמרגש אותי, הרגש יהיה שם.%(#d600ba)[כידוע, השתתפת בתכנית הקול הבא 2. את הזכייה לא גרפת - למרות מחוות המחאה וה'ביאוס' המוחץ של רוב המאזינים. הזכייה כמעט והייתה בכיס שלך.]
%(#d600ba)[איך הרגשת כאשר ירדת מהבמה בידיעה שזהו-זה?]
%(#d600ba)[האם מראש היית חוזר לתחרות שוב, אם היו אומרים לך אתה לא תנצח?]התכנית הייתה מבחינתי חזרה לעולם המוזיקה בתור יחיד, בתור ״איל״.
כל שלב שהתקדמתי בתכנית היה בעיני כלא מובן מאליו, בכל זאת הייתי בן 16, מול רבים וטובים שחיים את התחום שנים.
וכשראיתי שהגמר כלכך קרוב, אז גם הגיע התיאבון.
כמובן שהייתה תחושת אכזבה, אבל הודיה גדולה על ההזדמנות.
קיבלתי מלא אהבה מהצופים, וזה נתן מלא כוח.
ולשאלה השנייה:
באותו גיל , הייתי חוזר לתכנית בידיעה שלא אנצח, כי בסוף הניצחון הוא תואר יפה, אבל לא הופך זמר למצליח.%(#d600ba)[הסינגל הראשון שלך 'נפלתי וקמתי' - אחד הטובים שייצאו איי פעם. הכנות והרגש פשוט שופעים ממנו. הלחן מושלם. על מה השיר הזה מבוסס, אם אפשר לשאול?]
תודה רבה!!
השיר מבוסס על נפילות רבות שבני האדם עוברים, כי נבראנו לא מושלמים.
ויש תחושה עמוקה של חושך שלא עוזבת את המצפון עד שאנחנו קמים משם.
השיר בא להאיר את החושך הזה, ״ובכל זמן שהנר דולק אפשר לתקן״.
(וכמובן שכל אדם יתחבר לשיר בנקודה האישית שלו בחייו)%(#d600ba)[על השיר 'בעת סופה', שברירי לשאול... שלא יקלקל את הפואנטה שהוא החדיר לרבים מאיתנו... את המסר החד. הלחן המהמם שלו חובר על ידך בלבד. בהשראת מה? חייבת להיות סיבה מספקת ליצירה נדירה כזו.]
המילים של ״בעת סופה״ נכתבו ע״י חבר טוב וצדיק גדול.
פשוט קראתי אותן שוב ושוב, עד שהטקסט ממש היה בי,
ותוך כדי פשוט שרתי אותן, שרתי את המילים האלה, והלחן שיצא חיבר לי את כל המשמעות בשלמות, וכך נוצר השיר.%(#d600ba)[תהליך מעניין, יש לציין. על הקול שלך גמרו רבים וטובים את ההלל. לא לכל הזמרים יש כזו צלילות בקול. כמה זמן בשבוע אתה משקיע על פיתוח קול?]
האמת שבפעם האחרונה שהייתי בשיעור פיתוח קול, הייתה לפני 4 שנים.
מאז למדתי את הטכניקה של לשיר נכון, ולפני הופעות אני רק עושה חימום שלמדתי מתוך השיעורים.%(#d600ba)[ואם נעזוב שנייה את הפן המוזיקלי...]
%(#d600ba)[תוכל לומר לנו מה אתה עושה ביום יום? עובד על שירים נון-סטופ? ואם לא תמיד - אז במה אתה עוסק בזמנך הפנוי?]תודות לאלוקים - כבר שנתיים וחצי שאני זוכה להיות תלמיד ישיבה בלוד.
אז אני לומד תורה, ובהפסקות ובהתבודדות מקדיש למוזיקה-יצירה.%(#d600ba)[ב"ה. בטח רבים רואים אותך ברחוב - ועוצרים אותך לרגע או שניים. מה רובם שואלים אותך? במה הקהל הכי מסתקרן לגביך?]
האמת שתמיד מזכירים לי את הביצוע מהקול הבא של: ״קנא לשמך״.
וכמובן - שאלת השאלות: מתי שיר/אלבום חדש.%(#d600ba)[לקראת סיום -]
%(#d600ba)[נדבר כבר על השיר האחרון שלך, 'באמת אני נוגע' - כמה שהוא מטורף. הצלחת להרים סינגל, וקליפ מושלם. כל מילה וכל תו - נכנסים עמוק ללב. אם היו שואלים איזה זמר יכול לשיר את השיר הזה הכי טוב - הרי שהיו עונים שומעיך מיידית שאתה.]
%(#d600ba)[מה אתה יכול לומר לנו על הדרך עד שהוא הופק לאור?]תודה רבה!
שיר שנכתב ע״י אדם יקר ששמו צופן אברהם המוכשר.
מהרגע שראיתי את הטקסט הבנתי שיהיה סיפור גדול עם השיר הזה,
השיר הזה נחרט בי, (זה שיר התתבודדות שלי).
ומאז כל התקדמות עם השיר הייתה חסד ה׳ גדול , אני כל-כך שמח שהוא יצא לאור אחרי חצי שנה של עבודה קשה.%(#d600ba)[אתה עובד כרגע על שיר נוסף?]
כן, כבר עובדים על הבא.
%(#d600ba)[לסיכום - אנו מאחלים לך הצלחה רבה בהמשך, בכל אשר תפנה - ובקריירה המוזיקלית - שלא תפסיק להפתיע אותנו.]
%(#d600ba)[מעריכים מאד!!!]
%(#d600ba)[מחכים לכל יצירת מופת נוספת שלך!!!]תודה על המילים החמות, ועל כך שאתם שומעים את המוזיקה שלי. זה מעודד וממריץ קדימה.
מעריך מאוד!
איל.
%(#1e35e6)[כל הזכויות שמורות למראיינת. אין להעתיק, לשכתב, או לצלם בשום דרך ואופן כלשהו.]
-
-
-