איזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?
-
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.
ויש סוגי מוזיקה יהודית שאינם צריכים לעבור שינוי, וגם אם הם עברו שינוי עד היום זה היה שיוני מבורך. ואם יש לה להיכן להשתנות, זה רק לרעה, ולכן עדיף שלא. -
@ענק-הענקים-בדורינו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.השאלה אם זה שירים של זמרים חרדים או דתיים ותו לא או שזה נכלל בהגדרה שירים יהודיים
אגב @מוכשרת-על אני חושב שמוזיקה באנגלית היא פחות בגדר מוזיקה יהודית.
אם אתם מדברים על שירים דתיים זה משו אחד ושירים יהודים זה משו אחר ושירים של זמרים דתיים זה גם משו אחר אז תמקדו על מה אתם דנים פה כי נראלי שהדיון זה דווקא שירים יהודיים או שהבנתי לא נכון... -
@טיטו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
@ענק-הענקים-בדורינו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
דעתי בעניין-
זה מתחלק לשניים:
ישנם סוגי מוזיקה שפשוט מדרדרים את המוזיקה היהודית, ולכן הם צריכים לעבור שינוי לטובה- גם אם לא חסידי אותנטי אז לפחות יותר יהודי.השאלה אם זה שירים של זמרים חרדים או דתיים ותו לא או שזה נכלל בהגדרה שירים יהודיים
אם אתם מדברים על שירים דתיים זה משו אחד ושירים יהודים זה משו אחר ושירים של זמרים דתיים זה גם משו אחר אז תמקדו על מה אתם דנים פה כי נראלי שהדיון זה דווקא שירים יהודיים או שהבנתי לא נכון...למה שירים באנגלית הם לא מוזיקה יהודית? זתומרת, אולי הם באמת לא, אבל יחד איתם זה גם כל השירים בעברית שהם לא מהמקורות, ואם השירים המקוריים של רזאל ודוד בן ארזה וכו' הם כן שירים יהודיים- אז שירים באנגלית הם גם!
ואני מסכימה עם זה מאוד שיש חסר במוזיקה באנגלית, מי שמכיר את השפה- ההשוואה בין שירים ישנים באנגלית לשירים חדשים באנגלית היא פשוט מפחידה ומבטאת הכי שאפשר את ירידת הדורות. ברוך לוין הוא אחד בדורו שמוציא גם היום מפעם לפעם באנגלית, אבל נהיה סטייל כזה לזמרים אמריקאים לשיר בעברית, וזה חבל כי מפסידים את האיכות שבאנגלית...
אני גם חושבת שחסר שירים מזרחיים, למרות שכן יוצאים מידי פעם, אבל הם יותר ים תיכוניים, נגיד אם מישהו היה מוציא איזה מתחרה לברצלונה - זה ממש היה במקום
והמוזיקה עצמה? אני חושבת שהטרנסים שמוסיפים היום בשירים פוגעים בשיר והופכים את המנגינה לחשובה יותר מהמילים ומהקול של הזמר, וזה חבל. -
@מוכשרת-על אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
@טיטו אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
אם התוכן הוא יהודי והזמר יהודי אז - כמו שאומרת @תמר-מהמרכז זה אותו דבר כמו מילים מקוריות בעברית.
נכון, לא אמרתי שלא.
רק שאלתי אם זה הגדר של מוזיקה יהודית או שזה נחשב מוזיקה ושירים דתיים או שזה שירים יהודיים כי לדעתי זה לא -
תסכימו איתי צריך לשנות את המושג הזמר הזה זמר של ספרדים זה של אשכנזים
-
@מוח-שליט-על-הלב אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
לא הבנתי מה כוונתך
כיום מושג הזה הרבה פחות מוגדר, רוב הזמרים שרים הכל (חוץ מהקיצוניים שזה יהיה מצחיקק אם ישירו שונה..) -
%(#f50f0f)[???]
אתה קובע עובדה שלא קיימת ומבקש לשנות אותה??
-
@רולנד אמר באיזה שינויים צריכה לעבור המוזיקה היהודית?:
%(#f50f0f)[???]
אתה קובע עובדה שלא קיימת ומבקש לשנות אותה??
אתה בטח לא מכיר את הזמר משה קליין... וכאן חרגנו מהדיון