לוי פאלקאוויטש
-
@שלומי-0 אמר בלוי פאלקאוויטש:
האלבום בחוץ
באמריקה מדברים שזה אלבום מטורףףף[לחובבי האידיש!!!למה רק באמריקה , מה קורה בישראל??
או שפשוט אתה לא מכיר ישראלים חובבי יידש [כמוני... ] -
שלח לי קישור
-
@נטו-מוזיקה כי שמה הסגנון שאוהבים את זה בארץ יש גם אבל זה הרבה פחות במה מאשר שמה אבל אם זה יהיה טוב זה גם יגיע לארץ...
-
לוי פאלקאוויטש - א עהרליכע ליד - תקציר האלבום
לחנים ומילים: ר' יו''ט עהרליך ז''ל. עיבודים: משה לאופר, נפתלי שניצלר, יהודה גלילי, אברימי גור אריה, שייע קלר. -
@חבוב יצא כבר בצאט של מוזיקה VIP זה כבר עלה
5 - כל נדרי - יהודה גלילי
השיר הזה שכבר שמעתי זה אותו שיר שביצע בעבר אברהם פריד(באידיש וכן בתרגום לעברית) שיר מצוין וכמובן עיבוד יפה
-
@מוזיקה אמר בלוי פאלקאוויטש:
לוי פאלקאוויטש - א עהרליכע ליד - תקציר האלבום
לחנים ומילים: ר' יו''ט עהרליך ז''ל. עיבודים: משה לאופר, נפתלי שניצלר, יהודה גלילי, אברימי גור אריה, שייע קלר.וואלה מטורף.... שירים אחד אחד. אפילו שהם ישנים מהדור הקודם.
יש שירים שאני אפילו לא הכרתי. ..................... -
קישור לרכישה
https://lchaim.co.il/products/א-עהרליכע-ליד -
חברה דיסק מטורףףף. שמעתי את זה היום כמה פעמים ממש נהנתי מההגשה של הדיסק איזו הפקה?!
וואאוואי לוי בפעם ה3 זה חזקה לוי פאלקאוויטש-מביא מוזיקה טובה... שירים מרגשים מדהימים וטהורים עיבודים מטורפים[לייב!!!] ביצועים מטורפים של לוי הענק!!!!!!! מיקס טוב דווקא לא דיסק כבד לחובבי אידיש- דיסק כולו אידיש ממש אהבתי מחכים מלוי לעוד חומר וכמובן לקליפים מתוך האלבום... -
השירים הטובים! קשה לבחור אבל בגדול
גמילות חסדים- שיר מטורףףף-זה 10 דקות ו לוי מספר את זה כסיפור מדהים הרגשתי שזה 3 דקות. לאמיר זיך אומקערען-שיר מטורףף
ושאר השירים גם כמו וויליאמסבורג. גלות. 1000 דולאר און איין נאכט -יצירה מדהימה עם ביצוע מטריף של לוי איך שהוא משחק שם בקולו...
בקיצור אלבום אידישאיי משובח ביותר[למי שמאזין קול מבשר יש שם ראיון מעל שעה עם לוי על האלבום מומלץ[אידיש] לאוהבים] דיסק מדהים. -
השירים הטובים! קשה לבחור אבל בגדול
גמילות חסדים- שיר מטורףףף-זה 10 דקות ו לוי מספר את זה כסיפור מדהים הרגשתי שזה 3 דקות. לאמיר זיך אומקערען-שיר מטורףף
ושאר השירים גם כמו וויליאמסבורג. גלות. 1000 דולאר און איין נאכט -יצירה מדהימה עם ביצוע מטריף של לוי איך שהוא משחק שם בקולו...
בקיצור אלבום אידישאיי משובח ביותר[למי שמאזין קול מבשר יש שם ראיון מעל שעה עם לוי על האלבום מומלץ[אידיש] לאוהבים] דיסק מדהים.מה הרקע לכל השירים?
כלומר מה השיר וויאלמסבורג? מה המשמעות של השיר ולמה דווקא וויאלמסבורג ולא פלורידה... -
@אלימלך1234 אמר בלוי פאלקאוויטש:
@השקדן ר' יום טוב עהרליך היה גר בויליאמסבורג ובשיר הזה מבטא את ההווי היהודי והטהור בויליאמסבורג
יפה, תמשיך לתת את הרקע לשירים הבאים... [כתבתי מה הבנתי, תקן אותי ותוסיף על החסר..]
1 - וויליאמסבורג הסברת ששם הוא גר.. [אני חשבתי שהיה נסיון לגור יותר במנהטן ושם החיים היו פחות יהודיים.. והוא הסביר את היופי בוויאלמסבורג ששם החיים היו יותר יהודיים והוא מסביר במתיקות כמה היהדות יפה..]
2 - לאמיר זיך אומקערן - ?
3 - שלא עשני גוי - ?
4 - גלות - כמה שהבנתי שיר על מצב עם ישראל שאנו נמצאים בגלות ואין לאן לברוח.. משהו כזה.. וכמה הציפייה לגאולה
5 - כל נדרי - סיפור ידוע על קדוש ישראל ר' משה לייב מסאסוב שכולם חיכו שיגיע לבית כנסת ביום כיפור לתפילת כל נדרי אך הוא התמהמה והציבור לא ידע איפה הוא, בנתיים התברר שהצדיק עצר באחד הבתים ששמע תינוק בוכה ושאימא שלו הלכה בעצמה לתפילת כל נדרי, והצדיק עמד והרגיע שם התינוק.. ואמר להקב"ה איך אפשר לשמוע תינוק בוכה [עם ישראל] ולא לשמעו את צעקתו...
6 - ניסים - שכל החיים שלנו מלאים ניסים, איפה שנלך ומה שנעשה הכל ניסים ונפלאות..
7 - גמילות חסדים -סיפור בימי הבעש"ט על אחד מל"ו הצדיקים הנסתרים .. לא הבנתי בדיוק את הסיפור
8 - תורה - בכל מקום ואיפה שלא נהיה נתעסק בלימוד התורה..
9 - דער גרויסער באשעפער -?
10 - טויזנט דאלער אין איין נאכט - הבנתי את הסיפור אבל לא הבנתי מה המשמעות,
הסיפור שזמר לקח לעצמו 20 אירועים ביום [כשהדגיש ללקוחות שיש לו כבר אירוע לאתו יום והם אמרו.. לא נורא.. תגיע אחרי שתגמור שם..] וכך תכנן להרוויח פי 20 ממה שמרויח בלילה רגיל.. ובסוף לא הספיק כלום... משהו כזה... ומסקנת השיר שלא קופצים על שתי חתונות... מה המשמעות אין לי מושג...