האם יש מוזיקה ליטאית?????
-
נפתלי קמפה אולי?
-
קובי ברומר הוא גם חסידי ןגם מזרחי קצב אז אני קורה לו ליטאי
-
@מוח-שליט-על-הלב
אבל אם תבדוק הוא מקוטלג כזמר חסידי -
@ענק-הענקים-בדורינו טוב אבל אני קורא לו זמר ליטאי
-
רוב המוזיקה ה”חסידית”
זה בעצם מוזיקה ליטאית -
יש מוזיקה שמכונה מוזיקה ישיבתית וזה החסידי הפחות כבד (הרצליך אילסון דיקמן קמפה אוהד וכו) וזה הליטאי לעומת הכבד יותר (זאנוויל שטיינמץ ןכו)
-
@ענק-הענקים-בדורינו
הייתה פעם.
זמרים כדוגמת אברהם פריד ומרדכי בן דוד שרו מוזיקה שנקראה חסידית, אולם בהברה ליטאית. ולכן, אם רצית, יכלת לקרוא למוזיקה הנ"ל- "ליטאית".
כיום...
המוזיקה היא בעיקר או ישראלית או חסידית כפשוטו- בהברה חסידית.
את המוזיקה הליטאית תוכל למצוא אצל וותיקי הזמר ויחידי סגולה שממשיכים לשיר כך, דוגמת אלי הרצליך ועוד מעטים. -
@מוכשרת-על אמר בהאם יש מוזיקה ליטאית?????:
הנך יכולה למנות ג"כ את יונתן שינפלד כ "וותיק הזמר ויחיד הסגולה" (הוא מי שעלה בראשי כעת) ועוד כדוגמתו בהגדרה הליטאית.
פחות שינפלד שר הרבה יותר ישראלי אולי באמת יותר ישיבתי ועדין אבל ממש ממש לא בסגנון של הרצליך אוהד או קמפה שהם אילו ששומרים על המוזיקה הליטאית (בתקווה שיחזיקו מעמד )
-
אני חושב שהיום השתנו קצת ההגדרות אבל תכלס מוזיקה חסידית זה כל הניגונים או אלה ששרים עם הברה חסידית כמו שטיינמץ או ארי היל ומוזיקה ליטאית אולי לא מוגדרת ככזאת אבל זאת המוזיקה של הישיבע בוחרים - השירים של שבת בסעודה שלישית או כל השירים דוגמת השירים של אוהד מושקוביץ או יונתן שיינפלד באחרונים יותר
-
מוזיקה ליטאית כפי שהייתה בעבר מתייחסת להברה שבה נאמרו המילים כמו שאמרה אילנית.
בעבר-מי שהיה שר בהברה-היה שר בהברה ליטאית שהיא יחסית מובנת לכלל הציבור.(פריד, מושקוביץ, מ.ב.ד,שלמה כהן,שווקי...)
בשנים האחרונות, המוזיקה החסידית עם המבטא החסידי נכנסה ממש חזק-זאנוויל, מוטי, מקהלות הילדים אידיש נחת ויונגרליך-כולם שרים בהברה חסידית והציבור אוהב את זה...וזה גרם לירידה בשירה במבטא הליטאי פרט לבודדים כמו הרצליך ואחרים..
כמובן ששומעים את המוזיקה הזו גם ליטאים, בחורי ישיבות וכלל הציבור...ההגדרה ליטאית/ חסידית מקורה בהברה בלבד.
מלבד זה, נכנסו בשנים האחרונות המון ניגונים חסידיים שמושרים בפי כולם..אז אפשר בהחלט לומר שאנחנו בעידן של מוזיקה חסידית-אמיתית. -
@אילנית אמר בהאם יש מוזיקה ליטאית?????:
זמרים כדוגמת אברהם פריד ומרדכי בן דוד שרו מוזיקה שנקראה חסידית, אולם בהברה ליטאית. ולכן, אם רצית, יכלת לקרוא למוזיקה הנ"ל- "ליטאית".
מקוה שאברהם פריד לא יגיש תביעת דיבה......
-
@מוכשרת-על צודקת במאת האחוזים.
פותח הפוסט ביקש לדעת אם ישנה מוזיקה כזו-
אז התשובה היא לא.
אין ולא הייתה.
ואם ממש ממש ממש רוצים למצוא כזו-
אז זו המוזיקה החסידית בהברה הליטאית שאכן נשארה לא לרבים, ותוכלי למנות בה גם את יונתן שינפלד.
ו... עוד הערה קטנטונת...
לשון הקודש אינה הברה אחת, מתחלקים בה גם ההברה החסידית וגם הליטאית, ולמרות שהן דומות- הן שונות.
ולכן שיר בהברה ליטאית, לא ישווה לשיר בהברה חסידית. -
התגובות שהכל עניין של הברה נכונות בחלקן. נכון שרוב המוזיקה החסידית היא בהברה חסידית אבל יש הרבה שירים חסידים והם בהברה הליטאית אבל היא בעצם גם ההברה החב''דית. אז שירי פריד הם בהברה חבדית ולא ליטאית וכל הזמרים החב''דיים כנ''ל... ויש גם קצת ירושלמים שגם שרים בהברה זו..
-
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בהאם יש מוזיקה ליטאית?????:
יש מושג מוזיקה חסידית ויש מושג מוזיקה מזרחית. האם יש מושג מוזיקה ליטאית???
זה נראה לי נקרא מוזיקה ישיבתית כמו שאלי פרידמן עושה או אלי הרצליך כאלו ששומרים על קו ישיבתי/ליטאי אחיד