סקר | ניגון או שירה
-
@מערכת-הפורום
אני מאוד חושב שכדאי להשקיע בנגינה- לנגן אפשר הרבה יותר מאשר לשיר אחד ששר {אפי' שלמד פיתוח קול} ונגמר אחרי שעה שעתיים
- מי שרוצה להתעסק במוזיקה בדרך כלל ניגש לכלי נגינה שהוא מתחבר עליו ועליו הוא יושב ומשקיע מה שבשירה פחות נראה שזה בקלות
כי לא מה שאפשר לעשות בכלי אפשר לעשות בשירה - שירה זה למי שנולד עם זה מה שלנגן בכלי לא חייבים לגדול אם זה כמובן שמי שרוצה לדעת חייב להשקיע
-
בחרתי אחר כי יש פעמים שהנגינה היא מה שטוב כי נגינה עוזרת להתמודד עם דברים כשקשה והקול פחות משנה לנו באותם רגעים ויש פעמים שדווקא השירה היא העיקר כמו ערב קריוקי עם חברים או סתם כשיש אירוע משפחתי ושרים שאז הנגינה פחות עיקרית
למרות שבשני המצבים שני הדברים באים לידי ביטוי ככה שזה שאלה של סדר עדיפויות אישי ולא משו שאפשר לענות בהכללה
אני אישית משפר את שניהם תמיד ולא יכול לבחור רק באחד מהם
אגב @משה-משה דבר ראשון תאחד פוסטים דבר שני מי ששר נכון יכול לשיר למשך הרבה זמן וזה הרבה ממה שעובדים עליו בפיתוח קול דבר שלישי שירה זה אמנם יש כאלה שנולדים עם זה אבל כול אחד יכול לשיר יפה אם הוא ילמד לעשות את זה נכון ולשיר דברים שיפים לגוון שלו ואז התוצאה תהיה טובה בדיוק כמו שבנגינה צריך להתאים כלי לשיר (אתה לא תנגן טרנס עם מפוחית או גיטרה חשמלית עם גיין גבוה בשיר רגש) דבר רביעי לא בהכרח שמתחילים מנגינה כי זה העדיפות אלא כי רוצים בסיס לעוד דברים כי קול כבר יש והוא משתפר ככל שמשתמשים בו ונגינה אם לא תקנה כלי ותנסה לא תוכל לנגן... -
@מערכת-הפורום אמר בסקר | ניגון או שירה:
מה לדעתכם חשוב יותר- לנגן על כלי נגינה או לפתח את כישרון השירה?
השאלה היא:
חשוב למה???? (ל בשווא) -
@גילה אמר בסקר | ניגון או שירה:
השאלה היא:
חשוב למה???? (ל בשווא)חשוב לך (ללמוד לנגן בהשוואה לללמוד לשיר)
-
זה שאלה שלא ניתן להגדיר אותה! מה עונים על זה? (ומציאות שחצי חצי בתוצאות, בנתיים).
-
@ענק-הענקים-בדורינו אמר בסקר | ניגון או שירה:
זה שאלה שלא ניתן להגדיר אותה! מה עונים על זה?
כל אחד עונה מה שהוא חושב שיותר חשוב…
אני בחרתי לימוד נגינה.
זה משהו שאפשר לפתח, וכל אחד יכל להנות מיזה!שירה זה כישרון אפשר לפתח אותו אבל מי שאין לו את זה אין לו--- (כמה שאומרים כל אחד יכל לשיר תכלס....)
ברור שיש כאלה שטובים בשירה אז יהיה להם יותר חשוב לפתח את זה...
בקיצור כל אחד מה שחשוב לו.
וגם שבשביל לשיר יחסית טוב, אפשר לקחת כמה טיפים קטנים.
ולדעת לנגן זה נכס!! ששווה להשקיע בזה... -
אני בחרתי ללמוד לנגן על כלי, כי לדעתי כשאדם נמצא בקושי, הוא יעדיף לברוח לאמנות שהיא בלי מילים, כמו ציור, נגינה, או כתיבה, (ככה לפחות אני, אני שרה להנאתי כל הזמן, אבל כשבאמת קשה- לא עוזר לשיר, כן עוזר לנגן...)
וסתם ככה במאמר מוסגר שאולי לא כולם פה יסכימו איתי: לא לכולם טוב להשקיע בקול שלהם, לא לכולם טוב פיתוח קול, יש כאלו ששרים הכי טוב רק בגלל שהם לא למדו אף פעם בצורה מקצועית, והיו לי חברות שהשקיעו בפיתוח קול וזה הרס את הקול שלהן, אז אני לא אומרת שזה תמיד ככה, ובד"כ זה כן טוב, אבל ללמוד נגינה זה בלי סיכונים, ובשביל להצליח לנגן חייבים ללמוד את הבסיס ממילא, זה לא כמו לשיר שאפשר גם בלי ללמוד... -
מוזיקאי הוא אחד ששר ומנגן. נקודה.
מי שמשקיע רק באחד מהם - גם אותו הוא לא עושה כמו שצריך באמת. -
אני בחרתי באחר
כי לדעתי צריך להשקיע בשניהם
או שכל אחד ישקיע במה שטוב לו
בדר"כ זה כן הולך ביחד -
@הללויה
זו דעתך ואינני מסכימה איתה.אני מכירה כל כך הרבה אנשים שיודעים לנגן על שלל כלים באומנות ובמקצועיות אך הם אינם יודעים לשיר באופן יוצא דופן.
ולעומת זאת, אנשים רבים ששירה היא מרכז חייהם, אולם נגינה היא עדיין חלום רחוק.ושתי הקבוצות הנ"ל יכולות להיות אלופות בתחומם ומוזיקאיות במובן הכי הכי פשוט של המילה.
-
@מוכשרת-על אמר בסקר | ניגון או שירה:
ואולי תוסיפו אפשרות של גם וגם.
נראלי ש''אין הבדל'' זה נקרא 'גם וגם'.
-
פוסט זה נמחק!