ראיון | והשבוע - הזמר והיוצר 'שלמה רג'ה'!!!!✨🎶✨
-
%(#0400ff)[אם איי פעם רציתם לשמוע ולקרוא קצת מעבר על הזמר 'שלמה רג'ה' - אז עכשיו הגיע סופ-סוף הטיימינג! ראיון מרתק מאד, אני חייבת לציין. הרבה יותר משווה קריאה!]
%(#0400ff)[מאיזה גיל התחלת 'לעסוק' במוזיקה?]
האמת מגיל ממש צעיר, בערך בגיל 11 כבר נכחתי באולפנים מטעם מקהלת ילדים אזורית.
בגיל 15 התחלתי לכתוב ולהקליט באופן עצמאי.%(#0400ff)[ממש מגיל צעיר. מה המוזיקה מהווה בשבילך?]
עוגן, איזון, זה מקום לפרוק. קשה לי לדמיין את החיים שלי בלי המוזיקה. בזמניי קושי במקום לפרוק את זה במקומות ורגשות שליליים פשוט כתבתי אתזה. מי ששומע את החומרים שלי דיי שם לב שהרבה מן הטקסטים נכתבו בדמעות,
ועל כן הרבה מזדהים עם זה.%(#0400ff)[כמו שנאמר; מה שיוצא מין הלב - נכנס אל הלב. האם אתה מודע להשפעה שיש למוזיקה שלך על אחרים? ואם כן - מה היית רוצה לחדד?]
בהתחלה לא הייתי מודע, כיוון שאני פחות מעורב 'בחוץ'. אני טיפוס של עשיה שקטה, אבל לאט לאט הבנתי שלא רק אני שומע את המוזיקה שלי, ועם הזמן זה מחלחל לעוד קהלים ואיזורים נוספים.
משהו חשוב שהייתי רוצה לחדד - כהמשך לשורות האחרונות, כאשר אתה נמצא במקום של השפעה ואתה מבין את זה - אתה מתחיל יותר להניח דגש על דברים מסוימים. ומהמקום שלי, כשהבנתי מה ביכולתה של מוזיקה לעורר, התחלתי יותר לשים לב לטקסטים שלי, כל מילה יכולה להתפרש לא כמו שכיוונת, וזו אחריות מאוד-מאוד גדולה.%(#0400ff)[כמובן. וזה סוג של עול - ששווה וקשה גם יחד, לעמוד בו. בתור בחור - ידעת לאן אתה פונה? על ההשלכות של המוזיקה על חייך הפרטיים וכדומה.]
לא ממש. כן ידעתי שאני רוצה את זה בכל מחיר אולם לא הייתי מודע אל ההשלכות. אבל כשאתה עושה את הדברים באיזון הנכון ובדרך הנכונה, אין ממה לחשוש.
הרבה בני נוער מפחדים להגשים את עצמם בגלל החששות האלה, מה ההוא יגיד ואיך זה ישפיע עליי בשידוכין למשל, ועוד ועוד....
כל עוד זה נעשה בגדרים הנכונים ובאיזון הנכון הכל בסדר ואפילו רצוי. נולדנו להגשים ולמלא את התכלית שלנו לא של השכן.%(#0400ff)[כל מילה בסלע. ו... שאלה נורא מסקרנת: האם איי פעם קיבלת תגובה שגרמה לך לבצע ריסטרט, או להפך - נתנה לך דלק להמשיך? או שאתה בכלל לא עובר על תגובות...]
כן אני חוטא ומדי פעם עובר על טוקבקים. אני בעיקר צוחק, כי להיות משוטט מקלדת זה כזה פאסה, אבל באמת אם בנאדם רושם הערה בצורה טובה ובביקורת עניינית אני לוקח אותה ומנסה להשתפר.
%(#0400ff)[טוב לדעת...;)]
%(#0400ff)[עיקר המוזיקה שלך הינה בעצם 'ראפ'. אתה עושה את זה בשביל העולם החרדי, וזה מה שיפה בזה, כי קשה למצוא ראפ טוב ב'לועזי' אם בכלל...]
%(#0400ff)[איך אתה מסתכל על זה מנקודת המבט האישית שלך?]אממממ... האמת שאני לא ממש על משבצת הראפר, למרות שנוח לקרוא לי כך.
אני כן מגיע מהתחום אבל אני מונח על משבצת רחבה הרבה יותר. אני משתדל להביא הרבה עולמות לתוך המוזיקה שלי. אם זה המזרחית, הסול, הטראפ שמאוד הולך היום ועוד ועוד....%(#0400ff)[להיות מודעים לצד הנוסף הזה - זה מוסיף הרבה ופותח אנשבים נוספים. רבים מקטלגים את סגנון המוזיקה שלך בעיקר כ'ראפ'. השירים שלך מולחנים על מילים מחושבות שנוגעות בדיוק בנקודות הרגישות, שמדברות בעיקר לנוער. ולכן - רוב רובו מהנוער מתחברים אליך. ממה נובעת ההשראה הזו למילים? נסיון אישי, וכד'...]
כשאתה בן 15 אתה עדיין מחפש זהות אז ההשראות היו יותר ראפרים מאותה תקופה. עם השנים, יחד עם המון מצבים, בדרך אתה מתחיל לגבש זהות ואישיות שהיא אך ורק שלך, אז כמובן שיש השפעות מהמוזיקה שאתה שומע. אולם לתוך כל זה - אתה מכניס את הטאצ' שלך, את מה שעברת, את הדברים שאתה רוצה לתקן, את התקווה והאמונה שהטוב ממש פה לידך.
ספרי חסידות אגב, מאוד תורמים להשראה. למשל בעל התניא, שהוא הרופא הגדול לנפש.%(#0400ff)[אתה חושב שלהיות זמר זו שליחות? ואם כן - איך אתה מביא את זה לידיי ביצוע?]
תלוי מה אתה עושה עם זה.
סכין לדוגמא הוא דבר שיכול לעשות הטוב הגמור אך גם את הדבר הגרוע ביותר.
אבל ברמת הרעיון, כן. להיות יוצר זו שליחות מאין כמותה, הרבה בדור שלנו התעייפו כבר מלשמוע את ההוא צועק על הבעיות ואת ההוא מטיף וכו' וכו'.
בכלי הזה שנקרא מוזיקה אפשר להנגיש את הדברים בצורה המושלמת ביותר.
אז אומנם אני לא צדיק וגם לא קרוב אבל בדיוק בגלל זה יותר קל להזדהות עם הטקסטים כי אני בדיוק כמו כולם, זה שהקב"ה נתן לי את הכלים ליצור, זה לא מבדיל אותי משום אדם אחר.%(#0400ff)[ברוך השם שזו ההסתכלות שלך. ו... כשאתה אוחז את המקרופון ביד, ושר. מה ההרגשה?]
בהופעה זה יותר התפוצצות הר געש של אנרגיה שקשה להסביר, באולפן זה מתבטא כשחרור ענקי מהלב, אתה מרגיש נקי יותר אחרי סשן הקלטה.
%(#0400ff)[בטח כל זמר מרגיש אחרת. כמה זמן אתה עובד על שירים קודם הוצאתם לאור? ואז כשאתה מוציא - מה הכי מספק אותך אחרי שהתוצר גמור?]
או-ה... אין כללים בזה. יש שירים שסיימתי בשבוע ויש שירים שמחכים אצלי כבר שנתיים לזמן ולמקום הנכון.
קודם כל אני סופר מסופק בכל התהליך, אם זה אחרי שסיימתי לכתוב, לאחר מכן שסיימתי הקלטות, וכשסיימתי להפיק ולמקסס את השיר. שאני מרוצה מהתוצאה אין שמחה גדולה מזו.
הסיפוק הגדול ביותר זה הסיפורים העוצמתיים שאני מקבל על מה ששירים מסוימים עשו לכל מיני אנשים, אנשים שעברו דברים ממש קיצוניים ובדיוק נתקלו בשיר מסויים שנתן להם כוח ותקווה, זה באמת שווה הכל.%(#0400ff)[וואו שזה מספק!]
%(#0400ff)[עשית הרבה דוואטים. יש לך אחד שהכי התחברת אליו? ואם כן - מדוע?]קשה לי לומר אני באמת אוהב את כולם ולכל שיתוף פעולה כזה יש את הקסם שלו, אבל בלית ברירה אבחר בשיר "לא יכול". הכל שם התחבר לי ממש טוב עם הוויז'ן שרציתי להעביר. אומנם זה קצת שיר כבד אבל בשביל זה יש את #בחייך קצת לאזן את האווירה
%(#0400ff)[בהחלט בחירה נכונה...]
%(#0400ff)[בהרבה מהשירים שלך אתה מזכיר 'שקר', 'פייק', 'על אמת' וכיוצא בזה. מה הסיבה?]אנחנו חיים בעלמא דשיקרא, וכל שנה המצב רק הולך ומחמיר, הכל חיצוני, מהשפה ולחוץ, הכל בנאלי ורדוד, הכל סטורי.
חשוב לי תמיד להדגיש אתזה גם לעצמי, לא לקנות את הסיפורים האלה, להיות מפוקס עם רגליים על הקרקע, יציב בהחלטות, חסין גם כשמרגישים כשהקרקע עוד רגע נשמטת.%(#0400ff)[בכנות -אתה נהנה מהחיים האלה 'במירוץ'. לרוץ כל שנייה בין הופעה לאולפן לחשוב על שירים חדשים אלבומים וכ"ו....?]
אני לא במירוץ ולכן אני נהנה מזה. אני עושה את הכל בקצב שלי ובאיזון הנכון.
הלחץ הוא מהשטן, לא בריא לעשות כל דבר בחיים מהמקום הזה, אז אני משתדל תמיד ליצור ברוגע, וגם אם לא הלך לי היום אז יש את המחר ומחרתיים וכן הלאה. הכל בגוד וויבס.%(#0400ff)[אופטימלי לחלוטין. מה הדבר שהכי מספק אותך בחיים? בלי קשר למוזיקה?]
משפחה. חד וחלק.
צריך להעריך את הדבר הקסום הזה שקוראים לו משפחה, הרבה אנשים היו משתוקקים להתחלף איתנו.
נולדה לי לא מזמן בת מקסימה. האוצר הזה מגלם את הדבר הכי מתוק שיכול להיות, וגם בשבילה אני כרגע עובד על שיר, שיראל.%(#0400ff)[אתה מרגיש שאחרי שנכנסת לעולם קריירת המוזיקה - משהו השתנה בך?]
המון. בנאדם תמיד משתנה ובמיוחד בתחום, הרבה תובנות מגיעות אליי תוך כדי הכתיבה וזה מחדד לי הרבה על עצמי ועל העולם.
%(#0400ff)[איך אנשים מגיבים כשהם רואים אותך?]
שאלה יפה. לפעמים זה קצת מביך, אבל למדתי להתרגל לזה. אם זה מה שעושה טוב למי שרואה אותי אני אזרום עם זה בלי בעייה;)
%(#0400ff)[איך אתה מגדיר 'ראפ' חרדי?]
לא יודע אם צריך להגדיר את זה כך, כמו שלא מגדירים רוק חרדי למשל, או דאנס חרדי. כן הייתי אומר שכל מוזיקה שהיא בגדרי ההלכה והטקסטים שלה עם משמעות ועומק רוחני עונה להגדרה הזו, כי לצערי יש גם מוזיקה 'חרדית' שאין בה ולו שמץ של חרדיות או סממן של יראת שמים.
%(#0400ff)[נכון, ועצוב שזו האמת. תמיד חלמת להיות 'ראפר'? ואם כן - אתה חושב שהחלום שלך התגשם במלואו?]
חלומות אני משאיר ללילה, משתדל לעשות את מה שאני חושב לנכון ועם זה להתקדם הלאה. אין לי שאיפות 10 שנים קדימה, האופי שלי הוא כזה של מה אני עושה עכשיו כדי להתקדם.
אבל בגדול רוצה תמיד להגיע ולגעת באנשים נוספים, שהשירים יהוו קצת נקודת אור לזקוקים לכך.%(#0400ff)[יש למה לצפות בקרוב?]
כל כך המון חומרים בעזרת השם. הלוואי!...
התחתנתי קצת לפני הסגר השלישי אז הייתי קצת בסוג של הפסקה קטנה, אבל תוך כדי עבדתי על סינגלים ואלבום שני שאוטו-טו יהיה מוכן ליציאה לאור בעזר השם. כמובן שלעיתים מתעוררות מניעות וצצים עיכובים, אבל זה רק מחזק אותי ומחשל.%(#0400ff)[ב"ה. ו... מחכים בקוצר רוח!!!]
%(#0400ff)[תוכל לומר למשתמשי אתר 'מקצב' מילה לסיום?......]ישמע כמו קלישאה, אך באמת אל תוותרו על הרצונות ועל התכלית שלכם, כמובן שלא הכל מגיע מיד כמו שרבים נוטים לחשוב, אבל עם סבלנות והרבה סבלנות מגיעים הכי רחוק שאפשר.
-
-