-
@חכם-טרפון אמר באברהם פריד:
לכל החכמים .
פריד הוא מלך המוזיקה ללא כל ויכוח,
ומלך פורץ גדר,
וזהו יופיו.אני אוהב יותר את ישי ריבו.
-
יואו, אהבתי את הקליפ...... איזו יציאה חמודה!!! הפקה מושקעת ממש.
-
צפיתי פעמיים בשיר כדי להבין את הרדידות של השיר/ הקליפ עליה דיברתם.
קטונתי מלהבין את כוונתכם...
אני ממש אהבתי את השיר!!!
נראלי שהולך להיות לי מחר בוקר קסום איתו....
שיר כל כך אופטימי, כ"כ יהודי, אני ממש נהניתי להאזין לו והוא כבר נמצא אצלי בפליליסט.
גם הקליפ ממש חמוד-מתאים בול לקונספט.
תגידו יש על פריד??? -
@shoval אמר באברהם פריד:
תגידו יש על פריד???
תלוי את מי את שואלת אבל מבחנתי כן. הוא לא אותו פריד שגדלתי עליו ואי לכך אני חושבת שהוא ממש ירד ברמה בקליפ הנוכחי ובשנים האחרונות גם כן וזה רק מחמיר ושוב זאת דעתי הפרטית.
-
@ברוריה זכותך המלאה לחשוב כך, אני חושבת שהוא פשוט שינה את צורת ההגשה שלו עמ"נ להתאים ת'עצמו גם לדור הצעיר ולהישאר רלוונטי גם כיום. (בשונה מדומים לו שלא עשו זאת וקצת-הרבה נעלמו מהנוף.)
עזבי רגע ת'קליפ הנוכחי שהרבה לא התחברו לסגנון- שכ"כ מתבקש כי הוא מבטא את השיר בצורה מעולה.
בעקבות מה ירד ערכו של פריד?(מבחינתך) אשמח למענה רחב בנידון. -
זה לא קשור, בזמן האחרון כולם ירדו, וכולם אני לא מתכוונת רק לזמרים אלא לכולם! אנשים ילדים בחורים פשוט כולם. (זה בעצם מה שנקרא ירידת הדורות, לא? )
וחוץ מזה שכל אחד וטעמו האישי. יהיו את אלה שיאהבו יותר את הקפיצי המודרני והחדש ויהיו את אלה שישארו עם הנוסטלגי והשקט. או לא משנה מה...
קיצור בפורום כזה גדול אפשר להתווכח על הדברים האלה שעות. וגם אחרי ימים שלמים שיטחנו את הוויכוחים זה לא ייגמר ולכן, חוסכים את זה מהתחלה.
לא אמרתי שאסור חס וחלילה לומר את דעתכם האישית. אבל תמיד נשאר עם המשפט: על טעם וריח אין מה להתווכח!!||וכמובן זוהי דעתי האישית וגם על זה יכולים להתווכח... ||
ותכלס לגבי השיר והקליפ וכל מה שכתבו פה אני עדיין לא יודעת על מה כולם מדברים כי עדיין לא ראיתי ולא שמעתי את הקליפ והשיר...
-
@shoval אמר באברהם פריד:
בעקבות מה ירד ערכו של פריד?(מבחינתך) אשמח למענה רחב בנידון.
אני חושבת ואני לא יודעת להגיד אם זה נכון כי אני לא מומחית לענייני מוזיקה וזמרים אבל בתור אחת ששמעה הרבה מוזיקה והרבה את אברהם פריד אני חושבת שזה בגלל מספר סיבות א' בגלל שאברהם פריד נפתח יותר לישראליות ופחות כבר לחסידיות האותנטית שהייתה לו פעם ונהיה כמו שוואקי כזה. וב' אולי ליובל סטופל יש יד בזה ואני חושבת שפעם הוא היה הרבה יותר אייכותי מבחינת התוכן של השירים כנראה נמשך יותר לקליפים ולחצוניות מאשר לתוכן וזה חבל כי רואים את זה בולט מאוד.
-
פחות התחברתי לשיר החדש גם קצב קצת מוזר
-
@ברוריה יכול להיות שקשה לך לראות אותו נפתח לקהלים אחרים וזה בסדר ומובן.
אבל לומר עליו שהוא נמשך לחיצוניות ופחות לתוכן?אחותי נסחפת!!!
תראי אני לא קוראת מחשבות או משהו בסגנון אבל קל מאוד להבחין בערכים שלו וביראת שמיים.
ואם הוא נמשך פחות לתוכן אז מי כן?....
אבל עזבי בואי לא נמשיך ת'דיון שלא נספים. -
@ברוריה אמר באברהם פריד:
@shoval אמר באברהם פריד:
בעקבות מה ירד ערכו של פריד?(מבחינתך) אשמח למענה רחב בנידון.
אני חושבת ואני לא יודעת להגיד אם זה נכון כי אני לא מומחית לענייני מוזיקה וזמרים אבל בתור אחת ששמעה הרבה מוזיקה והרבה את אברהם פריד אני חושבת שזה בגלל מספר סיבות א' בגלל שאברהם פריד נפתח יותר לישראליות ופחות כבר לחסידיות האותנטית שהייתה לו פעם ונהיה כמו שוואקי כזה. וב' אולי ליובל סטופל יש יד בזה ואני חושבת שפעם הוא היה הרבה יותר אייכותי מבחינת התוכן של השירים כנראה נמשך יותר לקליפים ולחצוניות מאשר לתוכן וזה חבל כי רואים את זה בולט מאוד.
דווקא בשיר הזה לטעמי הוא מנסה לחזור למוזיקה החסידית. תשמעו את הסגנון, את העיבוד. ואת זה שהוא משתמש בהבהרה חסידית ולא בחבדי"ת (שאותי אישית זה מעצבן, אבל לא משנה).
ובלי קשר, לטעמי בצפייה ראשונה הקליפ והשיר נשמעים רדודים ורק לאחר כמה צפיות אפשר להתחיל לחבב אותם.
גם אוטוטו היה נראה רדוד בהתחלה. ואיכשהוא, גם אם הוא לא כמו להיטי העבר - הוא כיום שיר חביב, קליט, שמדליקים בהרדקות ונהנים עד השמיים.ועוד משהו.. הקטע שבו הוא כאילו עובר מן האולפן לציור (בערך ב2:20) עשה לי דז'וו חביב לסרט יהודים בני מלכים שבו משתתף כמובן...
-
@ישתבח-שמו אמר באברהם פריד:
עשה לי דז'וו חביב לסרט יהודים בני מלכים שבו משתתף כמובן..
וואו נכון צודק שזה מזכיר את יהודים עם בני מלכים מעניין אם גם יובל סטופל נזכר בזה כשהסריטו את הקליפ
-
@כוכבים-נופלים אמר באברהם פריד:
מישהו יודע מה הסיפור של פריד שנה וחצי לא הוציאי כלום ותוך שבועיים הוא מוציאי שלוש שירים
(תסמינים בדרל לאלבום?)משהו כזה אבל רק את ויושע שכבר ביצעו בהופעה (אחד השירים למי שלא שמע) הם לא מוציאים בינתיים באסה
-
מה אומרים על השילוב של אברהם פריד ובניה ברבי לשיר 'מילא יבוא'?
-
@איציק-דדיה דיברתי על הסרטון שפורסם שהם מתאמנים על השיר 'מי לא יבוא'..