סקר | הקשר בין אישיות למוזיקה
-
אני חושבת שזה קשר שקיים באופן כללי בין אמן [ולא משנה באיזה אמנות הוא עוסק], ובין היצירות שלו.
במיוחד במוזיקה שידוע שהמוזיקה מבטאת את הנפש והאישיות של האדם -
זה יותר מברור (לי לפחות) שיש קשר בין אישיות למוזיקה,
לא מדברת על כאלה ששרים בשביל כסף או לאידעת מה.
על כאלה אמנים, שיוצרים את המוזיקה שלהם, לא רק שיש קשר, המוזיקה שלהם זה הם והם זה המוזיקה שלהם.
ולא משנה אם השיר רועש או שקט, ירגישו אותם בו.
(יש כאלה אמנים שאפשר לזהות שירים, יצירות שלהם על התו הראשון, הם מכניסים את הזהות שלהם לשיר...)וגם אנחנו- רק זה שכל אחד מתחבר לסגנון שונה מראה שזה קשור איכשהו לאישיות, אבל לא לאופי,
לא מחייבת בכלל שאדם שקט יאהב שירים שקטים וסוער סוערים.לפני הכול מוזיקה זה אמנות, אמנות זה הנפש, אז ברור שיש קשר כלשהו...
-
@זברה אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
לפני הכול מוזיקה זה אמנות, אמנות זה הנפש, אז ברור שיש קשר כלשהו...
אם כל הכבוד שאמנות זה הנפש אני טוען שאין שום קשר בין האישיות של הזמר למוזיקה שהוא יוצר.
אומנם זה הולך שכל אחד שיוצר משהו זה הסגנון שהוא מתחבר, אבל להגיד שיש קשר בין האישיות למוזיקה שהוא יוצר זה לדעתי טעות -
@hhkkkk אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
אם הוא מתחבר זה מעיד משהו על האישיות.[מחקרים וכו']
גם בלי מחקרים,
אולי אי אפשר להסביר את זה, אבל נשמע לי מופרך להגיד ש-@ללא-שם אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
אם כל הכבוד שאמנות זה הנפש אני טוען שאין שום קשר בין האישיות של הזמר למוזיקה שהוא יוצר.
אומנם זה הולך שכל אחד שיוצר משהו זה הסגנון שהוא מתחבר, אבל להגיד שיש קשר בין האישיות למוזיקה שהוא יוצר זה לדעתי טעותכל אחד שיוצר משו מעצמו, זה מושפע ממנו, ומהאישיות שלו.
אתה קראת לזה סגנון שהוא מתחבר, אני חושבת שאצל אמנים זה מעבר לזה.
אצלנו, המאזינים, זה סגנונות שאנחנו מתחברים. (וגם לזה יש קשר לאישיות)
אבל מישו שמוציא יצירה חדשה מעצמו, אין מצב שזה לא מושפע ממנו... כל המלחינים הגדולים, היוצרים, הכותבים, יש להם אותם נגיעות בכל השירים שלהם.ולאו דווקא בשירים, גם ציירים, מעצבים וכל אומנות אחרת, זה מושפע מהאישיות של האדם.
||וואלק קשה להסביר את זה, אבל תשאל כל אחד שעשה משו כזה הוא יגיד לך שזה חלק ממנו...(אולי לא כולם, מייבי יש כאלה שעושים מה שמבקשים מהם בלי להכניס ת'צמם לזה.... אבללל נשמע לי הזוי)||
-
אני הצבעתי אחר...
לדעתי יש חלוקה ברורה בין זמר ליוצר
יוצר חי את העולם שלו ברמה מסוימת עוד יותר מאדם רגיל ומכוח זה הוא יוצר דברים שמשקפים את זה אז אני אישית חושב שוודאי שהמוזיקה שלו מבטאת את העולם הפנימי שלו והיא מראה לנו את האישיות שלו ואת הרגשות והמחשבות שלו
לגבי זמר אני חושב שגם אם הוא מה שהוא מוציא זה מה שהקהל אוהב עדיין נראה לי שגם הוא אוהב את זה בלי לאהוב מה שאתה עושה קשה לעבוד בפרט בשוק הזה אבל זה עדיין לא אומר שזה מבטא את האישיות שלו אלא זה בסך הכל תחביב שלא בהכרח קשור לעומקי הנפש כמו שזה קשור לשעשועי הגוף
בקיצור דעתי היא שיוצר המוזיקה שלו מגיעה וודאי מהאישיות שלו אבל זמר לא בהכרח
-
@מוש-בן-דוד אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
לגבי זמר אני חושב שגם אם הוא מה שהוא מוציא זה מה שהקהל אוהב עדיין נראה לי שגם הוא אוהב את זה בלי לאהוב מה שאתה עושה קשה לעבוד בפרט בשוק הזה אבל זה עדיין לא אומר שזה מבטא את האישיות שלו אלא זה בסך הכל תחביב שלא בהכרח קשור לעומקי הנפש כמו שזה קשור לשעשועי הגוף
בקיצור דעתי היא שיוצר המוזיקה שלו מגיעה וודאי מהאישיות שלו אבל זמר לא בהכרחאוקי-רוב הזמרים הם יוצרים-למעט הזמרי חתונות,
ובהכרח שרוב הזמרים מבטים את נפשם-וודאי שאלו שסתם שרים ולא יוצרים לא בהכרח קשור..