סקר | הקשר בין אישיות למוזיקה
-
הצבעתי אחר ואני אפרט מדוע.
בכללי זה די נכון. כלומר-זמר רוחני שר שירים רוחניים, זמר רגוע שר שירים שקטים וכן להפך, זמר חסידי שר שירים חסידיים וכו'...
בא נגיד שלא תמצאו זמר ששר שירים על אלוקים בלי לדעת שהוא קיים וזה הרי ברור מאליו.
אבל-
זה לא נכון תמיד. יש זמרים ששרים דברים שהם לא מחוברים אליהם בכלל רק בשביל להרשים את הקהל. בא נגיד שאולי ב85% מהפעמים זה נכון ובשאר לא. -
אני הצבעתי כן בגלל שע"פ רוב יש קשר
לדעתי זה מתחלק לכמה קטגוריות זמרים נגנים ויוצרים כשכמעט כל אחד מהם מתחלק ל2
זמרים יש ששרים מה שהם אוהבים ואז הקשר הוא מאוד חזק ויש כאלה שהולכים לפי מה שהולך ואז זה פחות שבאמת יש קשר
נגנים על פי רוב לא בהכרח יש קשר אבל לא לגמרי אין קשר כלומר כשאני מגיע לנגן משהו זה כבר מוכתב מה אני אמור לנגן אבל בשביל שזה יהיה אומנות שלי אז אני מביא משהו מעצמי גם וכמובן יש בצד השני את האינסטרומנטלי
ויש את היוצרים שזה מאה אחוז קשראגב דיברו כאן על אישיות רועשת ושירים שקטים ולהפך לדעתי אין שום קשר בזה שאדם שקט יאהב שירים שקטים יכול להיות שהמוזיקה פשוט משלימה אותו כלומר הפירוק שלו הוא בשירים רועשים
אני לדוגמא שומע בעיקר שירים רועשים אבל בעיקר יוצר בלדות ושירים רגועיםמצטער על האריכות
-
יפה שרובם פה חושבים אותו דבר פחות או יותר, מעניין אותי על אלו שהצביעו לא- למה הם חושבים ככה, כי ככה לפחות יהיה גיוון בפוסטים פה....
אני עניתי כמובן שכן, ואני חושבת שצריך להבדיל בין האנשים עצמם:
יש את הזמר, שהוא כשלעצמו מתחבר לסגנון שירים וסגנון שירה, אבל לא בטוח שהוא ישיר את מה שהוא מתחבר אליו, אלא דווקא מה שמביא לו יותר כסף כמו שירים מקפיצים בחתונה או פייטן למשל שיבחר קטעים מוכרים מהתפילה שהרבה אנשים מתחברים אליהם.
יש את היוצר, שהוא בד"כ יוציא שירים שמתקשרים לאישיות שלו, כי כתיבה קשה לעשות לפי דעת קהל. שמעתי פעם את יונתן שינפלד בראיון שהוא אמר שלפעמים יש אירועים בעולם שמצריכים כתיבת שיר כי העולם דורש את זה, אבל לא תמיד הוא מצליח לכתוב, רק כשהלב שלו מושך אותו- אז הוא יתיישב ויכתוב משהו טוב. אז אצל היוצרים לדעתי ממש יש קשר.
יש את כל הנגנים, מעבדים וכו' שכמובן אין כל קשר בין מה שהם מנגנים לאישיות שלהם.
ויש את המאזינים - ששם זה תלוי, בד"כ השיר-שניים שאתה הכי הכי מתחבר אליהם- הם מעידים על האישיות שלך, אבל הגיוני גם שנאהב שיר בגלל שהוא מזכיר לנו משהו / יצא בעיתוי מתאים / אנחנו אוהבים את הקול של הזמר
וכו'.... -
@תמר-מהמרכז אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
מעניין אותי על אלו שהצביעו לא- למה הם חושבים ככה, כי ככה לפחות יהיה גיוון בפוסטים פה....
אני הצבעתי לא
כי אני לא חושבת שזה מחייב
השירים שאני אוהבת הם מאוד שונים מהאישיות שלי
אני בעיקר מעריכה אמנות במוזיקה
ואמנות לא קשורה לאופיאולי היה יותר מדוייק אם הייתי בוחרת אחר
כי זה לא שאני חושבת שאין קשר
אני חושבת שזה לא מחייב שיהיה קשר -
אני חושבת שזה קשר שקיים באופן כללי בין אמן [ולא משנה באיזה אמנות הוא עוסק], ובין היצירות שלו.
במיוחד במוזיקה שידוע שהמוזיקה מבטאת את הנפש והאישיות של האדם -
זה יותר מברור (לי לפחות) שיש קשר בין אישיות למוזיקה,
לא מדברת על כאלה ששרים בשביל כסף או לאידעת מה.
על כאלה אמנים, שיוצרים את המוזיקה שלהם, לא רק שיש קשר, המוזיקה שלהם זה הם והם זה המוזיקה שלהם.
ולא משנה אם השיר רועש או שקט, ירגישו אותם בו.
(יש כאלה אמנים שאפשר לזהות שירים, יצירות שלהם על התו הראשון, הם מכניסים את הזהות שלהם לשיר...)וגם אנחנו- רק זה שכל אחד מתחבר לסגנון שונה מראה שזה קשור איכשהו לאישיות, אבל לא לאופי,
לא מחייבת בכלל שאדם שקט יאהב שירים שקטים וסוער סוערים.לפני הכול מוזיקה זה אמנות, אמנות זה הנפש, אז ברור שיש קשר כלשהו...
-
@זברה אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
לפני הכול מוזיקה זה אמנות, אמנות זה הנפש, אז ברור שיש קשר כלשהו...
אם כל הכבוד שאמנות זה הנפש אני טוען שאין שום קשר בין האישיות של הזמר למוזיקה שהוא יוצר.
אומנם זה הולך שכל אחד שיוצר משהו זה הסגנון שהוא מתחבר, אבל להגיד שיש קשר בין האישיות למוזיקה שהוא יוצר זה לדעתי טעות -
@hhkkkk אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
אם הוא מתחבר זה מעיד משהו על האישיות.[מחקרים וכו']
גם בלי מחקרים,
אולי אי אפשר להסביר את זה, אבל נשמע לי מופרך להגיד ש-@ללא-שם אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
אם כל הכבוד שאמנות זה הנפש אני טוען שאין שום קשר בין האישיות של הזמר למוזיקה שהוא יוצר.
אומנם זה הולך שכל אחד שיוצר משהו זה הסגנון שהוא מתחבר, אבל להגיד שיש קשר בין האישיות למוזיקה שהוא יוצר זה לדעתי טעותכל אחד שיוצר משו מעצמו, זה מושפע ממנו, ומהאישיות שלו.
אתה קראת לזה סגנון שהוא מתחבר, אני חושבת שאצל אמנים זה מעבר לזה.
אצלנו, המאזינים, זה סגנונות שאנחנו מתחברים. (וגם לזה יש קשר לאישיות)
אבל מישו שמוציא יצירה חדשה מעצמו, אין מצב שזה לא מושפע ממנו... כל המלחינים הגדולים, היוצרים, הכותבים, יש להם אותם נגיעות בכל השירים שלהם.ולאו דווקא בשירים, גם ציירים, מעצבים וכל אומנות אחרת, זה מושפע מהאישיות של האדם.
||וואלק קשה להסביר את זה, אבל תשאל כל אחד שעשה משו כזה הוא יגיד לך שזה חלק ממנו...(אולי לא כולם, מייבי יש כאלה שעושים מה שמבקשים מהם בלי להכניס ת'צמם לזה.... אבללל נשמע לי הזוי)||
-
אני הצבעתי אחר...
לדעתי יש חלוקה ברורה בין זמר ליוצר
יוצר חי את העולם שלו ברמה מסוימת עוד יותר מאדם רגיל ומכוח זה הוא יוצר דברים שמשקפים את זה אז אני אישית חושב שוודאי שהמוזיקה שלו מבטאת את העולם הפנימי שלו והיא מראה לנו את האישיות שלו ואת הרגשות והמחשבות שלו
לגבי זמר אני חושב שגם אם הוא מה שהוא מוציא זה מה שהקהל אוהב עדיין נראה לי שגם הוא אוהב את זה בלי לאהוב מה שאתה עושה קשה לעבוד בפרט בשוק הזה אבל זה עדיין לא אומר שזה מבטא את האישיות שלו אלא זה בסך הכל תחביב שלא בהכרח קשור לעומקי הנפש כמו שזה קשור לשעשועי הגוף
בקיצור דעתי היא שיוצר המוזיקה שלו מגיעה וודאי מהאישיות שלו אבל זמר לא בהכרח
-
@מוש-בן-דוד אמר בסקר | הקשר בין אישיות למוזיקה:
לגבי זמר אני חושב שגם אם הוא מה שהוא מוציא זה מה שהקהל אוהב עדיין נראה לי שגם הוא אוהב את זה בלי לאהוב מה שאתה עושה קשה לעבוד בפרט בשוק הזה אבל זה עדיין לא אומר שזה מבטא את האישיות שלו אלא זה בסך הכל תחביב שלא בהכרח קשור לעומקי הנפש כמו שזה קשור לשעשועי הגוף
בקיצור דעתי היא שיוצר המוזיקה שלו מגיעה וודאי מהאישיות שלו אבל זמר לא בהכרחאוקי-רוב הזמרים הם יוצרים-למעט הזמרי חתונות,
ובהכרח שרוב הזמרים מבטים את נפשם-וודאי שאלו שסתם שרים ולא יוצרים לא בהכרח קשור..