האסונות בשמחות
-
@ברוריה תוכלו להוסיף שתי דברים
1 המוזיקה המרעישה בווליומים מטורפים שאם מישהוא שם את הפה בתוך האוזן של השני ועדין לא שומעים זה מזיק לשמיעה !!! גם אם לא מיד לאחר כמה שנים
2 קונפקטים כבר היו כמה מקרים עם חתנים וכלות במקרה אחד כלה כמעט אבדה את ראיתה
כולנו רוצים שהשמחה תיהיה מושלמת ולא ההפך חס ושלום לכן אין ענין בדברים כאלו גם אם זה נחמד !!! -
@מוישי-2 הסיפור עם הקונפטי הוא באמת מסוכן מאוד מאוד, ואני מכירה אישית כאלו שנפגעו מזה. אבל אני לא חושבת שזה קשור לפורום.....
בקשר למוזיקה בחתונות, אני יודעת שיש כאלו שאומרים שהווליום גבוה מידי וזה מסוכן, אני חושבת שלא כדאי באמת להגזים בווליום, לא לעשות מוזיקה ברמה שאני לא שומעת את עצמי אפילו אם אני צורחת, אבל גם לא צריך להנמיך יותר מידי... בכל זאת הייתי כבר בחתונות שהסאונד לא היה מי יודע מה וזה פגע בכל השמחה, צריך למצוא את דרך האמצע, היו מקרים מצערים וזה כואב וצריך להתפלל, אבל לא להבהל ולהפסיק לעשות תזמורת מרוב פחד. -
אני לא חושב שיש בעיה להרים אנשים על שולחן.
רגע רגע רגע על תצעקו עלי...
צריך לעשות את זה בצורה נורמלית הבעיה שמתי שאנשים בחתונה הם מרגישים שיכורים [או שהם באמת שיכורים]
והדברים יוצאים מכלל שליטה...
לכן כמו שאמרו לעיל צריך לאסור את זה לגמרי כי אנשים לא שולטים על עצמם
אבל שוב כמה חתונות יש כל יום ולא קורים כאלה דברים לכן אני לא חושב שיש כל כך בעיה. -
@בונקר אמר בהאסונות בשמחות:
צריך לעשות את זה בצורה נורמלית הבעיה שמתי שאנשים בחתונה הם מרגישים שיכורים [או שהם באמת שיכורים]
לכן כמו שאמרו לעיל צריך לאסור את זה לגמרי כי אנשים לא שולטים על עצמםחיי אדם הם לא משחק משום כיוון או צורה שנסתכל על זה!
צריך לאסור את התופעה המגונה הזו מיד. ולא כי אנשים בחתונה מרגישים שיכורים וחסרי שליטה עצמית, אלא כי אנחנו מחוייבים להתנגד לכל תופעה שגוררת סכנה ממשית וחד משמעית גם אם היא מתרחשת בימים רגילים.אבל שוב כמה חתונות יש כל יום ולא קורים כאלה דברים לכן אני לא חושב שיש כל כך בעיה.
אני שמחה לשמוע שלדעתך אין בעיה.
אבל שוב,
אם יש ספק של סיכון- אז אין ספק.
פשוט לא עושים כלום!
מספיקה חתונה אחת שנהרסה כליל וחתן אחד מורדם ומונשם בשביל שנלמד את הלקח הכל כך פשוט הזה.
שמחה של מצווה היא לא סיכון או משחק בחיי אדם. ואפילו אם זה רק ס-פ-ק סיכון.
נקודה. -
-
עם כל הכבוד והרצון הטוב, יש אלפי חתונות בכל יום ואלפי חתנים שעולים על השולחן, האסון הזה עצוב מאוד, ובאמת צריך להחליט שחתן לא צריך לרקוד בלהט על השולחן וגם החברים לא צריכים להרים גבוה מידי, אבל להחליט שלא עולים בכלל על השולחן? לדעתי השיא של הריקודים זה החלק שהחתן והכלה על השולחן, אנשי תזמורת שמפחדים יכולים להפסיק להופיע בחתונות. אולי גם נחרים את כל אזור צפת ומירון בגלל האסון שקרה שם? אולי נחליט שיותר לעולם אין פרנצ'עס בגלל אסון קרלין? אולי לא נעלה על מטוס לעולם בגלל הבחורים שנפלו וכו' וכו', אי אפשר להסיק מסקנות מרוב חרדה, ממשיכים בחיים ומתפללים לרפואת מי שנפגע. אני חושבת שזה חוסר אחריות מצד זמרים גדולים שמזמינים אותם בעשרות אלפי שקלים שיחליטו פתאום שעוצרים חתונה באמצע בגלל כל מיני סיבות.
-
@תמר-מהמרכז אמר בהאסונות בשמחות:
לדעתי השיא של הריקודים זה החלק שהחתן והכלה על השולחן, אנשי תזמורת שמפחדים יכולים להפסיק להופיע בחתונות
לא צריך להקצין ...
הם הכי צודקים שבעולם , תיראי מה יצא מחתונה ... ההפך מימה שהיא הייתה אמורה להסתיים.
עצוב.
זה קרה וזה כואב - והם מנסים לעצור את העניין כך!
אם הם יצליחו , וזה מה שיגרום לאנשים באמת להיזהר, זה שכרם .
לא צריך להבין תמיד בדרכים הקשות!! -
לדעתי השיא של הריקודים זה החלק שהחתן והכלה על השולחן,
השיא של הערב?
אולי שיא הפחד של הערב...
מאז שאני זוכרת ת'צמי בשלב הזה אני עוצמת עיניים ובורחת לצד.@תמר-מהמרכז אמר בהאסונות בשמחות:
אולי נחליט שיותר לעולם אין פרנצ'עס בגלל אסון קרלין? אולי לא נעלה על מטוס לעולם בגלל הבחורים שנפלו וכו' וכו', אי אפשר להסיק מסקנות מרוב חרדה,
לא באמת את חושבת שזה אותו דבר...
להרים על שולחן, בנאדם, וקופצים איתו, מסתובבים, רוקדים, מורידים, מעלים וכו' וכו', כל פעם שזה נגמר בשלום זה חתיכת נס...@פונץ-בננה אמר בהאסונות בשמחות:
לא צריך להבין תמיד בדרכים הקשות!!
-
@זברה ו @פונץ-בננה אם נשמעתי מאוד קיצונית - אז תיקחו בערבון מוגבל....
ויכול להיות שאתן הייתן בחתונות שבאמת השתוללו, בד"כ ובחתונות שאני הייתי- גם החתן וגם הכלה יושבים כמו ילדים טובים על השולחן ומרימים אותם בגובה מטר-שניים וגם אם הם היו נופלים ח"ו, הגרוע ביותר היה שבר. ואמרתי שהשיא של הריקודים הוא החלק שעולים על השולחן (לא השיא של הערב.....) כי דיברתי עם הרבה כלות וזה בערך הדבר היחיד שהן זוכרות מכל הריקודים....
ומה שהתכוונתי להגיד בכל הדוגמאות האלו שבאמת היו קיצוניות לעומת זה- שכשקורה משהו צריך לבדוק למה הוא קרה, לא לומר שברו את הכלים ולהחליט החלטות מהירות. למה הסיפור קרה? אתן באמת חושבות שזה בגלל שהתזמורת פעלה?? נו באמת... אז כל חתן וכל כלה ששומרים על עצמם פשוט ייזהרו ולא יקפצו יותר מידי, וכל החברים שמרימים ומורידים ועושים בלגן - שלא יעשו את זה אם הם באמת חברים טובים, זה הכל. אין קשר לתזמורת בכלל. -
אני אתמול ההיתי בחתונה של DJ אבי בוזגלו הביאו שולחן
הוא פשוט הפסיק את הריקודים ואמר ברמקול שזה ממש מסוכן -
@בונקר אמר בהאסונות בשמחות:
לכן כמו שאמרו לעיל צריך לאסור את זה לגמרי כי אנשים לא שולטים על עצמם
אבל שוב כמה חתונות יש כל יום ולא קורים כאלה דברים לכן אני לא חושב שיש כל כך בעיה.זה שלא קורה כל יום אסון נס!
ולא אומר שזה לא בעיתי כי גם במירון לא קרה כל שנה אסון-אבל שזה קורה שמים לב שזה לא טוב
ןזה ממש סכנה להרים על שולחן כי על הצד הכי קטן שיהיה אסון לחתן ח''ו זה נורא.. -
אני אישית הייתי בהרבה חתונות של בחורים שהרימו אותם על שולחן
והמטרה די ברורה הרי באים לשמח חתן וכלה ,אבל אין ספק שזה לא שווה ,ועוד לפני
שיגיעו למצבי אי נעימות בכיבוי השירים צריך לומר זאת ולהזהיר את המשמחים
לא דוקא מהרמת שולחן אלא אפי' עוד שטויות שעושים [כמו סלטות וגלגלונים באויר וכדו']
שהיו מקרים ל'ע,
שח''ו לא נגיע לעוד מצבים כאלה. -
אני חושבת שזה חוסר אחריות מצד זמרים גדולים שמזמינים אותם בעשרות אלפי שקלים שיחליטו פתאום שעוצרים חתונה באמצע בגלל כל מיני סיבות.
בטוחה?
כל בעל שמחה יעדיף מס' דקות של שקט מהתזמורת אם זה ימנע אסון (שלא חייב דווקא שיסתיים במונשמים, אלא אפילו פציעות קלות)הטענה שעד היום זה לא קרה מופרכת לחלוטין! וגם בדוגמאות שהבאת ממירון וקרלין כולם מבינים שאם המצב הלא בטיחותי ימשך כמו שהיה באירועים אלו אזי רבים יבחרו מרצונם שלא להישתתף!
אגב את המסקנות אנו לא מסיקים מהחרדה אלא מהתוצאה...
אף אחד לא מוכן להיות מהאחוז הבודד שאצלו יקרה האסון רק בגלל של 99 אחוזים זה לא קורה...
-
@מוזיקה אמר בהאסונות בשמחות:
אף אחד לא מוכן להיות מהאחוז הבודד שאצלו יקרה האסון רק בגלל של 99 אחוזים זה לא קורה...
@hhkkkk אמר בהאסונות בשמחות:
זה שלא קורה כל יום אסון נס!
אבל על כל דבר אפשר להגיד את זה, גם שאני יורדת במדרגות ולא שוברת את המפרקת ומתה זה נס, וגם שאני חוצה את הכביש ועולה על אוטובוס ולא מתה בתאונה זה גם נס!
אז אני לא אעשה את זה יותר כדי לא לא להיות מהאחוז הבודד? -
@שרת-הרוק אמר בהאסונות בשמחות:
@מוזיקה אמר בהאסונות בשמחות:
@hhkkkk אמר בהאסונות בשמחות:
זה שלא קורה כל יום אסון נס!
אבל על כל דבר אפשר להגיד את זה, גם שאני יורדת במדרגות ולא שוברת את המפרקת ומתה זה נס, וגם שאני חוצה את הכביש ועולה על אוטובוס ולא מתה בתאונה זה גם נס!
אז אני לא אעשה את זה יותר כדי לא לא להיות מהאחוז הבודד?לחצות את הכביש אני חייבת. ובאמת עושה את זה בזהירות יתרה.
לרדת במדרגות- כנ"ל.
לעומת זאת, אף אחד אינו חייב להרים חתנים בזהירות ובחוסר זהירות על שולחנות בחתונה.
ו... רגע,
את באמת השווית בין לחצות את הכביש לבין להרים חתנים על שולחנות?!
את באמת לא מבינה את ההבדל? -
כל הדיון כאן צריך להיות במקרו של הענין לא במיקרו
הרעיון הוא שצריך להפעיל את שיקול הדעת על כל דבר שעושים,
לא לקחת הימור, בוודאי אם זה הימור על חשבון השני והשמחה שלו.רק שבעיתות של שמחה - לא תמיד שיקול הדעת מופעל נכון, האקשן הריקודים הרעש וכו' וכו'
כל מה שנוגע לבטיחות, אסור לעגל פינות, זה מצליח 99 מקרים, אבל אחד מתפשל, והאחד הזה עולה ביוקר.אני יביא אולי עוד דוגמא אחת קטנה דווקא במיקרו -
הייתי בחתונה לפני זמן מה, שאחד מהחברים של החתן עשה פעלולי אש
אני מתאר לעצמי שהוא חיקה מישהו שהוא ראה, אבל המישהו הזה ככל הנראה היה מקצועי,
ויתכן שאפילו מתפרנס מתחום זה.
אבל הוא חובבן, ואני מתאר לעצמי שהוא עשה את זה אין ספור פעמים
אבל הפעם הפעלול הזה כמעט הסתיים באסון, לאחר שבגדיו עלו באש!!!!! כן כן!!!!
הפעלול לא הצליח.
אז הוא ניסה את כוחו לשמח את חברו, אבל בפועל כמעט והפך את החתונה והשמחה ליום אבל ועצוב.כביש / מדרגות / מטוס - לא רלוונטי, אנחנו צריכים להמשיך לחיות, אבל לא לחיות בהימור
לא כל דבר שיש בו סכנה זה הימור, אם הטייס וותיק ומטיס מטוסים שנים רבות, אז אם אני טס איתו זה לא הימור.||ידוע הסיפור של ר' יענקלה גלינסקי בענין ההבדל בין רופא לטייס....||