זמרים משתנים???
-
@הלב-שלי
אח שלי הגדול אמר לי=
שאתן צודקים אבל לא לגמרי
שיש כמה פרמטרים לשינוי סגנון מוזיקה=
1: הדור\התקופה,
הסבר: בעבר היו שומעים יותר קלאסית [קונצרטים וכ'ו] והיום יותר הפופ וזה משתנה בהתאם לשינויים שעובר העולם.
2: נפש האדם,
הסבר: "נפש האדם" משתנה מאחד לשני - על פי מה שהוא עובר בחיים ומאחר שמוזיקה היא 100 % פסיכולוגיה ואין בה שום דבר פיזי משתנה סגנון המוזיקה מאדם לאדם.
3: זמרים,
הסבר: זמרים למי שלא יודע הם גם בני אדם וככול שעוברים דברים בחיים המוזיקה שלהם משתנה כגון גד אלבז
4: כסף,
הסבר: בפועל מה שמניע הרבה זמרים זה כסף והם משתנים כי הם מחפשים איפה יש יותר כסף.תחברו את כל זה ותבינו למה זמרים משתנים.
יכול להיות זמרים שעובדים רק מכסף או רק מנפשם.
בד"כ מי שעובד רק בשביל כסף ישתנה יותר ממי ששר מנפשו כגון ביני לאנדו שאינו מסחרי.
ןלכן כל זמר שמשתנה זה מקרה לגופו
*סורי על המגילה זה בגלל אחי הגדול... -
אין כאן דיון בכלל, שמתם לב שכולם מסכימים עם כולם?? וכותבים פחות או יותר אותו דבר?!
כי אין על זה וויכוח וזה ברור , אני מסכימה עם כולכם כי אתם צודקים לחלוטין!! -
אני חושבת שגם לכל אדם יש כמה צדדים,
כך שם לזמר יש סגנון שהוא אוהב בהתחלה לדוגמא פחד לגעת בזה,
או ניסוי של עוד צדדים בו.... -
כל בני האדם משתנים זה בהתאם לגיל ולכל מיני משתנים ואצל זמרים זה קשור גם לדעת קהל או לפי מה שהאמרגנים אומרים להם לעשות.
-
בעידן שלנו, אנשים צריכים להמציא את עצמם מחדש כל הזמן כדי להישאר בתודעה של הקהל.
חלק מהדרכים של הזמרים זה להביא 'פריצות דרך', וחלק מהדרכים שלהם, זה לשנות סגנון, בין אם לשיר בודד, או להמשך הקריירה... -
@חובבת-מוזיקה כן- אבל יש כאלה שלא ממש צריכים לשנות כי הם ממש בתוך המוזיקה חזק,
כמו ריבו פריד שוואקי שולי רנד עקיבא וכו'
מה שכתבת יותר הולך על הזמרים הצעירים מתחילים לא על הותיקים. -
נהניתי מהשאלה..... ברור שזמרים משתנים, מה השאלה בכלל? קודם כל- כי כולנו משתנים ואין הבדל בין זמר לכל אדם אחר, דבר שני- הזמר מתאים את עצמו לדור ולקהל. והנה רואים עובדות בשטח, תנו לי שמות של זמרים שנשארו באותו סגנון מאז שפרצו לבמה עד עכשיו, אפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת, ככה זה.
-
לדעתי ברור לחלוטין שזמרים משתנים. (אולי לא כולם-אבל הרוחניים שבהם בבירור משתנים). והוכחה-תראו לי מישהו אחד שהתחבר למוסיקה ולא עבר שינוי.
מצב רוח אחר-שיר אחר-חיבור אחר לנשמה, וכן על זאת הדרך... -
@תמר-מהמרכז אמר בזמרים משתנים???:
תנו לי שמות של זמרים שנשארו באותו סגנון מאז שפרצו לבמה עד עכשיו, אפשר לספור אותם על אצבעות יד אחת
ישי ריבו,אברהם פריד, עקיבא תורגמ'ן,שולי רנד,יעקב שוואקי,מ.ב.ד.,[[נהוראי אריאלי]],
בני פרידמן, חיים ישראל,שלמה כהן,אראלה סמאט,זנוואיל
וכו' וכו'||נראלי יותר מיד אחת-ואלו בערך -+ אותו סגנון מתחילת הקרירה שלהם||
-
@חיה-במקרנצ-יק-0 כן-
ריבו השתנה?לא
עקיבא?לא
שולי רנד?לא
פריד?לא
וכל מי שכתבתי לעייל. -
@בונקר אמר בזמרים משתנים???:
ומה בהקשר שאר הזמרים כגון אודי דוידי שיש הבדל בין האלבומים
כגון אורות גבוהים - מחכה לשקט - בן אהובאודי דוידי לא שינה סיגנון...
כן באיזשהו שלב (אולי מהאלבום מחכה לשקט) הוא שינה קצת ת'סגנון בעיבוד של השירים. (לא ממש מבינה בזה אבל אולי סגנון יותר קלאסי או אתני...)
אבל עדיין הוא נשאר באותו אזור... לא משו קיצוני.כאלה שאני שומעת- לא משתנים...כן יכולים לגלוש קצת לסגנונות אחרים,
או פתאום להוציא שיר בסגנון ממש שונה להנאה שלהם.
אבל עדיין נשארים הם…מה שכן, צעירים שעוד לא סגורים על הסיגנון שלהם, או שהתחילו קריירה בגיל ממש צעיר הגיוני שישתנו.
-
@hhkkkk אמר בזמרים משתנים???:
יעקב שוואקי > עקיבא תורגמ'ן> בני פרידמן>שולי רנד
בטח שהם השתנו!!!
עקיבא למשל-תשווה בין "קרוסלה" ל"רק עוד רגע" ו"שלום בבית" שבהמשך. זה אפילו לא דומה מבחינת הסגנון! לי אישית בהתחלה לא ידעתי שזה אותו זמר.
יעקב שוואקי-בוא נראהאותך משווה בין "רחם" שזה אחד השירים הישנים ל"אש" או ל"ישתבח שמו".
אפילו יעקב שוואקי אמר פעם בראיון לקול פליי שהוא השתנה וזה ממש לא אותו סגנון.וגם לבני פרידמן ולשולי רנד יש לי דוגמאות שפשוט אין לי כח לפרט אבל אם אתה רוצה אז בשמחה.
-
@חיה-במקרנצ-יק-0 אמר בזמרים משתנים???:
@hhkkkk אמר בזמרים משתנים???:
יעקב שוואקי > עקיבא תורגמ'ן> בני פרידמן>שולי רנד
בטח שהם השתנו!!!
עקיבא למשל-תשווה בין "קרוסלה" ל"רק עוד רגע" ו"שלום בבית" שבהמשך. זה אפילו לא דומה מבחינת הסגנון! לי אישית בהתחלה לא ידעתי שזה אותו זמר.
יעקב שוואקי-בוא נראהאותך משווה בין "רחם" שזה אחד השירים הישנים ל"אש" או ל"ישתבח שמו".
אפילו יעקב שוואקי אמר פעם בראיון לקול פליי שהוא השתנה וזה ממש לא אותו סגנון.וגם לבני פרידמן ולשולי רנד יש לי דוגמאות שפשוט אין לי כח לפרט אבל אם אתה רוצה אז בשמחה.
לא חושב שזה נקרא שינוי.
פשוט כל בדוג' שהבאת זה כמה סגנונות-רגש,שקט,וכו' -
@hhkkkk לא.
לעקיבא זה בוודאות שיש שינוי ואפילו הוא אמר את זה בראיון אחד בהתדברות.
חוץ מזה אתה יכול לשים לב לבד לפי התוכן של השיר-שהוא עבר שינוי עמוק. קחי את הפזמון של קרוסלה(פצע חשוף אין מנוח מהגוף קרוסלה קרוסלה שמישהו יעצור את זה עף לרגע) לבין הפזמון של נניח פשוטים(ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים בית וסיר על האש חיוך צחוק של ילדים).
שהשיר קרוסלה מבטא אי מנוחה ואי מרגוע לעומת פשוטים שמבטא ההיפך בדיוק! -
@חיה-במקרנצ-יק-0 אמר בזמרים משתנים???:
@hhkkkk לא.
לעקיבא זה בוודאות שיש שינוי ואפילו הוא אמר את זה בראיון אחד בהידברות.
חוץ מזה אתה יכול לשים לב לבד לפי התוכן של השיר-שהוא עבר שינוי עמוק. קחי את הפזמון של קרוסלה(פצע חשוף אין מנוח מהגוף קרוסלה קרוסלה שמישהו יעצור את זה עף לרגע) לבין הפזמון של נניח פשוטים(ככה אני מבקש תשמור עלינו פשוטים בית וסיר על האש חיוך צחוק של ילדים).
שהשיר קרוסלה מבטא אי מנוחה ואי מרגוע לעומת פשוטים שמבטא ההיפך בדיוק![א. אני גבר-אז לא 'קחי']
ב. השירים של עקיבא נכתבים לפי תקופות ואנשים-הוא אמר בראיון לטוקר במוצ''ש אחד-שהוא כותב
לפי מצב רוח וכו'
השיר האחרון שלו החדש -נכתב לבן שלו שכו'כו'
אצל עקיבא כל שיר עם משמעות רבה-לא קשור לסגנון או לשינוי-אלא לתקופה||אני חושב שאם יבוא לו תקופה כל שהיא עכשיו-יכול להיות עוד שיר כמו 'פשוטים'||
-
@חיה-במקרנצ-יק-0 זה תלוי רק בזמן ובמצב!
והשירים שבאו אח"כ.. הם גם שונים .
זה בכלל לא קשור , הזמר עצמו - לא משתנה!!
השירים- כן!
וזה אצל כל זמר נורמאלי שמגוון בשירים שלו ..
לא הייתי אומרת בז'אנרים .. כי פה זה שונה , זה מראה על עצם זה שהוא לא סגור על עצמו.. -
@פונץ-בננה אמר בזמרים משתנים???:
הזמר עצמו - לא משתנה!!
השירים- כן!אין כזה דבר.
זמר שר מהנשמה שלו-ברור שהשיר משפיע. ואם השיר עם שינוי גם הזמר עבר שינוי!