איך הזמר גורם לרגש או לשמח.
-
לא מצאתי תשובה מניחה את הדעת איך ע''י זה שזמר בוכה או שר אנחנו מתרגשים [במשמחים יותר פשוט להבנה]???
||למי שמעקם ת'אף על השאלה אז שידע שיש מוחות מוזרים ||
רגש הוא מצב פסיכולוגי הנוצר על ידי שינויים נוירופיזיולוגיים, הקשור למחשבות, תחושות, תגובות התנהגותיות ורמה הדונית של הנאה או סבל. המונח מתאר הן חוויה סובייקטיבית מודעת והן סט של מאפיינים נצפים הכוללים מצב מנטלי, דפוס פעילות של מערכת העצבים והתנהגות אופיינית, המתרחשים במקביל לחוויה הסובייקטיבית. שני התיאורים מכוונים לאותה התופעה הנקראת רגש.
תאוריות פסיכולוגיות ופילוסופיות רבות נבנו על מנת לתאר את טיב הקשר בין הגורמים השונים הנצפים לבין החוויה המודעת עם זאת ישנם חולקים על הגדרה זו, ואין קונצנזוס בקהילה המדעית לגבי ההגדרה הנכונה לרגש. נוסף למחקר הפסיכולוגי והפילוסופי הרגש נידון גם בתאולוגיה, כאשר ישנם זרמים המייחסים לרגש חשיבות מרכזית
זה מה שמצאתי וזה חלק מני ים רב תעינו כאן https://h.wikipedia.org/wiki/רגש .https://he.wikipedia.org/wiki/שמחה
-
@hhkkkk אמר באיך הזמר גורם לרגש או לשמח.:
לא מצאתי תשובה מניחה את הדעת איך ע''י זה שזמר בוכה או שר אנחנו מתרגשים [במשמחים יותר פשוט להבנה]???
יש דבר שניקרא רגשות ..
יש כאלה שמטבעם יתרגשו כשמישהו אחר מביע רגש ,
אם זה ע"י דמעות או כל דבר אחר, ואם זה גורם לך להזדהות אז בכלל
(לדעתי השירים הכי מרגשים ונוגעים , זה אלה העצובים ..)
השירים נועדו בשביל לחבר ולקרב ....
ולראות שבאמת יש עוד אנשים שמזדהים איתך .. שזה פועל יותר .
וזה באמת עניין פסיכולוגי , שזה בכלל מעניין ללמוד על כל התאוריה הזו -
@פונץ-בננה אמר באיך הזמר גורם לרגש או לשמח.:
וזה באמת עניין פסיכולוגי , שזה בכלל מעניין ללמוד על כל התאוריה הזו
סתכלו בויקיפדיה איזה פירוטים ותאוריות....
-
אני חושבת שבזה שיש לו יכולת להתרגש בעצמו והוא אדם רגיש אז הוא יכול לרגש אחרים וזמר ששר שירים מיוחדים והוא מתרגש מהם מאוד אז הוא משדר את זה הלאה.
אבל אני באופן אישי לא אוהבת זמרים שבוכים בשירה שלהם למרות שזה אולי אמיתי אבל זה גורם לי לחוסר נוחות למה אני צריכה לשמוע זמר שבוכה? שיר אמור לשמח ולרגש ולא לגרום לעצב וליגון. -
@ברוריה אמר באיך הזמר גורם לרגש או לשמח.:
מה אני צריכה לשמוע זמר שבוכה? שיר אמור לשמח ולרגש ולא לגרום לעצב וליגון
זמר שבוכה זה יכול לנבוע משמחה או מרגש ..
וזה מה שקורה בד"כ.