קלאסית או אקוסטית
-
מי שניגן בשניהם מרגיש שאפי' שיש כבוד לאקוסטית. אבל עדיין יש משהו בקלאסית שאין באקוסטית.
השאלה היא מה?
ואם מישהו יכול להגדיר את ההבדל?
(אם אתם חושבים שיש) -
אני לא כ''כ יודע להגדיר
אבל מנסיון אני יודע שבקומזיצים
הולך יותר אקוסטית בגלל שהקול שלה חזק יותר
לעומת זאת בקלאסית זה רגוע יותר וכיף לנגן איתה
לבד עם עצמך או עם עוד חבר .
[כך היא דעתי ]. -
@מוכשרת-על
מסתבר שהתכוונת לפריטת ארפג'ו שאין ספק שזה מדהים
אבל באקוסטית [כמעט תמיד] זה יותר .
תנסי ותהני .||אבל זה עדיין תלוי בשיר .||
-
הסאונד של קלאסית יותר רך באקוסטית הוא יותר בעל נוכחות
-
גם בפריטות קלאסיות, חוץ מהרכות, יש בצלילים של הקלאסית משהו, אולי נוגע יותר.
אולי באמת זה בגלל שבסופו של דבר אקוסטית גסה יותר. -
אמנם יש הרבה מאד הבדלים בין סוגי הגיטרות,
אבל אחד ההבדלים החשובים, שגיטרה אקוסטית מתאימה יותר לליווי שירה, מאשר קלאסית שצליליה החמים והנעימים מאד יפים כשלעצמם אך פחות עם שירה...
אחת הסיבות שהומצאה הגיטרה האקוסטית היא משום שמיתרי המתכת מפיקים צלילים בעיקר בתדרים נמוכים וגבוהים ופחות בתדרים אמצעיים, מה שעוטף את השירה האנושית שרובה בתדרים בינוניים, מלמעלה ומלמטה ויוצר עושר של תדרים וצלילים; בעוד שהגיטרה הקלאסית, צליליה פחות או יותר הם באותם התדרים של השירה האנושית; והיא גם מתנגשת עימהם ויוצרת עומס, וגם היא לא מוסיפה עוד תדרים שיגרמו למוזיקה להיות יותר עשירה...לא לחינם רוב האמנים מעדיפים ללוות עצמם עם גיטרה אקוסטית ולא קלאסית...
אם כי אכן ישנם תרבויות שכן אוהבים יותר את הליווי בגיטרה הקלאסית...
והכי חשוב, לא לשכוח שמנגנים בשביל הכיף, ומה שאדם יותר אוהב, זה הכי טוב שיכול להיות,
המוזיקה ללא בני אדם, חסרת כל משמעות, ומכיוון שאתם אלו ששומעים ויוצרים אותה, היחידים שצריכים להיות מרוצים זה רק אתם...
ושום כלל שבעולם, לא יהפוך את ההנאה שלכם ליותר טובה... -
גם אני מאד אוהבת את הצלילים של הקלאסית כשהיא לבדה, ללא שירה,
יש בה משהו חמים, מרגיע ומאד מרגש...
וגם אני, מתגעגעת לצלילים החמים של הקלאסית, וכשהיא מזדמנת לידי, לוקח הרבה זמן עד שאני עוזבת אותה...אישית, אני הכי מתחברת לגיטרה אקוסטית שעשויה מעץ מהגוני, שאז אני גם מקבלת את טווח התדרים הרחב של האקוסטית, וגם טועמת קצת את החמימות והצלילים הרכים של הקלאסית...
-
יש לי גיטרה קלאסית נדירה שנקראת Yairi G-1 עבודת יד, נדירה ברמות (לפני 20 שנה היא היתה שווה אלפים, היום היא כבר לא נמדדת במחיר) עם צלילים לא מהעולם הזה.
מי שמבין קצת בגיטרות לסוגיהן יודע על מה אני מדברת.
וכששומעים אותה לא צריך שום דבר אחר. לכן כשאני מנגנת אני מעדיפה אותה על פני כל גיטרה אחרת.