איך כדאי ללמוד נגינה, עם מורה או לבד?
-
פוסט זה נמחק!
-
@כשאמצע-שם-ניק-אשנה תאחד את הפוסטים.
מי זה לייבלה? -
פוסט זה נמחק!
-
@כשאמצע-שם-ניק-אשנה
לא כותבים פוסטים ברצף.... אם יש מה להוסיף ניתן לערוך את הפוסט.
בבקשה לקרוא את חוקי הפורום
https://miktzav.com/topic/88/חוקי-הפורום?_=1649168910826
יותר מידי פעמים שעוברים על חוקים אלו גורר הרחקה.... נא לשים לב -
-
אני התחלתי לבד אקורדים וקצת סולמות על גיטרה אחרי שנה התחלתי אצל מורה ורק אז הבנתי את ההבדל היום אני לוקח שיעור או שתיים בשבוע בשבילי זה כמו מאמן כושר.
כבר בערך שנתיים שאין לי זמן כמעט ללמוד עוד דברים חוץ ממה שהוא נותן לי ב3/4 שעה בשבוע. -
@shlomo-habani סתם מעניין אותי.
מה הוא מלמד אותך?
פריטות? אקורדים? -
@מנאששש שאלת השאלות כל אחד שואל אותי את זה
התשובה היא כיום יותר פירוקי אקורדים אבל זה פחות לימוד אלא יותר פיתוח זאת אומרת הוא לא אומר לי תעשה ככה וככה וזהו אלא האפשרות לפרק את האקורד היא ככה בגלל דבר מסויים עכשיו בבית תתאמן בכל מיני וריאציות שונות כלומר מקצבים שונים וכו' ולעשות את זה על מעגל הקווינטות בקיצור ממש אימון לכל דבר. זה גם תרגילים לזיכרון שריר וגם להכיר את הגיטרה יותר טוב. אני חושב שכיום אני מכיר כמעט כל תו לפחות ב5 מקומות בגיטרה משהו שלא הייתי חולם עליו בהתחלה וזה עזר לי מאוד כי כל הזמן אני יודע איפה אני נמצא.
והכי חשוב מבחינתי כמה שיותר טכניקה מדוייקת בלי יותר מידי תנועות זה קשה להסביר בכתב אבל זה ממש עזר לי. -
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@מוכשרת-על בסך הכל 5 שנים אני חושב
בתכלס חצי שנה על קלאסית (די מייאש) שנה בלי מורה אחר כך שנתיים עם מורה אבל בישיבה אז לא ממש עקבי התקדמות ממש נמוכה וכיום כבר שנתיים שאני לא מפספס שיעור בשבוע מתאמן שעות ובהתקדמות מעולה ובשנה האחרונה התחלתי גם להקליט קצת לאחי שהוא מעבד ובחודש האחרון עובד כבר על שיר שלי ב"ה
בקיצור כיף לא נורמלי@כשאמצע-שם-ניק-אשנה
יש דברים שכישרון לא יעזור. לדעתי גם מי שהוא כישרוני צריך לקחת שיעור שתיים מידי חצי שנה שיהיה לו אינדיקציה והכוונה.
כמובן הכי חשוב זה לאיזה רמה רוצים להגיע. -
בכל דבר יש את הנושא הטכני, ויש את הנושא התיאורטי, וכל דבר חשוב בפני עצמו,
אבל בשניהם תמיד עדיף להתחיל לבד כל עוד אתה יודע מה אתה צריך ללמוד,
ועיקר הלימוד זה להתאמן...
ורק בשלב שבו את\ה נתת מעצמך את המקסימום ואין לך עוד מה להוסיף ולהתאמן מעצמך, תלך למורה...
הרעיון הוא שהמורה אמור להוסיף על דבר שאתה בעצמך כבר לא יכון להגיע אליו מעצמך....