שאלה קטנה בקיובייס
-
מישהו יכול אולי להסביר לי מה זה כל קבצי ה - 'BAK' שמתווספים לי כל הזמן לתיקייה של הפרוייקט והאם צריך לשמור אותם או אפשר למחוק אותם?
מה שמגניב או מוזר בזה זה שהם מתרבים והולכים... -
@סתם-איש-פשוט לכאורה זה קבצי הפרוייקט עם מידע על הערוצים אפקטים וכו'..
אני לא אומר מידיעה ברורה, אבל בכלל לא ממליץ למחוק.
ניהול ספריית הפרוייקט
בחלק זה תלמד להכיר את הקבצים ותיקיות-המשנה של ספריית הפרוייקט הראשית.
/Root -
בספריית השורש שמורים קבצי הפרוייקט (.cpr), וקבצים זמניים
(.csh). כדאי למקם כאן גם קבצי-עזר אם ישנם (קובץ doc עם מילות השיר, לדוגמא). חשוב לדעת! קובץ cpr אינו מכיל בתוכו את קבצי האודיו, ולכן אין לו משמעות ללא ספריית הפרוייקט המלאה.Audio -
ספרייה זו נועדה להכיל את כל קבצי האודיו שייבאנו או שהקלטנו.
Edits -
ספרייה זו שומרת את השינויים שנבצע בארועי האודיו במסגרת הפרוייקט, כך שקבצי המקור לא ייפגעו.
Images -
כאן מאוכסנים קבצים זעירים מסוג *.peak, שמייצגים את ארועי האודיו באופן גרפי בחלון הפרוייקט. מטרת קבצים אלה היא לאפשר תצוגה מהירה וחלקה בזמן העבודה בקיובייס.
Freeze -
ספרייה זו תופיע רק במידה והשתמשנו באפשרויות ה'הקפאה' של קיובייס. 'הקפאה' היא תהליך אוטומאטי שבו קיובייס הופכת ארועים מסויימים (לרוב תפקידי מידי שמנוגנים ע"י vst) לקבצי אודיו זמניים מאחורי הקלעים. ספרייה זו היא מקום האכסון שלהם.
-
@ntz מקווה שאני לא חופר אבל אתה יודע אולי איך עושים רוורס לסיגנל אודיו?
תודה על ההתייחסות...
-
-
ctrl + קליק ימני על קובץ האודיו
-
המשך על פי הצילום..
-
-
פוסט זה נמחק!
-
@ntz עשיתי את זה על ערוץ אודיו 1 וזה עשה רוורס על כל ערוצי האודיו יש לזה סיבה?
-
@סתם-איש-פשוט בהחלט.
קיובייס עובד בצורה במקרה שאתה מחיל שינוי על עותק אחד של הקובץ, אז כל העותקים של הקובץ חלים בשינוי.
אם תרצה לבטל שיהיו כמו שתי קבצים נפרדים, תוכל לעשות זאת כך:- באותו תפריט כדלעיל.
-
@ntz דחוףףףףף
אני חייב לייצא מקיובייס לMP3', והוא מייצא קובץ של 0 שניות ריק, ואז ראיתי שהקלטתי בפורמט של 48 הרץ, זה קשור לזה ואם כן מה אמורים לעשות?