סקר | שוואקי מהעבר וההווה.
-
@המאסטרו-הנסתר יש לנו מחלוקת ישנה בענין...
לדעתי קולות זה האלבום הכי טוב של שוואקי (ואח''כ לא עוד בכי) אבל ברגע שהוא התחיל להוציא שירים רדודים בעברית העדפתי שיחזור לסגנון הישן -
@סלאש זה כל העניין, אם אחרי קולות הוא היה חוזר לחסידי הוא היה מצליח, בגלל שבקולות היה גיוון וזה בא בטוב, אבל אח"כ זה יצא מגבול הטעם הטוב
-
@א-ה-2 אמנם הוא חזר, אבל אף אחד לא מכיר את השירים האלה (אולי אני ואתה כן...)
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
פוסט זה נמחק!
-
@התופפן נכון, אבל אז זה לא שהוא שינה סגנון לגמרי, הוא פשוט הוציא באופן חד פעמי אלבום בסגנון מזרחי, וגם זה היה אלבום מאוד יפה, וקולות לא יצא אחרי זה, לפני זה היה את cry no more
-
-
למה אני לא רואה את התוצאות של הסקר?!
זה רק לי?!...
-
@מוכן-תמיד-לעזור תרענן.
-
לדעתי כמעט על כל זמר שנמצא איתנו יותר מדור אחד אפשר לשאול את זה..
גם המוזיקה של פריד היום היא מאוד שונה מבעבר(אלבום ישראלי, מילים מקוריות , עיבודים חדשניים)..
השינוי ששואקי עשה הוא הדרגתי ונעשה לדעתי בצורה הגיונית ביותר..הוא לא קם יום אחד והחליט לשיר רק ישראלי וגם היום הוא משלב שירים בסגנון יותר שמרני לטובת מאזינים ותיקים שלו שפחות מתחברים לשווקי נוסח 2022.
אם נתייחס ווקאלית וביצועית-שווקי של היום עולה ומתעלה על שווקי של פעם. הוא מביא סאונד ואיכות ברמה כזו שהוא נשמע בשיר "לחיים" זמר יותר צעיר מאשר בביצוע של "רחם"...גם באשר לסגנון השירים-עיבודים, קצב ולחנים-הוא יודע לזהות מה הקהל שלו רוצה וצורך ואת זה הוא מספק להם.. כשדנו פה על גדולי זמר אני חושבת שמהבחינה הזו-פריד ושוואקי הם המובילים. החכמה והיכולת להיות רלוונטי בכל זמן זו אומנות של ממש. אז נכון ששואקי וגם פריד אולי איבדו חלק מקהל מאזינים ותיק שפחות התחבר למוזיקה החדשה, אבל אם נסתכל ציבורית במבט רחב(השמעות ברדיו, צפיות ביוטיוב, פופולאריות במגזר) אין ספק שהם שניהם מובילים.
לכן, אני חושבת ששוואקי של היום-הוא הגרסה הכי טובה שלו ל2022 -
@מוכן-תמיד-לעזור אמר בסקר | שוואקי מהעבר וההווה.:
אבל "לחיים" לדוגמא הוא להיטט
ובוא נודה על האמת המילים שם לא וואוו
והלחן והעיבוד לא ממש השקיעו בהם הרבה.....הרבה מהלהיטים היום מתאפיינים בריקנות, אם "לחיים" הוא להיט זה לא חייב לומר עליו משהו טוב...
אני בחרתי אחר, למרות שאני מאוד מאוד אוהבת את השירים הישנים שלו, עדיין יש לו היום 'הברקות' מפעם לפעם והשירים שלו באנגלית הם דווקא בסדר.
השאלה היא אם שירים כמו "אין דבר רע" נחשבים אלטרנטיבים, כי אני חושבת שלשיר הזה יש מקור, לא? אגרת של איזה רב או משהו....