ביקורות עריכת קליפים | עונה שלישית מורחבת | פרק ראשון
-
|-שלום וברכה. משתמשים חשובים.
איזה כיף להתחיל עונה חדשה מושקעת ויפה.
עונה מורחבת.
ביקורות מורחבות.
בשבילכם הצופים והמשתמשים.-||-[נו.. מה אתם אומרים לקשקש הרבה על העונה או ש"תתחיל כבר..."]-|
|-טוב.. אתם בקשתם... אז ככה...-|
|-הפעם נבחר לבקר את הקליפ של מאיר גרין כי אני יהודי. חייב לציין שהרעיון לקליפ של @אילנית ו @תהילוש, הקרדיט להם.-|
|-טוב קשקשתי מספיק לכו לצפות בקליפ ואז נדבר עליו בהרחבה. מאיר-גרין-כי-אני-יהודי-גרסת-אקאפלה.mp4
קישור נוסף-|צפיתם בקליפ?
נאמר שכן.
טוב בואו נדבר עליו קצת.|-בסך הכללי הקליפ הזה נעשה על מסך ירוק ללא גיוון בלוקיישנים.
רקע לבן, שהוא הלוקיישן היחיד בכל הקליפ הזה.
אז מה עושים?
צריך ליצור עניין בקליפ?
שני דברים ואת שניהם עשו בהפקה של הקליפ.-|1- הרבה אנשים, וחייב לציין שבזה הצליחו. וכמובן גיוונו באנשים [ליצור עניין]
סקירה קטנה:
1-מאיר
2-בחור [שמדביק את המודעה]
3-חסיד עסקן
4-שלשה מפגינים, שני בחורים ומבוגר.
5-גיטריסט
6-7-קנאי לדבר ה' שצועק ומניף אגרוף, וחייל [כמובן אחרת על מי הראשון צועק]
8-חילוני
9-חבדנ'יק
10-דתי'לוני שנפשו משתוקקת להניח תפילין
11-הי מי זה מני הולנדר?! מה הוא עושה שם? הסבת מקצוע לרקדן?!
הדבר השני שהיה הכרחי משום מה למפיקים זה קשקושים המון קשקושים לפי הקֵצֵב וגם ללא תיאום לקצב העיקר קשקושים כמה שיותר הרבה וכמה שיותר מוזר כך יותר טוב, יותר יוצר עניין ויותר ירים את האווירה.
אני לא אומר שזה לא נכון. אבל לבסס קליפ רק על קשקושים ואנשים מדי... מדי... נדוש... בזבוז זמן... לא יודע... אין לי הגדרה מדויקת לזה.
אבל מה שכן השקיעו בהפקה להוסיף, זה מעברים - טרנזישן באנגלית [מקווה שכתבתי נכון]
מעברים יפים מושקעים שאם לעורך לא היה כוח/זמן/סבלנות ליצור כאלה הוא מסתמא קנה אותם מִיוֹצרים מחו"ל.
בכל אופן, צריך לדעת להשתמש במעברים כאלה. במיוחד שהרקע הוא אותו רקע.
מה אתם אומרים השתמשו בהם טוב? מיצו מהם את היכולת שלהם לשדרג סרטון/קליפ...
בוא ואראה לכם כמה תמונות של המעברים האלה.
ומחילה השימוש... לא... ,
טוב נעבור על התמונות ואז נדבר.זמן: 00:10 תמונה מס' 1 מעבר לכיוון ימין
זמן: 00:32 תמונה מס' 2 מעבר זום האוט
זמן: 00:46 תמונה מס' 3 עוד מעבר זום האוט
זמן: 00:59 תמונה מס' 4 מעבר זום אין מסתובב [וריאציה משולבת של מעבר זום וסיבוב]
זמן: 01:14 תמונה מס' 5 ושוב זום האוט
יכולתי להביא לכם עוד תמונות אבל כדי לא להכביד עליכם [שלא תסגרו את הביקורת ותדווחו עליה ככבדה ומסוכנת לציבור ] לכן הבאתי רק כמה דוגמאות. שמהם אפשר ללמוד על השאר.
קצת על מעברים.
מעברים העדכניים שמקובלים היום זה מעברים שמזייפים את תזוזת המצלמה
-ימינה שמאלה-למטה-למעלה-סיבוב-זום אין-זום האוט ועוד... כאלה וריאציות שונות ומשונות.הא מה, יש בעיה.
קחו לדוגמא את המעבר זום האוט. [למי שלא הבין מדובר שהשוט הראשון נדחק פנימה והשוט השני בא מגדול ומתקטן עד שמתיישב על המסגרת של הקליפ. כך נוצר מראה של המצלמה יוצאת החוצה מהשוט הראשון לשוט השני, ומכאן השם זום האוט - החוצה. ומי שעדיין לא הבין שיצפה שוב בקליפ]
כשהשוט הראשון נדחק פנימה יש פסים שחורים שמקיפים אותו, כי הוא הוקטן, ואז כל המסביב נשאר ללא תמונה לצפות בה וממילא נהיה שחור. אז מה עושים?
מקובל למלות בקליפ עצמו ע"י הכפלה שלו בשלוש. כך: [דוגמא שיצרתי בשביל הביקורת][מה שמוקף בשחור זה השוט שממנו אנחנו יוצאים החוצה על השוט הבא]
ואת כל התמונות שמקיפות את התמונה המרכזית אנחנו מסובבים, כל אחת לכיוון האמצע, כך שמה שלמעלה נהפוך למטה ומה שבצד ימין נהפוך שמאלה וכך הלאה...
מה שזה עושה זה יוצר לנו כאילו מריחה כזאת של כל קצוות השוט המרכזי, כאילו יש המשך לתמונה המרכזית - המשך בצדדים כמובן. [למעלה/למטה/ימינה/שמאלה. OK, אני מקווה שהסברתי ברור]
אבל יש בזה כללים. [הגיוניים בסך הכול] אסור שיראו את התמונות שמקיפות את השוט המרכזי, [מובן למה. לא?!]
ואצלנו רואים את התמונות מסביב [עיין תמונות מספר 2 3 4 5] ולמה?
שתי סיבות. [הראשונה מיועדת למשתמשים שמכירים קצת את תוכנת הפרמייר]האחת: כיון שצריך לעשות את המעבר הזה בזריזות
צריך לעשות לכל הקיפרמים איז אין' ואיז האוט' ולפתוח את החץ הקטן, ליד השעון של הקיפרמים, ולמשוך את הקווים של הקיפרמים לאמצע שהמעבר יהיה זריזהשנייה: [וזה מיועד לכלל המשתמשים היקרים] שהרקע אחיד, כולו לבן ולכן לא צריך להכפיל את השוט בשלוש אלא פשוט להוסיף צבע לבן לצדדים כך לא יראו את הדמויות מהתמונות בצדדים. פשוט וקל אפי' העורך וידאו הכי עצלן שיש לא צריך לקנות מעבר כזה.
ולעניין תמונה מס' 1
זה מעבר לצד ימין שאמור לעבור מ-המדביקים את המודעות, למאיר
אבל באמצע רואים את מאיר חולף על פני כל המסך מימין לשמאל מטושטש ואז מאיר מופיע במלוא כבודו והדרו.
במהלך כל הקליפ לכמעט כל המעברים שקיימים, יש אותה בעיה. שניתן לתקנה בקלות עם חצי שעה נוספת של השקעה."טוב די חפרת על המעברים, מעברים... מעברים... ומעברים... תתקדם!"
בסדר... בסדר אל תירו בי אני מתקדם.
נחזור לתחילת הקליפ. שימו לב לזה:כל הקליפ כולו בשחור לבן. מה העניין?! לא ידוע לי. יוצר עניין זה לא! [רוצים לראות קליפ שהשחור לבן יוצר בו עניין זה 'צדיק' של שולי רנד, שם זה מוסיף לדרמה של השיר, אבל זה לא הנושא סטיתי לשוליים... שברתי שמאלה נמשיך...]
לפחות הייתי מצפה שבמקום שכן יש קצת חיות וצבעוניות, שהצבעים יהיו חיים ויפים לא מדכאים, זה לא שיר שמח?! [אסור לשמוע כלי נגינה בעומר, לא אסור לשמוח]
הא... ודבר נוסף לא פחות חשוב.
להגדיל את הטקסט. כן, פשוט וקל להגדיל. [או אופציה שניה שההפקה של הקליפ תספק לנו לצופיים זכוכית מגדלת]לתגובות:
https://miktzav.com/topic/5155/נספח-ביקורת-קליפים-עונה-שלישית-מורחבת|-עד כאן להפעם. מקווה שנהנתם והכי חשוב החכמתם
ניפגש בפעם הבאה
ועד אז תהנו מהביקורת של אילנית ותהילוש.
להתראות.-| -
-
-
-