למה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?
-
@מיוזיק-בנשמה צריך לדעת איך לשיר את זה
-
@אילן-פ זה כל כך נכון מה שאמרתה...!
@קשה-לחשוב אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
למה מי אמר? המוזיקה החסידית הרבה יותר יפה ועמוקה ופנימית (אם היו לי עוד מילים הייתי מוסיף), ולא כ"כ רדודה.
בוא ניקח את השיר לדוג.. רסיסים, או בשבילך שהם אחד המרגשים! ,יש כאלה שירים בחסידית עם עוצמת הרגש שיש בשירים האלה?.(חוץ מנפשי...) התשובה היא לא! (אני יודעת שישי כאלה שיחלקו עלי אבל רובם לדעתי יסכימו איתי...)אולי לך המוזיקה החסידית יותר יפה ועמוקה ,מעריכה מאוד! אבל לא נראה לי אצל הרבה אנשים עם דעה כמו שלך...(בדור שלנו.. ) ..
-
@הדסוש-0 אוי ואבוי!!!
גם בדור שלנו אנשים עם קצת, ממש טיפת חשיבה (האמת לא יודע אם צריך להגיע לזה ע"י חשיבה) ששומעים מוזיקה חסידית (מהמלחינים הרציניים, פינקי וובר, יוסי גרין הישן, וכו') יגידו שהמוזיקה החסידית הרבה יותר קשורה ללב.
עוצמות הרגש שנמצאים בשירה החסידית אין בשום מקום בעולם!!!
ומזה שאמרת\ת חוץ מנפשי..., מראה עד כמה אין לך טיפת ידע במוזיקה החסידית!!!
תשמעי קצת יותר... תשני את דעתך.
נקודה למחשבה...
נ.ב.
אני אף פעם לא התרגשתי משירי ההרס ש... אני מיסכן וחוטא... וד"ל
מצטער אם דיברתי קצת קשוח, העלת לי את הפיוז קצת -
אין כאן תשובה חד משמעית וזה מאוד תלוי מי הבן אדם ומה הטעם שלו
"וכמו שפרצופיהם שוני כך גם הדעות "---אבל ......
נקודה מעניינת -- ואולי אני טועה
יש לי איזה תחושה שאנחנו מאוד לא אוביקטיביים --ויש לחץ סמוי מסוים
להעדיף את החסידי -כי על זה התחנכנו --ואם לא נחשוב ככה
זה כאילו אומר שמשהו איתנו לא בסדר - ויש כאן בעיה -
@חיה-בקליפ אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
אני חושבת שהמוזיקה הישראלית מעניינת יותר
כי יש בה יותר טקסט ויותר מילים ואפשר יותר להתחבר והלרגיש קרוב רגשית לאומן@חיה-בקליפ אני גם חושבת שיש עוד נקודה חשובה שלא תמיד שמים לב עליה,
שלא לחינם יש לבנות הרבה יותר נטייה לשירים ישראליים, ולו מהסיבה הפשוטה שזאת השפה שלהם ולא לשון הקודש וכל מיני פסוקים שאנחנו בקושי מבינות מה הזמר שר...
ומי מדברת על שירים בלשון ארמית וכו -
@שרי-1 אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
@חיה-בקליפ אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
אני חושבת שהמוזיקה הישראלית מעניינת יותר
כי יש בה יותר טקסט ויותר מילים ואפשר יותר להתחבר והלרגיש קרוב רגשית לאומן@חיה-בקליפ אני גם חושבת שיש עוד נקודה חשובה שלא תמיד שמים לב עליה,
שלא לחינם יש לבנות הרבה יותר נטייה לשירים ישראליים, ולו מהסיבה הפשוטה שזאת השפה שלהם ולא לשון הקודש וכל מיני פסוקים שאנחנו בקושי מבינות מה הזמר שר...
ומי מדברת על שירים בלשון ארמית וכו@חיה-בקליפ אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
@שרי-1 אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
ומי מדברת על שירים בלשון ארמית וכו
שלא נדבר על אידיש
@שרי-1 @חיה-בקליפ מסכימה עם כל מילה שלכם...
לא לחינם השירים והקליפים שיש לי ומה שיש לאחי שהוא לא הבחור ישיבה הכי קלאסי
הבדלים שמיים וארץ, כי כמו שכתבת לנו הבנות הרבה יותר כיף לשמוע סגנון ישראלי
ולכן גם אני חושבת שזה מיותר כל הלהום הזה שעושים על כל זמר שמוציא שיר שהוא קצת יותר עדכני עכשווי ופחות בסגנון החסידי הקלאסי..
יש לזה קהל יעד עצום שצמא לזה ולא דווקא בחורי ישיבות ברמה רוחנית פחותה, לדוגמא בסמינר שלנו אפילו הבנות היותר טובות גם להם היו שירים של חנן בן ארי עקיבא וכאלה -
@הראל-1 אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
בלי ספק המוזיקה הישראלית יותר מחברת ומרגישים יותר קשר לזמר אבל הרבה פעמים הזמר עם השקפות לא ככ נכונות מה שגורם לדברים לא טובים ולגבי סמינרים לבנות ממש טובות אין כאלה שירים
@הראל-1 תראה, ברור שעדיף שלא היה את זה כמובן אני מדברת על זמרים ישראליים כלליים לא על חנן בן ארי והסגנון הזה שמבחינתי הם סבבה לגמרי,
ולגבי מה שכתבת אז תדע לך שגם בנות טובות יחסית יש להם את השירים האלו חופשי בכל אופן בסמינר שלי אולי ממש הרבניות בסמינר שהם בודדות ממש אין להם, -
@אני-פנתרה זה לא נכון כי אני רואה את אחותי וחברות שלה שלומדות בסמינר ממש טוב בירושלים והם לא שומעות שירים ישראלים רק חסידי
-
@דוד-ירושלמי-בנשמה
אצלינו בסמינר שומעים גם ישראלי איכותי וגם חסידי (לא כבד, יותר ליטאי...)... -
@דוד-ירושלמי-בנשמה אמר בלמה המוזיקה הישראלית מעניינת יותר?:
@אני-פנתרה זה לא נכון כי אני רואה את אחותי וחברות שלה שלומדות בסמינר ממש טוב בירושלים והם לא שומעות שירים ישראלים רק חסידי
@דוד-ירושלמי-בנשמה לא בא'לי להספים,
אבל שים לב מה כתבת, גם סמינר ממש טוב בירושלים, ועוד חסידי, אז מה אתה מצפה ?
כמו שאני יכולה לנחש בוודאות שאחותך גם לא תגלוש פה במקצב בחיים.... -
@אני-פנתרה א' ממש לא
ב' זה לא סמינר חסידי
ג' כמו ש @איללוש אמרה שומעים שירים לטאים
ד' אני גר ליד סמינר וגם אותו דבר בחיים לא שמעתי משם שירים ישראלים דבר שאצל הבנים קיים בלופים בפנמיוןת -
@דוד-ירושלמי-בנשמה בסמינרים יש הרבה שירים ישראלים
-
אני בסמינר בירושלים ולא ישמיעו בקול חנן בן ארי בחיים
וגם ישי ריבו בקושי
לפחות מבחינת הצוות ואני גם בדעה הזאת:
רצינו להביא איזה שיר למחנה רק את המנגינה בלי המילים
הצוות שאל של מי זה ואמרנו מרדכי שפירא
והם לא הסכימו (סמינר ממש נורמלי- קצת הופתעתי אפילו)כי הם אמרו וזאת התשובה מבחינתי:
זה לא בן אדם שהוא דוגמא בשבילנו
ותגידו שעל כולם אי אפשר לסמוך וכו' זה מאד נכון
אבל איך שהאמן מייצג את עצמו זה כבר חצי!!
איזה שירים, איזה מילים, איך הוא מתלבש,התנועות שלו וכל השאר
אני רחוקה מזה ורוב השירים בפליליסט שלי הם לא האנשים שהייתי רוצה בעל או ילדים כמוהם אבל זו האמת ואני חותרת לשם -
@תודה-לך-ה נכון, בסמינר זו אפילו לא שאלה,
האמת היא שעברתי את הגיל של ה'התמודדות' במחנה אז עכשיו אין לי מושג מה היו עושים, אבל בזמני (לפני שנתיים בערך) אני זוכרת שהיה מותר רק את הטובים ביותר, שפירא לא ניסינו אבל מסתבר שאם היינו שואלות זה לא היה עובר....אבל כנראה אני לא צריכה לספר לך שלפעמים זו הצגה אחת גדולה, אני בטוחה שהבנות של הצוות, חלקו לפחות, כן שומעות את חנן בן ארי.