תגובות - "למה התכוין המשורר" פרשנות שירים:
-
דבר ראשון וואו אחד גדול שאפו על הכל דבר שני אני אשתדל להראות את הפוסט לחנן ובלי נדר לעדכן מה הייתה תגובתו אם תהיה כי לדעתי זה מאד ראוי לכבוד הזה.
-
א. מתבייש ששכחתי לציין שהרעיון לשיר הוא של @טיטו שאגב, כבוד גדול עבורי אם חנן יראה את זה ויגיב בקולו/מקלדתו...
@אפרת תודה. @נוי תודה. והמורה הכי טוב לספרות שלי זה אני אז תודה לי. (והכל רק בס''ד כמובן)
לגבי מה שאמרה @margalit מסכים בהחלט !!! המשמעות של מי ביקש ממך נגזרת מהמושג של ביקשתי, הוי אומר שיש לי כוח כביכול כלפי המדובר, ואז אני יכול לדרוש "למה לא עשית" ?? "למה עשית". זה בהחלט לדעתי התבטאות שקשה לעמוד מאחוריה...
אבל חנן כמו חנן אוהב לשבור חומות ומוסכמות במובן הטוב והפחות טוב של המילה וזו זכותו, לגבי אי שמיעת שיריו אני לא חושב שבכולם יש בעיה ויש בשירים שלו המון גאונות בשילוב הומור וכתיבה יהדית משובחת. ואני לא מדבר על השיר פרדס חנה או בשורות טובות... אבל כן על שבורי לב חולם כמו יוסף ואלא בי שיש בהם גאונות הלחנתית וכתיבתית וד''ל בנושא של חנן...
[וכמובן, הפורום לא נועד לנושאי השקפה או הלכה אלא למוזיקה. מה נכון יותר ומה לא.. כל עוד והשיח נעשה סביב השיר בצורה עניינית מאוד הנושא לגטימי וזה בהוראת @ntz כששמע שזהו הנושא]
בכל אופן תודה על הערנות. ותיבת המייל מחכה לכם. מה יהיה השיר הבא??? זה תלוי רק בנו... (כאילו, בכם) -
טור מהמם!
פרשנות מדויקת להפליא!!
זה נכון שחלק מהמסרים אינם עוברים חלק אצל מי שגדל כחרדי וחונך על השקפת עולם נכנעת וענוותנית כלפי הבורא שהרי "הוא עשנו ולו אנחנו..."-עם כל המשתמע מכך...יחד עם זאת, חנן בכישרונו מביא קולות עמוקים וחבויים מאוד שנמצאים הרבה פעמים בתוך לבבות גם של יהודים יראים וחרדים .כמובן, שזה נובע מתוך קושי הניסיון וכאנשים מאמינים אנחנו מיד יודעים לתת את התשובות לקולות היצר ולא נשארים במקום הזה...חנן מעז לבטא את המחשבות האלו בקול.. הציף אותם..
האם זה טוב ונכון? תלוי.. אני חושבת שתלוי באיזה מצב נחשפים לשיר הזה. יש שלבים בחיים שיש בגרות נפשית שמאפשרת להכיל דיסוננסים כאלו ולחיות איתם בשלווה, ויש שלבים מוקדמים יותר בחיים ששיר כזה יכול לערער יסודות אמונה אצל מאזין..
לדעתי, בטור שלך השכלת לחדד את המסרים ולאזן אותם עם השקפה ברורה ונכונה.
וכל אחד יעשה כפי הרגשת ליבו בנוגע לשיר הנ"ל.. -
@shin תקשיב-אתה אלוף!
ממש ממש אהבתי איך שנכנסת לנעליים שלא. לא הצדקת אותו אבל כן סינגרת עליו. כתבת עם המון רגש וממש הרגשתי שאני מתחברת לחלק מהמילים.
אפילו שאני יודעת שלא בטוח שלמה שהוא התכוון אתה התכוונת אהבתי את הפרשנות שלך שהייתה ממש מחוץ לקופסא
בכללי השיר הזה הוא שיר שהוא גם נוגע וגם לכאורה מתריס ו"לא ראוי" ובזה שפרנת ככה אתה בטח גרמת להרבה אחרים לשנות את הכיוון חשיבה שלהם...
יפה מאד!
חזק ואמץ!
המשך כך!
מחכה כבר לפרשון הבא שלך... -
@חיה-במקרנצ-יק-0 שמח לשמוע.
הפרשנות הבאה על השירים אל תעזבי ידיים ואלוף העולם בעז''ה.... -
יש כתובת מייל שפירסמתי עשרות פעמים (היא נמצאת בפרופיל שלי) לשם אפשר לשלוח בקשות לשירים לפרשנות או לנושאים לטורים.
אני בעד שלכולם יהיה מעניין וישתדל ליצור חומר חדש בהקדם..
לגבי זמן בעיקרון טכנית זה אמור להיות כל מוצ''ש. אם יש לי נושאים...
אני מקווה שזה אכן יהיה כך תעיינו ב"לוח השידורים שם אני יעדכן מה יהיה בעז'ה... -
-
אהבתי בטירןף את הפרשנויות !!!!!!!!!!!
ושירים שאשמח לשמוע את הפרשנות שלך עליהם
של חנן אלוף העולם.
ויקיפדיה.(תקראו לי דון קישוט שמעז לקרוא תיגר שימו לי פרס על הראש וגיליוטינה בכיכר השדים זמנם עבר וכו ???????????????????)
חולם כמו יוסף (מה המסר בחלומות שלו???) מקום(על מי השיר)
של עקיבא.
רק עוד רגע(הגם שהוא לא כל כך מסובך אבל פשוט לנתח אותו)
לך לך(גם כן לנתח את הסיפור)
ושל שולי
עוד טיפה (עם כל המילים המוזרות בשיר ובעיקר מה הרעיון)
ר שמעון
אחותי (לא הבנתי בכלל מה הנושא ומה המילים)
הספינה (הבנתי פעם שהוא כתב את זה על החיים האישיים שלו אבל ודאי תוכל להוציא מזה משהו אם הצלחת להוציא מאל תעזבי ידים)
מחכה כבר לטורים הבאים -
שמח לשמוע. מבטיח להשתדל להביא יותר חומר כל שבוע...
תישארו באזור... -
@הלב-שלי אמר בתגובות - "למה התכוין המשורר" פרשנות שירים::
@shin אני גם חושבת שהשיר חולם כמו יוסף צריך איזושהיא הבהרה.
בעיניי זה קצת בעיה להשוות עצמו ליוסף הצדיק או למעשיו ועוד לומר יוסף במלעיל כאילו הוא חבר ש'ך.
אולי תוכל לשפוך קצת אור על התמונה המטושטשת הזו.
תודה על הכל.מסכים.
מבטיח שגם זה יקרה אני פשוט רוצה לחלק פרשנות לכמה זמרים ולא רק לחנן בן ארי.... -
@הלב-שלי לגבי חנן. הוא טיפוס מאוד בוטה- זה בעצם הסגנון שהוא מביא גם אברומי קצת מזכיר אותו בזה..
לכתוב את מה שיש גם אם זה נשמע קצת מקומם...
ישי ועקיבא לעומתם אוהבים מאוד להתייפייף בכתיבה שלהם.
שולי רנד אוהב מילים גבוהות.
וכהנה וכהנה....
אני ישתדל לחלוש על כמה שיותר שירים ולעשות לכם כמה שיותר מעניין -
-
על פרשנות השיר, לבחור נכון,
אהבתי את הפרשנות אם כי אהבתי יותר את הקודמים
מהסיבה שבשיר הזה שום דבר לא באמת הפריע לי בשונה מאל תעזבי ידיים ומה אתה רוצה ממני
ותמשיך לפרשן שירים, עדיף עם מילים לא מובנות או מסר לא מובן או בעייתי
אבל בסך הכל גם פה היה קטעים יפים,,, -
וואו!!!
ממש ממש אהבתי את איך שפרשנת את "לבחור נכון" (אפילו המלצתי לחברות)
זה באמת מסוג הפרשנויות ששות קריאה! -
@shin
מה אני אגיש לך? יש לך את זה! ובגדול!!!
אני ממש מחכה לפרשנות הבאה!
מתי תוציא אותה?
מחכה כברררררררררררררררררררררררררררררר