פרק א' - "מאיפה להתחיל"- להיכנס לפרונט ולבמה, בדרך הנכונה...
-
שלום לכם !!! וברוכים הבאים לעונת הקיץ המרעננת של "מעבר למקצב", למרות שלא הלכנו לשום מקום אני מוכרח לציין שאני מתרגש, ברוך השם יש תגובות טובות מכל כיוון, תיבת המייל הוצפה בפניות ובתודות, איך לומר אם הייתי ישי ריבו הייתי וודאי אומר "אני לא יודע איך להכיל את כל הטוב הזה, זה ממש לא מובן מאליו"...
כמו כל התחלה חדשה היום נדבר על התחלה חדשה...
ככותב, כזמר, כנגן, כמוזיקאי בכלל וגם כן בחיים- הטיפים כאן נכונים לכווולם !!!
אז בלי הרבה הקדמות בואו נתחיל:יח''צ נכון:
בראש ובראשונה וודאי שייח''צ נכון עושה חלק גדול מהעבודה, אבל על זה נדבר בפרק הבא.. (יח''צ זה לא בהכרח פשקוילים ענקיים ברחוב שכתוב עליהם "דעת תורה".. זה יפה מאוד !! אבל יח''צ ב"אמייס"-אמת זה איך הבן אדם מייחצ''ן את עצמו...), אך לא בזה זה מתחיל ולא בזה זה נגמר..
סגנון:
התאם את עצמך לקהל שלך, שאנשים ירצו לשמוע אותך זכור שאתה עכשיו צריך את הקהל ולא הקהל אותך, תזרום עם הקהל שלך, ספק להם את הסחורה שהם אוהבים, ישי ריבו לצוה''ע התחיל עם פיוטים בכלל ושירים של זמרים אחרים שהיה שר אותם בכל מיני זולות של 20 איש ומטה.. ראיתי לא מזמן פרסומת שהוא כותב "דוד איכלביץ' וישי ריבו עושים שמח באולפן- גברים בלבד.. וצורף המספר הישן של ריבו..
ותגוונו.. אל תיהיו תקועים על סגנון אחד /שהלך טוב.. כאיש מקצוע דעו כי "מה שהולך היום ואקטואלי היום לא בטוח בכלל שמחר גם כן יילך".. תעקבו אחרי הרוחות...
זה פחות נכון לגבי מוזיקה חסידית בה אין כ''כ מה לשנות, אני מדבר בעיקר על בין מזרחי או בין ישראלי וכו... @סלאשטוויסט:
תן טוויסט מיוחד בשהות שלך, תיצור לעצמך איזשהוא חתימה, שתותיר חותם גם אחרי שתלך, שלב סגנון שלך גם בסגנונות אחרים,
דוג' כזמר אל תשיר בדיוק כמו הזמר המקורי וגם אל תנסה.. תיתן בשיר את הטא'צ שלך, לא לסלסל יותר מדי וגם לא לשיר רובוטי, אם אתה מעבד אל תיצור כמו.. כותב- אל תכתוב ואל תעתיק או אפי' לא דברים דומים, תיהיה חדיש וססגוני.. (בד''כ בפיתוח קול מזהים את סוגת הקול של הזמר בריטון, טנור, וכו'... ובתוך המנעד וכזמר בתוך המנעד שלך אתה יכול למצוא המווון שילובים מעניינים).. אני כמלחין וכותב יכול להעיד כאלף עדים שגנזתי עשרות יצירות שהיה לי צל של חשש שזה מזכיר קצת את... אל תעבדו ככה כי זה לא בדיוק נכון ותמיד אפשר לשנות, לי יש קצת נרווים בעניין...הקרבה:
צריך לדעת להקריב יש מכנה משותף (מלחינים או כותבים רבים יזדהו איתי כאן) השירים של ערב שבת.. הם תמיד יהיו להיטים בעיניכם עם זה אני אפרוץ ללא יודע איפה.. אבל למחרת שבת בבוקר הכל נעלם, אלו לחנים או מילים של קודש להשם, צריך לדעת להקריב הרבה כזמר ובכדי להצליח, להיות הכי מענטש שבעולם גם כשזה קשה. (אם זה אימונים פיתוח קול אימונים על הגיטרה, או על הכתיבה....)
סבלנות:
שום סיפור הצלחה של זמר לא קרה ביום אחד, תחכו לאט לאט זה יבוא לא היום מחר לא מחר מחרתיים,
מקצועיות תשקיעו... אל תצפו להצליח בלי השקעה, כספית, נפשית, אין מה לעשות לא תוכל אף פעם לחלטר ולצפות ליותר....
ככה כולם התחילו אף אחד לא נולד לקיסריה.. כך עושים עכשיו ג''כ דוד בן ארזה ומשה פלד ששרים במלונות וכל מיני קרצ'מע למיניהם...
ככה נכנסים לתעשייה.. לא מתחילים על ההתחלה לעבד לאברהם פריד, לא כותבים שירים לשוואקי, וגם לא מנגנים בדיסק של עקיבא....בס''ד:
והכי חשוב סיעתא דשמיא תתפללו... שום תפילה לא תחזור ריקם, וכן, גם על עניניים כאלה... ככל שיעבור הזמן תראו איך המצב משתפר והולך.. אתם נעשים מוצלחים יותר טובים יותר, וסוד קטן אתם גם עובדים נכון יותר...
נשארים לכם כוחות ללימוד למשפחה לחברים ואתם בעצם נשארים בני אדם, למרות שאתם במקביל במקום גבוה מאוד ביחס לעבר....
מקווה שהועלתי לאי מי מכם... ומאחל לכם הממון הצלחה, בדרך הזו שלכם..
ומחכה אולי כמוכם לפרק הבא....
שלכם, ישי שין.
תגובות כאן, וכן בכתובת המייל
ML@MIKTZAV.COM
-
-
-